09001123
SOLGT
kr 2 100 000,-
23664
m2
118
m2
SKIEN

Fluesnappern 6D

Praktisk, fin rekkehusleilighet med 4 soverom. Hage foran og bak. Kledning og isolasjon byttet i 2019/20

Prisantydning
kr 2 100 000,-
Totalpris
kr 2 594 975,-
P-rom
112
m2
BRA
118
m2
Tomtareal
23664
m2
SOVEROM
4
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
0
felleskostnader
kr 6 071,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 544 015,-
Byggeår
1978
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Fluesnappern 6D, 3743 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 2
Bnr. 549
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic Eiendomsmegling v/Brage Aasen har gleden av å presentere Fluesnappern 6D. Rekkehus beliggende på Gulset med 2 soverom i første etasje og 2 soverom i 2. etasje. Det er et barnevennlig område med lekeplasser og kort til turområdene på Gulset. Borettslaget har foretatt flere oppgraderinger de siste årene. Fasaden med ny isolasjon er fra 2019/2020. Taktekking fra 2007 samt rehabilitering av boder i 2012. Rekkehuset har full takhøyde i begge etasjer og en praktisk planløsning. Det er et veldrevet borettslag som til tross for store oppgraderinger klarer å holde husleien lav. Meld deg på visning !

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 63 kvm BRA / 60 kvm P-rom 2.etg: 55 kvm BRA / 52kvm P-rom Leiligheten går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Vindfang, gang, 2 soverom, bad, vaskerom, spisestue, kjøkken 2.etg: Trapperom, stue, gang, 2 soverom

Byggeår

1978

Standard

Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har tapet, malte plater og betong. Innvendige tak har malt støpt tak. Vegger og tak er oppgradert med maling. Enkelte rom med nyere laminatgulv. Boligen har elementpipe og vedovn.

Beskrivelse av tomt

Det er egen hage til rekkehuset. Ellers er det felles tomt for borettslaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

23664m²

Byggemåte

Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Støpt plate på mark. Taktekkingen er av papp. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Mur delevegger mellom leiligheter. Fasade/kledning har stående bordkledning fra 2018. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Vinduene har utvendige beslag. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdører i tre som har utvendige beslag. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Innvendig overflater Stedvis behov for maling. Hull i vegg på soverom(utvendig bod). Noe listverk bærer preg av ufaglært montering. Bad i 2 etasje er revet og brukt som bod. Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Slitasje i dør til bad. Våtrom bad Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom vaskerom Vegger har malingavskalling og bemerkning på skjøter over dører. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Varmtvannstank Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Følgende har fått tilstandsgrad 3: Vaskerom Rommet har ingen ventilasjon. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Det er vedfyring. For øvrig er det elektrisk oppvarming med panelovner Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da denne energimerkingen er gjort på enkleste måte uten fagkyndig gjennomgang.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, felleskostnader og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen heftelser overtas av kjøper

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Tegninger registrert hos kommunen stemmer ikke med dagens bruk. Bod er ombygd til soverom. Foreligger ikke tegninger på det. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, for alle ovennevnte ulovlige forhold, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt. rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand. Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig byggeår Det foreligger midlertidig brukstillatelse Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til boliger ifølge Skien kommune.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet.

Borettslag

Borettslag

Enga borettslag

Org.nr.

947367870

Andelsnummer

4019

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode, dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.  

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Disse er vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Polisenummer felles forsikring

SP0000587976

Område

Beliggenhet

Beliggende i etablert boligområde med vesentlig rekkehusbebyggelse. Dette er et trivelig område både for barnefamilier, par eller enslige. Det er barnevennlig og fine turområder i nærheten på Gulset. Man bor nær marka med flere opparbeidete turstier. Kort til butikk, kollektivtransport, skole, barnehager m.v.

Adkomst

Man kjører inn ved skiltet til Fluesnappern fra Gulsetringen.

Parkering

Det er mulighet å leie parkeringsplass i garasje. Ellers er det plasser på borettslagets tomt. Det er også satt opp ladestasjon for el-bil som kan benyttes.

Bebyggelse

Rekkehusbebyggelse.

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehager i Skien: https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 2 100 000,-

Fellesgjeld

kr 544 015,-

Omkostninger

2 100 000,- (Kjøpesum) 544 015 ,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 2 651 825,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 2 594 975,-

Formuesverdi primær

kr 683 937,- pr. 2021

Formuesverdi sekundær

kr 2 462 172,- pr. 2021

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 89 309,-

Felleskostnader

kr 6 071,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter som vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon. I tillegg er det avdrag og renter på borettslagets lån og internett/TV. Og forsikring på bygget samt utgifter til forretningsfører. Det eneste man har i tillegg er innboforsikring og utgifter til strøm. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 26107070361, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 23.06.2023: 4.24% pa. Antall terminer til innfrielse: 108 Saldo per 23.06.2023: 32 593 790 Andel av saldo: 544 015 Første termin/første avdrag: 28.06.2020 ( siste termin 28.03.2050 ) IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

982

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. ,1 278 760,-. Borettslaget har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 5 232 874,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt vederlag på 1,5% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- Visninger: inkludert ! Nordic Bolig Skien tar ikke ekstra for visninger. Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 468,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 480,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 3 500,- Takstmann/tilstandsrapport kr 7 000,- Eierskiftegebyr boligbyggelaget 6 215,- Innhenting av opplysninger fra boligbyggelaget 4 250,-

Oppdragsnummer

09001123

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Fluesnappern 6D
SKIEN

Fluesnappern 6D

Praktisk, fin rekkehusleilighet med 4 soverom. Hage foran og bak. Kledning og isolasjon byttet i 2019/20

Link til kart
59.219355
9.555863

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler