09002322
SOLGT
kr 6 300 000,-
818
m2
342
m2
SKIEN

Faråsen 6

Arkitekttegnet, stor enebolig med god planløsning. Inneholder bl.a. 5 soverom, 3 bad, badstue m.m.

Prisantydning
kr 6 300 000,-
Totalpris
kr 6 458 500,-
P-rom
239
m2
BRA
342
m2
Tomtareal
818
m2
SOVEROM
5
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
0
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1988
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Faråsen 6, 3728 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 216
Bnr. 350
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Faråsen 6 ! Romslig og innholdsrik arkitekttegnet enebolig.
Kort om boligen:

 • 5 soverom
 • 3 bad
 • 2 garasjer, plass til 3 biler
 • Lettstelt eiendomstomt
 • Badstue
 • Stor terrasse/veranda Huset er tegnet av Arkitektkontoret Børve og Borchsenius. Særpregede og gode planløsninger.
  Området:
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Populært
 • Utsikt
 • Solrikt

  Innhold

  Underetasje: Vindfang/hall, gang, vaskerom, trimrom, bad, badstue, gang 2, garasje/bod, bod. Det er direkte adkomst fra hall til garasjen. 1.etg: Trapperom, stue, spisestue, kjøkken, gang, wc, bad, soverom, garderobe 2.etg: Trapperom, stue, 4 soverom, bad, bod. Frittstående garasje og utvendig bod.

  Byggeår

  1988

  Standard

  Huset er tegnet av Arkitektkontoret Børve og Borchsenius. Særpregede og gode planløsninger. Innvendig er det gulv av parkett, laminat og furu. Veggene har tapet og trepanel. Innvendige tak har trepanel. Gulvet i kjeller har laminat. Veggene har plater. Støpte gulv i underetasje og garasje. Boligen har elementpipe, vedovn og peis med innsats. Boligen har furutrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Bad underetasje Dusjhjørne med glassdør. Innredning med vask og veggmontert wc. Varmekabler i gulv. Vaskerom underetasje. Veggene har baderomsplater og våtromstapet/belegg. Taket har mdf panel. Gulvet har vinylbelegg. Utslagsvask i benkeplate, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte. Varmekabler i gulv. Bad 1. etasje. Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har innredning med nedfelt servant og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte. Varmekabler Bad 2 etasje Veggene har fliser. Taket har himlingsplater med downlights. Gulvet er flislagt. Varmekabler. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. Det er elektrisk styrt vifte. Varmekabler i gulv. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og microbølgeovn. Elektrisk anlegg Automatsikringer og skjult elektrisk anlegg. Kontrollert i 2016 med risikovurdering og samsvarserklæring. Røykvarsler og brannslukningsapparat. Det er fiber innlagt i huset.

  Beskrivelse av tomt

  Pent opparbeidet og beplantet tomt med plen, prydbusker og stenbelagte arealer.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  818.4m²

  Byggemåte

  Bygd på fjell/sprengstein. Lettklinkerblokker i grunnmur. Vegger i bindingsverk er kledd med stående og liggende kledning. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Liten luftespalte, men ingen musebånd. Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende spalte på ca 6 mm mellom vindusbelistning og vannbrett. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Behov for skraping og maling av rekkverk. Ubehandlet spaltegulv. Skjøter på spaltegulv i 1 etasje er ikke fordelt. Andre utvendige forhold: Sprekk i støpt plate foran garasje. Lettklinkerblokker er ikke pusset på vegg eller åpninger. Innvendig overflater: Det er gjenstående arbeider i boder og i garderober. Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted. Peis på kjøkken er punktert i følge eier. Bad : Ingen skinne under baderomsplater i våtsonen. Gulv vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Lite fall på gulv, men vann renner mot sluk. Rørgjennomføringer i gulv under vask. Kjøkken: Knirk i gulv. Furugulv på kjøkken har slitasje. Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet Bom i enkelte gulvfliser. Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Grunnmur og fundamenter: Grunnmurer har manglende avslutninger og er stedvis ikke pusset. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Våtrommet må oppgraderes etter dagens krav. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Det er vedovn i stue, kjøkken og hall. Nyere varmepumpe i u. etg. For øvrig elektrisk oppvarming med bl.a. varmekabler på alle bad, wc, trimrom, vaskerom, vindfang og i hall underetasjen. Ellers elektriske panelovner.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme. Skal man

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, bygningsforsikring og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Denne eiendommen med flere har realsameie av veien bak huset(inn til garasjen) 3807/216/350: 18.11.1987 - Dokumentnr: 20788 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3807 Gnr:216 Bnr:353 Rettighetshaver: Knr:3807 Gnr:216 Bnr:354

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørende eneboligen datert 13.06.1988 Følgende rom i boligen er innredet og tatt i bruk men ikke søkt om hos kommunen, og heller derfor ikke godkjent for varig opphold: Innredet rom i u etg, trimrom (omgjort fra bod til trimrom) Soverom i 2. etg (omgjort fra loftsrom til soverom) Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette.

  Regulerings- og arealplaner

  Reguleringsplan for Faråsen. Regulert til boligområde. Detaljert reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Flott beliggenhet i solrik og barnevennlig boliggate på Faråsen. Området er veletablert og attraktivt. Det er fin utsikt fra eiendommen. Man har også nærhet til flotte turområder på Geiteryggen og Vindalsåsen med omegn.

  Adkomst

  Fra kommunal vei

  Parkering

  Det er en garasjeplass i sokkeletasjen på boligen, med direkte adkomst fra hallen, i tillegg til den frittstående garasjen på 44 kvm som er bygd i 1990. Forøvrig gode parkeringsmuligheter i begge innkjørslene..

  Bebyggelse

  Frittliggende enebolig med bod og garasje

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 6 300 000,-

  Omkostninger

  6 300 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 6 300 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 176 050,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 6 476 050,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 6 458 500,-

  Formuesverdi primær

  kr 1 003 793,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 613 656,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 20 565,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Eiendomsskatt

  kr 10 503,- pr. 2022

  Info eiendomsskatt

  Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på 0,9% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 12 900,- Visninger: inkludert ! Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 4 500,- Tilstandsrapport kr 18 800,-

  Oppdragsnummer

  09002322

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Faråsen 6
  SKIEN

  Faråsen 6

  Arkitekttegnet, stor enebolig med god planløsning. Inneholder bl.a. 5 soverom, 3 bad, badstue m.m.

  Link til kart
  59.196633
  9.578847

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler