09002023
SOLGT
kr 1 800 000,-
254
m2
158
m2
SKIEN

Saudegata øst 7

Enebolig i sentralt, rolig område. Oppussingsbehov.

Prisantydning
kr 1 800 000,-
Totalpris
kr 1 846 170,-
P-rom
124
m2
BRA
158
m2
Tomtareal
254
m2
SOVEROM
4
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
0
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1900
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Saudegata øst 7, 3717 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 4905
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Eneboligen i Saudegata Øst 7 har potensiale. Beliggende kort til alle fasiliteter i Skien sentrum m.v. Boligen har et trivelig overbygd inngangsparti med plass til utemøbler.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 66 kvm BRA / 66 kvm P-rom 2.etg: 58 kvm BRA / 58 kvm P-rom Eneboligen går over 2 plan pluss kjeller og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Vindfang, trapperom, toalettrom, stue, kjøkken, oppholdsrom/soverom 2.etg: Trapperom, bad/vaskerom, 3 soverom I tillegg medfølger et lite lysthus i hagen

Byggeår

1900

Standard

Innvendig er det gulv av parkett, laminat, furu og belegg. Veggene har trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har mursteinspipe og nyere peisovn. Pipen er renovert med nytt stålrør for ca 2 år siden i følge eier. Boligen har malt tretrapp. Støpt trapp til kjeller med luke i gulv ved inngang. Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Bad/vaskerom Gammelt belegg, wc og dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin. Kjøkken Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Ingen hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Toalettrom innredning med vask og wc. Belegg på gulv med sluk. TEKNISKE INSTALLASJONER Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av støpejern og plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Automatsikringer og åpent elektrisk anlegg. Montert automatsikringer i sikringgskap ca 2015 i følge eier. Utvendige avløpsrør er av ukjent type, avløpsledninger er fra 2020.

Beskrivelse av tomt

Liten, lettstelt eiendomstomt opparbeidet med plen og beplantning.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

254.3m²

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein.. Plast bølgeplater over terrasse ved inngang. Veggene har trekonstruksjon. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har trevinduer med koblet glass. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Taktekking Nedløp og beslag Veggkonstruksjon Vinduer Utvendig > Dører Balkonger, terrasser og rom under balkonger Enkelt overbygg i hage er underdimensjonert og mangelfullt festet i vegg. Overbygg er utført som egeninnsats. Innvendig > Overflater er og finish. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav radonforekomst i området i følge radonkart. Pipe og ildsted Innvendige trapper Innvendige dører Kjøkken Vannledninger Ventilasjon Varmtvannstank Gå til side Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Elektrisk anlegg Automatsikringer og åpent elektrisk anlegg. Montert automatsikringer i sikringgsap ca 2015 i følge eier. Grunnmur og fundamenter Tomteforhold Følgende har fått tilstandsgrad 3: Innvendig Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. 28 mm skjevhet i stuegulv og 15 mm skjevhet i rom innenfor kjøkken. Innvendig > Rom Under Terreng Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller Oppforet gulv i kjeller har fuktskader Bad/vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Det er vedovn i stua. Og det er montert varmepumpe. Det er varmekabler på bad og i stue2/soverom i 1. etg. For øvrig panelovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme og estimatet bør ikke legges mye vekt.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3807/300/4905: 01.09.1987 - Dokumentnr: 15278 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3807 Gnr:300 Bnr:2719 01.01.2020 - Dokumentnr: 187542 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0806 Gnr:300 Bnr:4905

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller bygningstegninger for huset på eiendommen. Det kan derfor ikke dokumenteres at den er godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til boliger ifølge Skien kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Område

Beliggenhet

Boligen ligger i en rolig gate i et område kort til Skien sentrum. Samtidig er det rolig og barnevennlig her. Svært lite trafikk i denne gata. Solrikt og vestvendt uteplasser.

Adkomst

Fra kommunal gate.

Parkering

Det er plass til biler på gårdsplass

Bebyggelse

Frittliggende enebolig

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehagene i Skien: https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 800 000,-

Omkostninger

1 800 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 45 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 1 800 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 61 220,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 1 861 220,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 846 170,-

Formuesverdi primær

kr 695 104,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 2 502 374,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

kr 14 709,- pr. år

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter kan deles opp i månedlige beløp

Eiendomsskatt

kr 4 173,- pr. 2023

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Boligen kan overtas raskt. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på 1,6% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 7 900,- Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Selgers utlegg er følgende: Oppgjørsgebyr: kr. 7 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf og Takstmann/tilstandsrapport kommer i tillegg

Oppdragsnummer

09002023

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Saudegata øst 7
SKIEN

Saudegata øst 7

Enebolig i sentralt, rolig område. Oppussingsbehov.

Link til kart
59.21572
9.603814

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler