09002022
SOLGT
kr 2 270 000,-
2149
m2
78
m2
SKIEN

Prestegårdsgata 16

Nyere leilighet oppført 2018 i attraktivt område. Solrikt og med utsikt !

Prisantydning
kr 2 270 000,-
Totalpris
kr 3 895 960,-
P-rom
74
m2
BRA
78
m2
Tomtareal
2149
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
1
felleskostnader
kr 7 821,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 1 795 000,-
Byggeår
2018
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Prestegårdsgata 16, 3724 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 3265
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Prestegårdsgata 16! Meget pen og nyere 3-roms leilighet
Kort om boligen:

 • Praktisk og god planløsning
 • Høy 1. etg
 • Stor veranda
 • Moderne standard
 • Garasjeplass med heis opp til leilighetene
  Området:
 • Nærhet til alle byens fasiliteter
 • Fin utsikt
 • Solrikt !
 • Kort til Bakkestranda med turområder

  Innhold

  1. etg: Entré, kjøkken/stue, 2 soverom, bod/teknisk rom, bad og wc. Bod i kjeller.

  Byggeår

  2018

  Standard

  Parkett på gulv og malte overflater. Bad er innredet med servant i seksjon, toalett, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Fliser og varmekabel på gulvet, flis på veggene og malt himling.

  Beskrivelse av tomt

  Fellestomt for borettslaget med bl.a. opparbeidet lekeplass

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  2149m²

  Byggemåte

  Bygget antas å være oppført i betong og trekonstruksjoner og er utvendig kledd med plater og stående og liggende kledning. Tak antatt tekket med papp. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Leilighetens ytterdører er hoveddør og verandadør. Veranda oppført med gulv av betong med tilfarere og terrassebord. Rekkverk av stål og glass samt stående kledning.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Ventilasjonsanlegg. Panelovner i alle rom. Varmekabler på bad.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Innvendige arealangivelser er målt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 04.09.2019. Ferdigattesten gjelder nybygg - boligbygg, 20 leiligheter.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse, lekeplass, ras- og skredfare, annen veggrunn - teknisk anlegg og kjøreveg, tilhører reguleringsplan Prestegårdsgata, datert 12.02.2015. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, ras- og skredfare, kombinert bebyggelse og anleggsformål - framtidig, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016 og 16.06.2011.

  Vei, vann og avløp

  Offentlig

  Borettslag

  Borettslag

  Prestegårdsgate Borettslag

  Om borettslag

  Veldrevet nytt borettslag hvor beboerne sier de trives veldig godt.

  Org.nr.

  921565534

  Andelsnummer

  1

  Forretningsfører

  Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

  Forkjøpsrett

  Kun andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

  Sikringsordning

  Det er ikke sikringsordning.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Vedtekter

  Disse er vedlagt salgsoppgaven under fanen vedlegg

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF

  Polisenummer felles forsikring

  SP0003703564

  Område

  Beliggenhet

  Fin beliggenhet sentralt i Skien. Utsikt mot syd. Solrikt.

  Adkomst

  Enkel adkomst. Utvendig trapp inn til bygget. Derfra er det ingen trapper til leiligheten. Heis fra parkeringsplass.

  Parkering

  Egen parkering i felles garasjekjeller. Borettslaget disponerer også gjesteplasser

  Bebyggelse

  Leilighetsbygg

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Barnehager og skoler

  Lunde barneskole er rett ved

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 270 000,-

  Fellesgjeld

  kr 1 795 000,-

  Omkostninger

  2 270 000,- (Kjøpesum) 1 795 000,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) ----------------------------------------------------- 960,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 2 270 960- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 3 895 960,-

  Formuesverdi primær

  kr 688 852,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 479 866,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 31 955,-

  Felleskostnader

  kr 7 821,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader inkluderer kommunale avgifter, forsikring på bygget, utgifter til forretningsfører, kostnader til drift/vedlikehold, internett, TV, renter på fellesgjeld(avdragsfritt frem til 2038).

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 20.10.2022: 3.45% pa. Antall terminer til innfrielse: 184 Saldo per 20.10.2022: 43 892 500 Andel av saldo: 1 795 000 Første termin: 30.03.2019 Neste avdrag: 30.12.2038 ( siste termin 30.09.2068 ) Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2038 utgjøre ca kr 2 863,00 per måned for denne boligen

  Info om fellesgjeld

  Pga høyere markedsrente settes husleien opp til kr 9 641,- pr mnd fra 01.01.2023 Rentekostnader blir da 5 983,- pr mnd. Det er mulig med individuell nedbetaling på fellesgjeld for å få lavere husleie. Ta kontakt med megler !

  Regnskap

  Regnskapet for 2021 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 255 415,-. Borettslaget har per 31.12.2021 disponible midler på kr. 770 937,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Lånefinansiering

  Nordic samarbeider ikke med spesifikke banker. Kontakt gjerne megler for gode bankråd !

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på1,4% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 12 900,- Visninger: inkludert ! Selgers utlegg er følgende: Eierskiftegebyr Skien bbl: 6 115,- Skien bbl opplysninger/regnskap m.v.: 3 870,- Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 1 000,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 480,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 4 500,-

  Oppdragsnummer

  09002022

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Prestegårdsgata 16
  SKIEN

  Prestegårdsgata 16

  Nyere leilighet oppført 2018 i attraktivt område. Solrikt og med utsikt !

  Link til kart
  59.207544
  9.602584

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler