09001523
SOLGT
kr 1 350 000,-
11031
m2
85
m2
SKIEN

Nedre Maihaugen 3

Meget pen totalrenovert 3- roms hjørneleilighet i høy, vestvendt 1. etasje. Bør sees !

Prisantydning
kr 1 350 000,-
Totalpris
kr 1 737 321,-
P-rom
77
m2
BRA
85
m2
Tomtareal
11031
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
1
felleskostnader
kr 5 970,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 461 361,-
Byggeår
1974
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Nedre Maihaugen 3, 3741 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 5
Bnr. 177
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic Eiendomsmegling v/Brage Aasen har gleden av å presentere Nedre Maihaugen 3 Hjørneleilighet beliggende på Gulset med 2 soverom i første etasje. Det er et barnevennlig område med lekeplasser og kort til turområdene på Gulset. Borettslaget har foretatt flere oppgraderinger de siste årene. Leiligheten fremstår i meget god teknisk stand. Bl.a. Nyere bad (2018/2019) Oppgradert elektrisk anlegg Ventilasjonsanlegg Innglasset balkong Selger har totalrenovert resten av leiligheten i moderne lyse farger.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 85 kvm BRA / 77 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Gang, bad/wc, 2 soverom, stue og kjøkken. I tillegg medfølger 2 stk. boder i kjeller. Det er også plass i fellesarealer i kjeller.

Byggeår

1974

Standard

Stue med laminat på gulv, MDF- panel på vegger og malt pusset betong i himling. Kjøkken har laminat på gulv, malte plater på vegger og malt pusset betong i himling. Innredning med slette fronter, benkeplate i laminat. Oppvaskkum i rustfritt stål. Soverom1 har laminat på gulv, malte glassfiberstrie på vegger og malt pusset betong i himling. garderobeskap på soverom. Soverom2 har laminat på gulv, glassfiberstrie på vegger og malt pusset betong i himling. Garderobeskap med skyvedører. Entre med laminat på gulv, MDF-panel på vegger og malt pusset betong i himling. Skyvedørsgarderobe i entre Bad har flis med varmekabler på gulv, flis på vegger og malte plater med innfelte spotter i himling. Innredning med slette fronter, dusjkabinett, vegghengt toalett med innebygd sisterne og opplegg for vaskemaskin.

Beskrivelse av tomt

Tomt er felles for borettslaget. Det er meget pent opparbeidede fellesområder med bl.a. lekeplass og store plenområder.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

11031m²

Byggemåte

Punkthus med støpte murer i betong på støpt gulv på grunn. Yttervegger og leilighetsskiller i betong. Bygget er utvendig forblendet med tegl. Flatt tak tekket med folie. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport. Det er en god tilstandsrapport med få/ingen alvorlige feil/mangler. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingenting For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Bad har varmekabler. Soverommene er det panelovner. Stua har panelovn. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da denne energimerkingen er utført på aller enkleste måte og bør ikke legges særlig vekt.

Diverse

Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, husleie og innboforsikring. Varmtvann betales via husleien. Blir avregnet a konto en gang i året. Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen heftelser

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31-05.1974 Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Det er regulert til boligområde i følge kommunens arealdelplan

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Borettslag

Borettslag

Maihaugen 4 Borettslag

Om borettslag

Veldrevet borettslag med god økonomi !

Org.nr.

947368753

Andelsnummer

3460

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode, dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.  

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Er vedlagt salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

IF Skadeforsikring

Polisenummer felles forsikring

SP0000587964

Område

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Gulset. Gulset er en stor drabantby i Skien med nærhet til fin natur, badeplass og flotte turområder. Gulsetsenteret har butikker og det er kort til kollektiv transport. Leiligheten ligger i et etablert boligområde med blokkbebyggelse og eneboliger

Adkomst

Fra offentlig vei.

Parkering

Det er plasser på borettslagets parkering. Vedr. garasje må man henvende seg til boligbyggelaget

Bebyggelse

Punkthus.

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Stigeråsen barneskole. Gulset ungdomsskole. Barnehager i Skien: https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 350 000,-

Fellesgjeld

kr 461 361,-

Omkostninger

1 350 000,- (Kjøpesum) 461 361,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 210,- (Omkostninger totalt med boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 820 571,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 737 321,-

Formuesverdi primær

kr 1 992 546,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 553 485,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 49 121,-

Felleskostnader

kr 5 970,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter, avdrag og renter på fellesgjeld, utgifter til forretningsfører, tv/internett, a konto varmtvann, forsikring, avsetning til vedlikehold. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det foreligger/ ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenummer: 26107134742, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 02.08.2023: 4.74% pa. Antall terminer til innfrielse: 109 Saldo per 02.08.2023: 28 980 813 Andel av saldo: 461 362 Første termin/første avdrag: 28.12.2020 ( siste termin 28.09.2050 ) IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

814

Regnskap

Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 832 182,-. Borettslaget har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 2 940 405,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på 2% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 12 900,- inkluderer hjelp fra stylist Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 1 500,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 585,- Utlegg profesjonell fotograf og takstmann kommer i tillegg

Oppdragsnummer

09001523

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Nedre Maihaugen 3
SKIEN

Nedre Maihaugen 3

Meget pen totalrenovert 3- roms hjørneleilighet i høy, vestvendt 1. etasje. Bør sees !

Link til kart
59.222611
9.565166

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler