09001822
SOLGT
kr 4 990 000,-
818
m2
299
m2
SKIEN

Skogmo 14

Innholdsrik, romslig familiebolig med fin, barnevennlig beliggenhet. Bl.a. 5 soverom, 3 bad. Dobbeltgarasje.

Prisantydning
kr 4 990 000,-
Totalpris
kr 5 115 920,-
P-rom
229
m2
BRA
299
m2
Tomtareal
818
m2
SOVEROM
5
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
3
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1960
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Skogmo 14, 3735 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 220
Bnr. 811
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Skogmo 14 ! Romslig og innholdsrik enebolig med dobbeltgarasje.
Kort om boligen:

 • 5 soverom
 • 3 bad
 • Garasjeplass til 2 biler
 • Innredet kjeller
 • Pent opparbeidet hage
 • Terrasse/veranda
 • Asfaltert gårdsplass
  Området:
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Populært
 • Sentralt med kort til skoler, butikker m.v.
 • Solrikt

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje: Kjeller: 69 kvm BRA / 63 kvm P-rom 1.etg: 80 kvm BRA / 60 kvm P-rom 2.etg: 83 kvm BRA / 83 kvm P-rom Boligen går over 3 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Kjeller: Trapperom, bad/wc/vaskerom, gang, treningsrom, kjellerstue, soverom. 1.etg: Vindfang, trapperom, hall, soverom, bad m/wc, kjøkken, stue. 2.etg: Trapperom, 3 soverom, stue, bad/wc. I tillegg er det garasje med bruksareal på 47 kvm og 20 kvm i 2. etg.

  Byggeår

  1960

  Standard

  Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Veggene har tapet og trepanel. Innvendige tak har malte plater. Det er lagt platon grunnmurduk på gulv i kjeller ved oppgradering. Etasjeskiller er av støp i 1. etasje og trebjelkelag mot 2 etasje. Boligen har mursteinspipe. Pipe fra 2009 over tak og er beslått utvendig. Vedovn i kjeller og 1 etasje. Gulvet i kjeller har parkett. Veggene har panel. Boligen har lakkert og malt tretrapp til kjeller. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Bad/vaskerom i kjeller Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 5. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, badekar og opplegg for vaskemaskin. Bad 2 etasje. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med 2 nedfelte servanter, veggmontert toalett og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Bad 1 etasje. Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Gulvet er flislagt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte. Kjøkken HTH kjøkken har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp. Elektrisk Automatsikringer og skjult elektrisk anlegg.

  Modernisering og påkostninger

  Tilbygd del i stue og 2 etasje 2009. Garasje fra ca 1995, tak 2009. Kledning i 1 etasje er fra 1995 og 2009. Kledning i 2 etasje er fra 2009. Kjellervinduer 2001. Vinduer i 1 og 2 etasje 2007, 3 vinduer på kjøkken og bad fra 1987. Et stuevindu 2017. Inngangsdør og terrassedør 2009. -Malt utvendig 2021. -Kjeller innredet 2003. -Innvendig oppgradert 2009. -HTH Kjøkken 2010. -Bad 1 etasje 2001. -Bad kjeller 2003. -Bad 2 etasje 2009. -Varmepumpe 2009 og 2017

  Beskrivelse av tomt

  Pent opparbeidet tomt med plen, trær, blomster og buskvekster

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  817.6m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen Taktekkingen er av betongtakstein. Veggene i siporeks i 1 etasje og bindingsverk i 2. etasje. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har takstoler i tre med mønedrager. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hoveddør og malt balkongdør i tre. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Stedvis liten luftespalte fra raft. Fuktskjolder på undertak ved kilrenne mot nord. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Sprekker og ujevnheter i asfalt på gårdsplass. Løs parkettstav ved ovn i 1 etasje. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav radonforekomst i området i følge radonkart. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp til kjeller med bemerkninger. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Trapper Det er ikke montert rekkverk. Trapp fra veranda mangler rekkverk. Terreng faller inn mot bygning. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Skriv alle varmekilder i henhold til tilstandsrapport/info fra selger, eksempelvis; balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, vedovn, varmekabler i entre og på bad, varmepumpe i stue, vannbåren varme i gulv i 1. etg., panelovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme og en slik rapport er utført på aller enkleste måte og sier lite eller ingenting om boligens energiforbruk. Skal dette estimeres mer nøyaktig må det bestilles en omfattende rapport fra bygningskyndig.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV / bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3807/220/811: 09.01.1958 - Dokumentnr: 53 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3807 Gnr:220 Bnr:252 06.02.1995 - Dokumentnr: 1584 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0806 Gnr:220 Bnr:814 01.01.2020 - Dokumentnr: 1699385 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0806 Gnr:220 Bnr:811

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest kun på garasje. Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kjeller er bygd om fra boder til oppholdsrom. Rom i kjeller er ikke godkjente rom, og er søknadspliktige. Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel eller omvendt. I enebolig oppført før 1. juli 2011 hvor kjeller er godkjent som ikke oppholdsareal (boder osv), kan kjeller arealet bli godkjent til oppholdsrom med søknad til kommunen. Henv. megler for ytterligere spørsmål

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til bolig ifølge Skien kommune arealdelsplan.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Boligen ligger i et veletablert boligområde kort til skoler, barnehager, butikker, buss m.m. Solrikt, rolig og barnevennlig.

  Adkomst

  Boligen ligger til kommunal gate. Enkel adkomst.

  Parkering

  Garasje med plass til 2 biler i tillegg stor asfaltert gårdsplass

  Bebyggelse

  Enebolig med innredet kjeller og dobbeltgarasje med overbygg.

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Barnehager og skoler

  Kjørbekkhøgda barneskole

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 4 990 000,-

  Omkostninger

  4 990 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 140 570,- (Omkostninger totalt inkl. boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 5 130 570,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 5 115 920,-

  Formuesverdi primær

  kr 997 853,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 592 270,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 18 148,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Eiendomsskatt

  kr 10 359,- pr. 2023

  Info eiendomsskatt

  Kan deles opp i månedlige betalinger.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på 1% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 12 900,- Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Vi mener dette er noe megler alltid skal inkludere. Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 468,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 4 500,- Takstmann/tilstandsrapport kr 16 500,

  Oppdragsnummer

  09001822

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Skogmo 14
  SKIEN

  Skogmo 14

  Innholdsrik, romslig familiebolig med fin, barnevennlig beliggenhet. Bl.a. 5 soverom, 3 bad. Dobbeltgarasje.

  Link til kart
  59.177098
  9.622012

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler