09001423
SOLGT
kr 1 200 000,-
37663
m2
86
m2
SKIEN

Kongerødvegen 48A

Leilighet med 3 soverom. Praktisk planløsning. Vestvendt hjørneleilighet i toppetasje. NY PRISANTYDNING !

Prisantydning
kr 1 200 000,-
Totalpris
kr 1 928 037,-
P-rom
77
m2
BRA
86
m2
Tomtareal
37663
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
3
felleskostnader
kr 8 385,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 727 037,-
Byggeår
1967
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
18/6/2024
,
16:00
-
16:30
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Kongerødvegen 48A, 3737 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 223
Bnr. 377
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i 3. etasje - toppetasjen på hjørne. Høyt og fritt og usjenert. Ingen innsyn. Romslig og solrik innglasset balkong -Bad renovert i regi av borettslaget i 2017/18 -Elektrisk anlegg oppgradert -3 soverom og praktisk planløsning -2 boder i kjeller og 1 på loft Veldrevet borettslag som har utført mye vedlikehold siste årene. Fine fellesarealer. Parkeringsplasser rett ved.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 3.etg: 86 kvm BRA / 77 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 3.etg: Entré, 3 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue I tillegg medfølger 2 stk. boder i kjeller og en på loft

Byggeår

1967

Standard

Overflater på gulv er laminat. På vegger er det malt tapet. Det er malte slette flater i himlinger (tak). Bad: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Overflater på vegger er flis, i himling (tak) er det malte slette flater. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Veggmontert toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Innredning med skuffer og heldekkende servant samt speil med lys. Det er balansert ventilasjon. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og glass samt laminerte benkeplater. Mellom over-/ og underskap er det flis. Det er montert automatisk vannstopper og komfyrvakt. Det er avtrekk via ventilasjonsanlegg. Det er sentralt varmtvannsberedning. EL-anlegget består av sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles trapperom. Det er skjult og åpent ledningsnett.

Modernisering og påkostninger

Bad pusset opp 2017/18 i regi av borettslaget. El. oppgradering: Ferdig 2019. Nye sikringsskap, nye ledninger til alle punkter i leilighetene

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet tomt felles for borettslaget

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

37663m²

Byggemåte

Bygget antas å være oppført i betong/ mur konstruksjoner og er utvendig forblendet med teglstein. Taket har form som saltak tekket med takstein. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig overflater Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Laminatgulv er stedvis ikke fagmessig montert og det ble registrert gliper og noe svelling. Pipe og ildsted Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom, sanitærutstyr og innredning bad Det er påvist skader på innredning. Avvik som ble registrert er: - velling på fronter til innredning. - toalettskålen har siget. - sprekk i 1.stk flis veggflis ved toalett. Kjøkken Avvik som ble registrert er: - stedvis svelling i veggplater. - noe avskalling av laminering på fronter. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingenting For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Det er varmekabler på bad ellers ingen annen fastmontert oppvarming. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme og denne energimerkingen bør ikke legges mye vekt på da den er utført på en svært enkel måte.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, husleie, innboforsikring.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest vedrørende bygningen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke helt med dagens bruk Det er noe endringer i rominndeling fra opprinnelig tegning. Tidligere toalettrom er i dag kott med ventilasjonsanlegg. Det som på tegning er vaskerom er i dag slått sammen med bad. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, for alle ovennevnte ulovlige forhold, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt. rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand.

Regulerings- og arealplaner

Det er regulert til boliger i henhold til Skien kommunes arealdelplan

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Borettslag

Borettslag

Klyve 2 Borettslag

Om borettslag

Her er borettslagets hjemmeside med nyttig info https://www.klyve2.no/2023/07/okning-av-felleskostnader-2/

Org.nr.

948496909

Andelsnummer

5

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

SIKRINGSORDNING Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler ligger som vedlegg til salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

Fremtind

Polisenummer felles forsikring

1963179

Område

Beliggenhet

Hjørneleilighet i øverste etasjen i 3. etasje. Kort vei til skoler, barnehager, butikksenter, post/matbutikk (Coop Prix), Skien og Porsgrunn sentrum, buss, m.m. Gangavstand til flotte turmuligheter sommer som vinter. Utbyggingen av Kongerød skole har løftet området til et attraktivt sted å bo. Dette er Klyves nye sports- og aktivitetshus med b.l.a. flerbrukshallen, ballbinge, skateplass, samfunnshus, trimrom, kiosk m.m.

Adkomst

Fra offentlig vei

Parkering

Felles parkering for borettslagets andelseiere

Bebyggelse

Boligblokk over 3 etasjer og kjeller

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Her er oversikt over barnehagene i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 200 000,-

Fellesgjeld

kr 727 037,-

Omkostninger

1 200 000,- (Kjøpesum) 727 037,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 250,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 937 287,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 928 037,-

Formuesverdi primær

kr 548 400,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 1 974 240,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 34 318,-

Felleskostnader

kr 8 385,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Forsikring på bygget, utgifter til forretningsfører, TV/internett, kommunale avgifter, avsetning vedlikehold, rengjøring fellestrapp/gang, avdrag og renter på andel fellesgjeld. Det er kun strømforbruk og innboforsikring som kommer i tillegg.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenummer: 26107982204, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 13.07.2023: 4.24% pa. Antall terminer til innfrielse: 106 Saldo per 13.07.2023: 84 255 479 Andel av saldo: 731 002,- Første termin/første avdrag: 28.03.2020 ( siste termin 28.12.2049 )

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

1347

Regnskap

Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 1 816,-. Borettslaget har per 31.12.2022 disponible midler på kr. 3 702 308,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på 2% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- inkluderer hjelp fra stylist Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 1 500,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 480,- Utlegg profesjonell fotograf og takstmann kommer i tillegg

Oppdragsnummer

09001423

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
18/6/2024
,
16:00
-
16:30
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Kongerødvegen 48A
SKIEN

Kongerødvegen 48A

Leilighet med 3 soverom. Praktisk planløsning. Vestvendt hjørneleilighet i toppetasje. NY PRISANTYDNING !

Link til kart
59.151735
9.616709

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler