09002323
SOLGT
kr 990 000,-
685
m2
45
m2
SKIEN

Drangedalsgata 21

2(3) roms leilighet oppført 2019. Sjarmerende, stilfull leilighet med særpreg. Veranda vendt mot vest.

Prisantydning
kr 990 000,-
Totalpris
kr 1 915 960,-
P-rom
45
m2
BRA
45
m2
Tomtareal
685
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
2
felleskostnader
kr 8 594,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 925 000,-
Byggeår
2019
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Drangedalsgata 21, 3730 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 5357
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic Bolig v/Brage Aasen har gleden av å presentere Drangedalsgata 21. Leilighet oppført i 2019. Meget sjarmerende og praktisk leilighet med romslig, usjenert veranda vendt mot vest. God plass til parkering på borettslagets tomt. Utebod. Nåværende eier har innredet et rom i leiligheten fra bod til soverom. Dette er tegnet inn som bod slik at man bør søke om bruksendring på dette til kommunen for å få det godkjent som soverom. Integrert oppvaskmaskin og komfyr på kjøkkenet. Et lite borettslag som består av 4 leiligheter. Borettslaget driver ryddig og fornuftig. Det diskuteres å kjøpe inn varmepumper til alle leilighetene uten å legge på husleien. Det er avdragsfrihet på fellesgjelden helt frem til 2039.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 45 kvm BRA / 45 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg: Gang/entré, bad, soverom, innredet rom(soverom) og stue/kjøkken. I tillegg medfølger 1 stk. ekstern bod på ca. 5 kvm

Byggeår

2019

Standard

GULV: Fliser i gang, belegg på bad og laminat i øvrige rom. VEGGER: Baderomsplater på bad og malte slette overflater i øvrige rom. TAK/HIMLING: Slette og malte overflater i alle rom.

Beskrivelse av tomt

Felles for borettslaget

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

685m²

Byggemåte

Støpt plate mot grunn. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med både stående og liggende trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takstein. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Ingenting. Alt har tilstandsgrad 1 Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingenting. Alt har tilstandsgrad 1 For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad og to panelovner i stua.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da dette er en svært enkel form for energimerking. Selger opplyser at strømforbruket er svært moderat all den tid leiligheten er isolert etter standard fra 2019.

Diverse

Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette være husleie, strøm etter forbruk og innboforsikring. Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Det er ikke tinglyst heftelser/rettigheter på borettens grunnbok.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest. Den følger som vedlegg til den digitale salgsoppgaven. Følgende rom i boligen er innredet og tatt i bruk men ikke søkt om hos kommunen, og heller derfor ikke godkjent for varig opphold: bod til soverom

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til bolig ifølge Skien kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Borettslag

Borettslag

Drangedalsgata 21 Borettslag

Om borettslag

Et lite borettslag bestående av 4 leiligheter, Leder i borettslaget er Magne Hamsdokka.

Org.nr.

923087966

Andelsnummer

3

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsfond. Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter følger som vedlegg i den digitale salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Område

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og etablert boligområde på Gimsøy. Det er veldig kort til butikk, skole, Herkules handelssenter, skole, barnehage, kollektiv transport m.v. Leiligheten er vendt mot vest og lokalt i borettslaget ligger den usjenert og fint til med svært lite innsyn.

Adkomst

Fra kommunal vei.

Parkering

På felles området for borettslaget. Det er godt med parkeringsplasser til beboere og evnt. gjester.

Bebyggelse

Leilighetsbygg oppført 2019.

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Moflata barneskole. Gimsøy ungdomsskole. Barnehager i Skien: https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 990 000,-

Fellesgjeld

kr 925 000,-

Omkostninger

990 000,- (Kjøpesum) 925 000,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 210,- (Omkostninger totalt inkl. boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 924 210,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 915 960,-

Formuesverdi primær

kr 508 204,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 1 829 533,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 31 440,-

Felleskostnader

kr 8 594,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer renter og avdrag tilknyttet fellesgjeld, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjonshonorar, eiendomsskatt og kommunale avgifter, i tillegg til kabel tv og brebånd for dette borettslaget. Fellesutgiftene kan endres etter vedtak av borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Bank: Sparebanken Sør Restgjeld: 925 000,- Restgjeld per: 15.11.2023 Rentevilkår: 5,9% Term. Per. År: 4 Siste termin: 2059 Avdragsfritt frem til: 2039 Sikringsordning fellesgjeld: Nei

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Regnskap

Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 23 334,-. Borettslaget har per 31.12.2022 disponible midler på kr. 120 743,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 2,5% av salgssum Markedsføring: 15 900,- Tilrettelegging: 8 900,- Oppgjør: 5 000,- Øvrige kostnader: tilstandsrapport, eierskiftegebyr til PBBL på 6 215,-, kommunale opplysninger, fotograf. Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Utlegg dekkes av selger

Oppdragsnummer

09002323

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Drangedalsgata 21
SKIEN

Drangedalsgata 21

2(3) roms leilighet oppført 2019. Sjarmerende, stilfull leilighet med særpreg. Veranda vendt mot vest.

Link til kart
59.191531
9.610285

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler