09002522
SOLGT
kr 5 450 000,-
692
m2
154
m2
SKIEN

Lyngvegen 5

Oppusset enebolig i populært område. Glimrende beliggende med fin utsikt. God tilstandsrapport !

Prisantydning
kr 5 450 000,-
Totalpris
kr 5 327 420,-
P-rom
153
m2
BRA
154
m2
Tomtareal
692
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
2
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1954
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Lyngvegen 5, 3746 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 2698
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Lyngvegen 5 ! Enebolig med carport og garasje.
Kort om boligen:

 • Gjennomført oppgradert og godt vedlikeholdt
 • Lettstelt, flat eiendomstomt
 • Asfaltert gårdsplass
 • Praktisk planløsning
 • To bad
 • Støpt terrasse
 • God tilstandsrapport
  Området:
 • Solrikt
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Populært
 • Utsikt
 • Butikk rett ved
 • Bølehøgda skole/Skauen skole
 • Nær idrettsanlegg

  Innhold

  Inneholder: 1.etasje: Gang/hall, bad/wc, stue m/åpen kjøkkenløsning 2.etasje: Gang, 3 soverom, bad/wc. Kjeller: Vaskerom, øvrige kjellerrom. Carport og garasje Bod bygget sammen med nabo

  Byggeår

  1954

  Standard

  Innvendig er det gulv av parkett. Veggene har malte flater. Innvendige tak er malt. Malte overflater i kjeller. Boligen har mursteinspipe og peisovn. Bad 1. etasje. Flis på gulv og flis på vegg. Varmekabler. Innredning med vask og wc. Dusj på vegg med glassdører. Vaskerom i kjeller har støpt gulv fra 2012 med varmekabel, malt med epoxymaling. Malt mur på vegg og malt panel i himling. Bad 2 etasje fra 2016. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Kjøkken: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er installert varmepumpe. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Automatsikringer og skjult elektrisk anlegg. Halvpart av isolert bod oppført 2019.

  Modernisering og påkostninger

  Boligen er vesentlig modernisert og påkostet senere år.

  Beskrivelse av tomt

  Tomten er lettstelt og opparbeidet med plen. Asfaltert gårdsplass og inngangsparti.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  692.2m²

  Byggemåte

  Det er byggegrunn av fjell. Bygningen har grunnmur i betongstein. Gulvet i kjeller er av betong. Veggene har betong/mur. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggene har murkonstruksjon (siporeks). Fasade/kledning har liggende bordkledning. Veranda i 2 etasje. Støpt plate på terrasse i 1. etasje. Terrasser er delvis overbygd. Flislagt trapp til inngang. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: -Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. -Rekkverket balkong: er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Malt rekkverk i 2 etasje med rekkverk under 1 m. -Overflater: Mindre riss i malte himlinger. Eldre himling i et soverom i 2 etasje. Manglende fuging rundt utkraget pipe i 2 etasje. -Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav radonforekomst i området i følge radonkart. -Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Krypkjeller ingen adkomstmulighet og har da en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale Følgende har fått tilstandsgrad 3: -Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Mangler rekkverk i kjellertrapp. -Våtrommet i 1. etg må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. -Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. -Forstøtningsmurer: Det er påvist sprekker og/eller skjevheter i muren. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Det er installert varmepumpe. Varmekabler på bad. Vedfyring og øvrig elektrisk oppvarming.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, bygningsforsikring og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Det er ikke tinglyst rettigheter eller heftelser på eiendommen.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattester på bolig, carport og garasje. Tillatelse til bygging av bod er gitt, men ikke ferdigattest.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til bolig.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Meget populært, etablert område på Doktorstykket i Skien. Barnevennlig og rolig med kort til butikk, skoler, barnehage m.v. Beliggende på en høyde slik at man har god utsikt og meget gode solforhold. Tomten har en meget god plassering som gjør at dette kan kategoriseres som en sjelden sjanse.

  Adkomst

  Fra kommunal vei.

  Parkering

  Garasje er isolert har gulv er malt med epoxymaling. Isolerte vegger og tak med 10 cm isolasjon. Varmepumpe. Leddport med portåpner og boddør. Praktisk innredet innvendig Perfekt for hobbymekaniker eller lignende. Parkering også i carport. Asfaltert gårdsplass.

  Bebyggelse

  Enebolig med carport, garasje og bod.

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 5 450 000,-

  Omkostninger

  5 450 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 136 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 5 450 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 150 070,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøpeforsikring ) ------------------------------------------------------ 5 600 070,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøpeforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 5 327 420,-

  Formuesverdi primær

  kr 617 421,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 222 717,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 21 460,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Kommunale avgifter består av utgifter til renovasjon, vann, avløp, eiendomsskatt, feiegebyr.

  Eiendomsskatt

  kr 7 974,- pr. 2022

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningskyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på 1% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 11 400,- Visninger: inkludert ! Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 4 500,- Tilstandsrapport kr 16 500,-

  Oppdragsnummer

  09002522

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Lyngvegen 5
  SKIEN

  Lyngvegen 5

  Oppusset enebolig i populært område. Glimrende beliggende med fin utsikt. God tilstandsrapport !

  Link til kart
  59.193957
  9.625364

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler