09002223
SOLGT
kr 2 750 000,-
12146
m2
137
m2
SKIEN

Tollnesmoen 46

Strøken, nyere halvpart av tomannsbolig. 3 soverom og 2 bad. Oppført 2022. Vestvendt. IN-ordning. Livsløpsstandard.

Prisantydning
kr 2 750 000,-
Totalpris
kr 4 963 460,-
P-rom
131
m2
BRA
137
m2
Tomtareal
12146
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
0
felleskostnader
kr 13 460,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 2 212 500,-
Byggeår
2022
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Tollnesmoen 46, 3740 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 221
Bnr. 65
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Brage Aasen v/Nordic Eiendomsmegling har gleden av å presentere Tollnesmoen 46. Halvpart av tomannsbolig oppført 2022. Tiltalende bolig med moderne overflater og god, gjennomført standard. Med 3 soverom, 2 stuer og 2 bad. Beliggenheten lokalt på området er fin da denne har uteplassene vendt mot vest, og med godt utsyn til lekeplassen på området. Det er praktisk parkering i carport. Boligen er oppført etter kravene til Tek 17 og holder følgelig god moderne byggstandard. Her trenger man ikke tenke på oppgraderinger på lang tid. IN-ordning. Betyr at fellesgjelden som følger boligen kan man nedbetale for å få lavere husleie, eller la være som den er. Det er avdragsfrihet på lånet frem til 2042. Renteutgiftene på fellesgjelden (kr 9207,- pr mnd) føres som fradrag på selvangivelsen.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 66 kvm BRA / 65 kvm P-rom 2.etg: 66 kvm BRA / 66 kvm P-rom Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Entré/hall, stue/spisestue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom. 2.etg: Stue, 2 soverom og bad/wc. I tillegg medfølger 1 stk. utvendig bod på 5 kvm. Carport.

Byggeår

2022

Standard

Gulv av parkett, fliser og belegg. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Vannbåren varme i 1 etasje. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger. Boligen har malt tretrapp med eiketrinn. Vaskerom Veggene har malte plater med oppkant på vegg. Taket er malt. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har vannbåren gulvvarme. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Det er balansert ventilasjon. Bad 1 etg. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og badekar. Det er balansert ventilasjon. Bad 2 etg. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, vannstoppsystem og komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Boligen har balansert ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Automatsikringer og skjult elektrisk anlegg. Røykvarsler og brannslukningsapparat. Nåværende eiere påkostet dette som er tillegg på den originale standard når boligen ble oppført: Bod under Trapp Gulvvarme i 2. etasje Spotter i alle rom Badekar, bad 1. etg Garderobeskap i gang og soverom oppe Kjøkkenøy med vinskap.

Beskrivelse av tomt

Det er terrasse og opparbeidet plen utenfor boligen. Ellers asfaltert gårdsplass. Borettslagets tomt er eiendomstomt og felles for borettslaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

12146m²

Byggemåte

Boligen er oppført etter Tek-17 standard. Taktekkingen er av papp. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon Fasade/kledning har liggende bordkledning med musebånd. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer er beslått utvendig. Bygningen har malt hovedytterdør og malte balkongdører i tre med utvendige beslag. Platting i 1 etasje og tett veranda i 2 etasje. Spaltegulv og glassrekkverk. Etasjeskiller er av betongdekke. Trebjelkelag i 2 etasje. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Ingen oppkant ved dør. Dette har selger reklamert om til utbygger. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Intet For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Det er vannbåren varme i 1. etg. Det er elektrisk varmekabler i hele 2. etg. Ingen andre varmekilder. Det er altså varme i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette være strøm etter forbruk, felleskostnader og innboforsikring. Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: ingen

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Tollnesmoen", datert 16.10.2009, og er regulert til boliger. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, ras- og skredfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 25.05.2023. Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen er avsatt til ukjent, og er en del av kommunedelplan for trafikk - Tollnesområdet, datert 03.05.2007.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet

Borettslag

Borettslag

Lerken Borettslag

Org.nr.

927008084

Andelsnummer

5774

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode, dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Disse følger som vedlegg til salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Område

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet i trivelig og nyetablert boligområde på Tollnes, mellom Porsgrunn og Skien. Det er kort vei til dagligvare, skole, barnehage, idrettsanlegg, turområder, butikksenter samt gode bussforbindelser. Boligen ligger i blindvei med vestvendt veranda og terrasse. Denne boligen har en fin beliggenhet på området. Det er lekeplass og følgelig svært barnevennlig på dette koselige tunet...

Adkomst

Fra kommunal blindvei

Parkering

Carport og plass på asfaltert gårdsplass

Bebyggelse

Tomannsbolig

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Her er liste over barnehagetilbud i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 2 750 000,-

Fellesgjeld

kr 2 212 500,-

Omkostninger

2 750 000,- (Kjøpesum) 2 212 500,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 210,- (Omkostninger totalt inkl. boligkjøperforsirking) ----------------------------------------------------- 4 971 710,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 4 963 460,-

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 10 412,-

Felleskostnader

kr 13 460,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene består av kommunale utgifter, forsikring på bygget, TV/fiber, utgifter til renter på fellesgjeld, utgifter til foretningsfører.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenummer: 26107270662, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.09.2023: 4.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 152 Saldo per 21.09.2023: 31 700 000 Andel av saldo: 0 Neste termin: 28.09.2023Neste avdrag: 28.09.2041 ( siste termin 28.06.2061 ) Lånenummer: 24808930311, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.09.2023: 4.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 157 Saldo per 21.09.2023: 42 075 000 Andel av saldo: 2 212 500 Første termin: 28.12.2022Neste avdrag: 28.12.2042 ( siste termin 28.09.2062 )

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Regnskap

Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 163 063,-. Borettslaget har per 31.12.2022 disponible midler på kr. 306 101,- Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på 1,3% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 10 900,- Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Selgers utlegg er følgende: Oppgjørsgebyr: kr. 7 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf og Takstmann/tilstandsrapport kommer i tillegg

Oppdragsnummer

09002223

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Tollnesmoen 46
SKIEN

Tollnesmoen 46

Strøken, nyere halvpart av tomannsbolig. 3 soverom og 2 bad. Oppført 2022. Vestvendt. IN-ordning. Livsløpsstandard.

Link til kart
59.15725
9.64142

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler