09001022
SOLGT
kr 1 400 000,-
16484
m2
83
m2
SKIEN

Ravnåsen 8

3-roms leilighet med oppusset bad og vestvendt balkong

Prisantydning
kr 1 400 000,-
Totalpris
kr 1 616 264,-
P-rom
78
m2
BRA
83
m2
Tomtareal
16484
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
3
felleskostnader
kr 5 204,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 290 304,-
Byggeår
1977
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Ravnåsen 8, 3743 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 2
Bnr. 525
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Ravnåsen 8!
Kort om boligen:

 • Oppgradert bad 2015
 • Innglasset balkong
 • 2017 installert fjernstyrt utvendig persienner i alle leiligheter
  Området:
 • Barnevennlig
 • Flotte opparbeidede uteområder i nærheten
 • Nær skole, barnehage og butikker

  Innhold

  3. etg: Gang, bad, 2, soverom, stue med utgang til balkong, kjøkken. 2(3) boder i kjeller(en "matbod").

  Byggeår

  1977

  Standard

  Det er belegg på gulv, malte vegger. Flislagt bad. Malt i himlinger. Enkelt eldre kjøkken. Boligen har nok noe behov for oppgraderinger av overflater. Badet er oppusset i regi av borettslaget.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt. Tomten er felles for borettslaget/sameiet.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  16484m²

  Byggemåte

  Betong kledd med teglstein

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Varmtvann er inkludert i felleskostnader

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme. Dette er kun en enkel energimerking foretatt av megler og bør ikke legges særlig vekt på.

  Diverse

  Faste løpende kostnader: 5 204,- pr mnd For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, felleskostnader, byggforsikring og innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc. Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er oppmålt av megler Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Ingen

  Regulerings- og arealplaner

  Regulert som boligområde

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger.

  Borettslag

  Borettslag

  Nygårdåsen 2 Borettslaget

  Org.nr.

  948525437

  Andelsnummer

  3882

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag

  Forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

  Sikringsordning

  Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Vedtekter

  Vedlagt i den digitale salgsoppgaven

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF

  Polisenummer felles forsikring

  SP0000587973

  Område

  Beliggenhet

  Beliggende i 3. etg. Usjenert uten innsyn mot vest. Nærhet til Gulsetmarka som kan by på topptur til Fantekjerringkollen og Åletjern med badeplasser. Her er det flotte naturstier og lysløyper. Det er kort veg til barnehager, barneskoler og Gulset ungdomsskole, samt idrettsanlegg/kunstgressbane.

  Parkering

  Oppstillingsplasser for borettslaget, samt gjesteplasser. Garasje følger ikke med leiligheten, og er delt ut etter ansiennitetsprinsippet.

  Bebyggelse

  Punkthus

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 1 400 000,-

  Fellesgjeld

  kr 290 304,-

  Omkostninger

  1 400 000,- (Kjøpesum) 290 304,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 1 698 114,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøpeforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 1 616 264,-

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 32 670,-

  Felleskostnader

  kr 5 204,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Kommunale avgifter, varmtvann, bygningsforsikring, TV/internett, renter og avdrag på fellesgjeld, utgifter til boligbyggelaget for regnskapsførsel m.v. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 11482731 4, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 04.08.2022: 1.22% pa. Antall terminer til innfrielse: 12 Saldo per 04.08.2022: 1 162 608 Andel av saldo: 18 338 Første termin/første avdrag: 30.06.2003 ( siste termin 30.06.2028 ) Lånenummer: 26108015933, Sparebank 1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 04.08.2022: 2.34% pa. Antall terminer til innfrielse: 75 Saldo per 04.08.2022: 17 242 322 Andel av saldo: 271 967 Første termin/første avdrag: 28.06.2016 ( siste termin 28.03.2041 ) IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

  Info om fellesgjeld

  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

  Avdrag fellesgjeld

  1190

  Regnskap

  Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 730 754,-. Borettslaget har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 2 209 168,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning !

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Oppdragsnummer

  09001022

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Ravnåsen 8
  SKIEN

  Ravnåsen 8

  3-roms leilighet med oppusset bad og vestvendt balkong

  Link til kart
  59.219874
  9.550073

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler