09001623
SOLGT
kr 3 380 000,-
893
m2
291
m2
SKIEN

Skogflata 23

Enebolig m/alt på en flate og kjeller som inneholder bad, kjøkken, stue, soverom og egen inngang.

Prisantydning
kr 3 380 000,-
Totalpris
kr 3 465 670,-
P-rom
203
m2
BRA
291
m2
Tomtareal
893
m2
SOVEROM
5
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
0
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1968
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Skogflata 23, 3735 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 220
Bnr. 1086
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Kjelleren er innredet og inneholder både kjøkken, stue, bad og soverom. Bruksendring vedr kjelleren er søkt om. Kjelleren er p.t. leid ut for 8 500,- pr mnd med 3 måneders gjensidig oppsigelse. Tegningene som er innsendt vedr. kjelleren kan fås ved henvendelse til megler. Det er hele 3 garasjer til denne boligen. En i tilknytning til boligen og en frittliggende dobbeltgarasje. Sentralt beliggende med Kjørbekkhøgda barneskole og dagligvareforretning i umiddelbar nærhet, samt barnehage i nærområdet. Gangavstand til Skogmo videregående og handelsområdet på Kjørbekk. Solrikt og barnevennlig. Ingen bommer til Herkules kjøpesenter eller fritidsparken!

Innhold

Eneboligen går over 1 plan med kjeller og følgende rom er inkludert i P-rom: Kjeller: Entré, bad/wc, kjøkken, stue, soverom, oppholdsrom. 1.etg: Entré, gang, stue/kjøkken, 4 soverom, bad wc, trapperom til kjeller. I tillegg er det dobbeltgarasje og en enkeltgarasje på eiendommen.

Byggeår

1968

Standard

Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Veggene har tapet, malte plater og trepanel. Innvendige tak har malte plater, himlingsplater og trepanel. Boligen har elementpipe og vedovn i første etasje. Innredede rom i kjeller har gulv med laminat og fliser, veggene har malte flater. Det er flislagt trapp ned til kjelleren. Bad kjeller. Bad med flislagt gulv med elektriske varmekabler, flislagte vegger og panel i taket. Badet er innredet med dusjkabinett, nedfelt servant og toalett. Veggene har fliser og i taket er det panel. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte. Bad første etasje. Bad med flislagt gulv med elektriske varmekabler, flislagte vegger og himlingsplater i taket. Badet er innredet med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Ventilert via veggventil. Veggene har fliser og i taket er det himlingsplater. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant og dusjkabinett. Det er naturlig ventilering. Kjøkken Kjøkkenet i første etasje med parkett på gulvet, malt panel på vegger og himlingsplater i taket. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, vinskap og stekeovn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkken i kjeller med laminat på gulvet, panelplater på vegger og malte plater på vegger. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplaten er av laminat.

Beskrivelse av tomt

Flat lettstelt tomt opparbeidet med plen og beplantet

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

893m²

Byggemåte

Taktekkingen er av pappshingel. Nedløp, renner og beslag i plastbelagt stål og zink. Veggene har bindingsverkskonstruksjon som er kledd utvendig med liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Etasjeskiller er av trebjelkelag, støpt plate på grunn i kjeller. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Det er tilstandsbemerkninger av grad 2 følgende steder(detaljer finnes i tilstandsrapporten) -Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. -Nedløp og beslag -Veggkonstruksjon -Takkonstruksjon/loft -Vinduer Utvendig - dører -Balkonger, terrasser og rom under balkonger -Utvendige trapper -Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. -Overflater gulv -Radon. Det er ikke fremlagt noen dokumentasjon på radonmålinger eller radonsperre -Pipe, mer enn halvparten av forventet brukstid er -Rom under terreng -Innvendige trapper -Innvendige dører -Våtrom -Kjøkken -Røranleggsjon. -Avløpsrør -Ventilasjon -Varmtvannstank -Tomteforhold Følgende har fått tilstandsgrad 3: Etasjeskille/gulv mot grunn gang kjeller. Elektrisk anlegg Varmekabler på bad. Tilstandsgrad 3 er satt på grunnlag av løst stikk i entre, og uisolerte kabler/mulig berøringsfare i tak i vaskekjeller. Tekniske installasjoner Branntekniske forhold Boligen har røykvarslere og brannslukkingsapparat i første etasje, det er usikkert om det er brannslukkingsapparat i kjelleren. TG 3 er satt på grunnlag av at brannslukkingsapparatet er over ti år. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Varmekabler på begge bad og i gang i 1. etasje. Vedovn i stue. Varmepumpe i stue fra ca 2017. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da denne energimerkingen er gjort på aller enkleste måte av selger som ikke er bygningskyndig.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, TV / bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3807/220/1086: 06.09.1969 - Dokumentnr: 3463 - Bestemmelse om gjerde 08.10.1968 - Dokumentnr: 3430 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3807 Gnr:220 Bnr:244 01.01.2020 - Dokumentnr: 1684107 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0806 Gnr:220 Bnr:1086

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest datert 22 08 1968 Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for første etasje hvor trappen til kjelleren er plassert inne i boligen, og toalettrom og bad er to separate rom. I tillegg er trappen til kjelleren mellom hovedbygget og garasjen ikke tegnet inn. Dette stemmer ikke med dagens løsning. Kjelleren er dermed per i dag ikke godkjent som oppholdsrom (rom for varig opphold). Søknad om kjeller er innsendt. Henv. megler for spørsmål. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg fra 2016 Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, for alle ovennevnte ulovlige forhold, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt. rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand.

Regulerings- og arealplaner

Denne boligen ligger i et område regulert til bolig. Dog er det i nærheten regulert til kombinert bebyggelse og andelsformål som næringsvirksomhet f eks.

Vei, vann og avløp

Offentlig

Område

Beliggenhet

Området er barnevennlig, med Kjørbekkhøgda barneskole og dagligvareforretning i umiddelbar nærhet, samt barnehage i nærområdet. Gangavstand til Skogmo videregående og handelsområdet på Kjørbekk. Solrikt og barnevennlig. Ingen bompasseringer til Herkules kjøpesenter eller fritidsparken!

Adkomst

Fra offentlig vei

Parkering

Godt med plass på asfaltert gårdsplass. Enkeltgarasje og dobbeltgarasje. 3 garasjeplasser totalt.

Bebyggelse

Enebolig med tilhørende dobbeltgarasje

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehagene i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 3 380 000,-

Omkostninger

3 380 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 3 380 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 103 220,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring ) ------------------------------------------------------ 3 403 220,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 3 465 670,-

Formuesverdi primær

kr 611 428,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 2 201 142,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

kr 22 802,- pr. år

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter består av renovasjon, vann/avløp, feieavgift, tilsynsgebyr. Eiendomsskatt betales sammen med de kommunale avgiftene.

Eiendomsskatt

kr 6 786,- pr. 2023

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på en fast sum til 90 000,- inkludert følgende utlegg Visninger inkludert Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf og takstmann

Oppdragsnummer

09001623

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Skogflata 23
SKIEN

Skogflata 23

Enebolig m/alt på en flate og kjeller som inneholder bad, kjøkken, stue, soverom og egen inngang.

Link til kart
59.175644
9.614392

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler