09002623
SOLGT
kr 1 200 000,-
70728
m2
85
m2
SKIEN

Edvard Myhres veg 7G

3-roms leilighet i toppetasjen. Romslig balkong, oppusset bad, varmtvann inkl. i felleskostnader.

Prisantydning
kr 1 200 000,-
Totalpris
kr 1 659 640,-
P-rom
70
m2
BRA
85
m2
Tomtareal
70728
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
3
felleskostnader
kr 6 825,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 478 640,-
Byggeår
1966
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Edvard Myhres veg 7G, 3738 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 223
Bnr. 451
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Klyves rimeligste borettslagsleilighet? Borettslaget har gjort mange oppgraderinger. Dette er info fra forretningsfører: 2007 Ny takpapp og nye beslag. 2011 Borettslaget har rehabilitert vann- og avløpsrør til/fra kjøkken, samt installasjon av felles varmtvannstanker i kjellere. 2016 Nye balkonger med innglassing og baderomsrehabilitering. 2022: Installering av brannvarslere, fasadevask, nytt callinganlegg, ny lekeplass, asfaltering av parkeringsplass og gjesteparkering. Bytte av vinduer fra 2021 Denne leiligheten har for øvrig noen behov for moderniseringer av overflater. Bl.a. er kjøkken av eldre type.

Innhold

3. etasje. BRA-i (70 kvm) : Gang/entré, 2 soverom, kjøkken, stue og bad/wc BRA -e (8 kvm) : Innglasset balkong BRA-b (7 kvm) : Boder i kjeller

Byggeår

1966

Standard

Gulv: Flis på bad, linoleum belegg i øvrige rom. Vegger: Flis på bad, malt panel i stue og kjøkken og malte slette vegger i øvrige rom. Himling/tak: Malte slette overflater i samtlige rom. Bd/wc: Flislagte vegger og gipstak med takpunkt i himling. Innredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps blandebatteri og avløpsrør av plast. Speil på vegg over servant. - Dusjkabinett. - Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. - Vegghengt toalett. Kjøkken: Innredning med slette fronter og benkeplate av laminat. Dobbel oppvaskkum av stål med 1-greps blandebatteri og avløpsrør av plast. Boligen har behov for moderniseringer.

Beskrivelse av tomt

Tomt er felles for borettslaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

70728m²

Byggemåte

Blokka står på støpt fundament og grunnmur av betong. De bærende konstruksjonene er oppført av betong hvor utvendige fasader er kledd med teglstein og vedlikeholdsfrie fasadeplater. Etasjeskiller i betong. Flatt tak, antagelig tekket med takpapp. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad - Overflate gulv TG2 vurderes da det ikke er tilfredsstillende fall på gulv. Bad- membran, tettesjikt og sluk TG2 vurderes da det ikke er mulig å inspisere sluk. Kjøkken TG2 vurderes da det er noe slitasje på enkelte fronter og at avtrekk med kullfilter ikke tilfredsstiller dagens krav til avtrekk. Andre rom TG2 vurderes grunnet alder og slitasje. Vinduer og ytterdører TG2 vurderes da vindu i stue er i slutten av sin forventede levetid. WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 vurderes da det mangler dokumentasjon på sisternen. Ventilasjon TG2 vurderes da det mangler mekanisk avtrekk på kjøkken og mangler balansert ventilasjon. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 vurderes da det ikke er fremlagt samsvarserklæring for bytting av stikkontakter og sikring på kjøkkenet slår ofte ut. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Det er vedovn i leiligheten. Varmekabler på bad. For øvrig er det panelovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da denne energimerkingen er foretatt på enklest mulig måte og sier lite/ingenting om boligens energiforbruk. For mer nøyaktig opplysninger om dette kan man høre med selger om f eks snitt strømforbruk.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være felleskostnader, strøm etter forbruk og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen spesielle heftelser som skal følge eiendommen

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Ferdigattest for bad er vedlagt salgsoppgaven.

Regulerings- og arealplaner

Boligen ligger i et området regulert til bolig. I følge kommunens reguleringsplan/kart.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilkoblet

Borettslag

Borettslag

Klyve Iv Borettslag

Om borettslag

Veldrevet borettslag som har foretatt flere oppgradeinger de siste årene.

Org.nr.

946742287

Andelsnummer

2447

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter/husordensregler er vedlegg til den komplette salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Polisenummer felles forsikring

SP0000587954

Område

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 3. etasje. Rolige omgivelser og med enkel adkomst. Flott, innglasset balkong. Borettslaget har stort og pent opparbeidet grøntareal, med lekeplass og sittegrupper til felles bruk. Området er sentralt og barnevennlig, nærhet til barnehager. Klyve skole med 1.-7. trinn og Kongerød ungdomsskole. Fra blokkene er det etablert en fin og trygg gang- og sykkelvei til de to skolene. Ved ungdomsskolen ligger også Kongerødhallen. Hallen brukes for det meste til innebandy og håndball. I tilknytning til hallen ligger det et stort nærmiljøanlegg, som er en sosial møteplass for ungdom. Her er det lagt til rette for sandvolleyball, basket, håndball og skating. Det er også opparbeidet to kunstgressbaner. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Extra Klyve, som ligger innen gangavstand fra boligen. Det er kort vei også til Grenlandssenteret med Meny-butikk, apotek og blomsterbutikk. Klyve har for øvrig en sentral beliggenhet - det er ca. 3 km til Porsgrunn sentrum og ca. 9 km til Skien sentrum. Fra Klyve er det for øvrig enkel adkomst til handelsområde på Kjørbekk med et godt utvalg av diverse forretninger. Det er gode bussforbindelser i området, fra holdeplass langs Hulkavegen, med hyppige avganger i retning Skien og Porsgrunn sentrum. Området kan for øvrig by på flere flotte tur- og rekreasjonsområder.

Parkering

Det er godt med oppstillingsplasser for borettslaget rett ved leiligheten.

Bebyggelse

Lavblokk

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehager i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 200 000,-

Fellesgjeld

kr 478 640,-

Omkostninger

1 200 000,- (Kjøpesum) 478 640,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 250,- (Omkostninger totalt og boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 687 890,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 659 640,-

Formuesverdi primær

kr 557 106,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 2 117 002,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 63 856,-

Felleskostnader

kr 6 825,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter, forsikring på bygget, utgifter til forretningsfører, renter og avdrag på andel fellesgjeld, avsetning vedlikehold og andre utgifter i forbindelse med driften av borettslaget. Varmtvann er her inkludert i felleskostnader ! Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 94947054028, Handelsbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 01.02.2024: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 112 Saldo per 01.02.2024: 100 514 506 Andel av saldo: 478 641 Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2051 ) IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

Info om fellesgjeld

Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

619

Regnskap

Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 323 890,-. Det nærmer seg generalforsamling, og da vil resultatet for 2023 foreligge. Borettslaget har per 31.12.2022 disponible midler på kr. 15 145 247,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 2,3% av salgssum Markedsføring: 15 900,- Tilrettelegging: 8900,- Oppgjør: 7250,- Øvrige kostnader: innhenting kommunale opplysninger, eierskiftegebyr PBBL, sikringsobligasjon, tilstandsrapport, fotograf, grunnboksutskrift. Alt til kostpris. Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Selger må dekke meglers utlegg

Oppdragsnummer

09002623

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Edvard Myhres veg 7G
SKIEN

Edvard Myhres veg 7G

3-roms leilighet i toppetasjen. Romslig balkong, oppusset bad, varmtvann inkl. i felleskostnader.

Link til kart
59.150503
9.61326

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler