09000824
SOLGT
kr 1 990 000,-
570
m2
136
m2
PORSGRUNN

Østlivegen 17

Selveier 1/2-part av tomannsbolig. Usjenert, rolig, barnevennlig, 3 soverom

Prisantydning
kr 1 990 000,-
Totalpris
kr 2 300 750,-
P-rom
83
m2
BRA
136
m2
Tomtareal
570
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Tomannsbolig
eiertype
Selveier
etasje
0
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1953
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Østlivegen 17, 3937 PORSGRUNN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Porsgrunn
Gnr. 58
Bnr. 90
Snr. 0
Knr. 4001

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig med praktisk planløsning. Boligen har en veldig usjenert og rolig beliggenhet. Tilbaketrukket fra vei. Naturtomt. Elektrisk anlegg oppgradert. Nåværende eier har ført opp en trivelig terrasse/uteplass. Boligen er vedlikeholdt, men det kan tenkes at nye eiere ønsker å modernisere boligen. Loft er innredet av nåværende eier. Det er også bygd et uthus. Det blir brukt som et slags ungdomsrom/alternativ oppholdsrom/soverom. Strøm er innlagt der, og det er isolert.

Innhold

Boligen går over 2 plan og kjeller. Følgende rom er inkludert i BRA-i: Kjeller: 38 m² Gang, vaskerom, wc-rom og tre boder. 1. etasje: 44 m² Gang/entré, stue og kjøkken. 2. etasje: 40 m² Gang, bad og tre soverom. Terrasse- og balkongareal 1. etasje: 37 m². Terrasse ved inngangsparti I tillegg medfølger et frittstående uthus BRA-e 8 m² isolert med innlagt strøm Bod BRA-e 6 m² Hagebod 3. etg.: Loftstue (ikke målbart areal men grunnflaten er på 17 kvm)

Byggeår

1953

Standard

Gulv: Kjeller: Støpt dekke i boder, laminat i gang og på wc-rom. 1. etasje: Fliser i entré, laminat i øvrige rom. 2. etasje: Gulvbelegg på bad, laminat i øvrige rom. Vegger: Kjeller: Trepanel i gang og wc-rom, murvegger i øvrige rom. 1. etasje: Malt trepanel i alle rom. 2. etasje: Tapet og slette overflater på bad, malt trepanel i gang, malt tapet på et soverom og beiset trepanel i øvrige rom. Tak/himling: Kjeller: Stubbeloft i boder og gang, trepanel på wc-rom og murtak på vaskerom. 1. etasje: Trepanel i gang/entré, tak-ess i øvrige rom. 2. etasje: Panelplater på bad, malte og slette overflater på et soverom, malt trepanel i øvrige rom. Uthus: Laminat på gulv, panelplater på vegg og tak.

Modernisering og påkostninger

Elektrisk anlegg oppgradert

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet tomt med plen, prydbusker, hekkplanter og dels naturtomt. Gruset innkjørsel og gårdsplass

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

570.2m²

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Sørø Olsen Boligen står på støpt plate mot grunn. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med liggende trepanel. Etasjeskiller av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takstein. Frittstående innredet uthus på 8 m2: Bjelkelag med sponplater som står på Lecablokker. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med stående trepanel. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takshingel. Isolerte vegger med ventil i vegg. Ytterdør og vindu i tre. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet TG2 vurderes grunnet grunnmurens tilstand og sviktende drenering. 1.3 Terrengforhold TG2 vurderes da tomten er tilsvarende flat uten fall ut fra grunnmur. 2.1 Yttervegger TG2 vurderes da kledningen mangler tilstrekkelig lufting. 3.1 Vinduer og ytterdører TG2 vurderes grunnet alder, funksjon og tilstand på kjellervinduene. 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) TG2 vurderes grunnet alder, slitasje og tilgroing på takstein. 6.1 Balkonger, verandaer og lignende TG2 vurderes grunnet rekkverkshøyden og avflassing. 7.1.1 Bad Overflate vegger og himling TG2 vurderes grunnet slitasje og sprekk bak dusjkabinett. 7.1.2 Bad Overflate gulv TG2 vurderes da overflatene er slitt og vinylbelegget er feil montert. 7.2.1 Vaskerom Overflate vegger og himling TG2 vurderes grunnet avskalling og kalkutslag. 7.2.2 Vaskerom Overflate gulv TG2 vurderes grunnet slitasje og riss. 8.1 Kjøkken Kjøkken TG2 vurderes da det registreres forhøyede fuktverdier bak flis over benkeplaten. 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 vurderes da stoppekran er defekt. 10.5 Ventilasjon TG2 vurderes da det ikke er tilluft til bad og at tilluft i vindu og vegg ikke tilfredsstiller dagens krav til ventilasjon. Følgende har fått tilstandsgrad 3: 7.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG3 er valgt på grunn av slitasjegrad og feil utførelse. Det er blant annet registrert følgende avvik: - Det vurderes at det ikke er etablert tettesjikt på veggflater. - Gulvbelegget er ikke sveiset/festet i skjøtene. - Det er manglende vedheft/lim til underlag. - Gulvbelegget er ikke festet under klemring, dette kan forårsake lekkasjer i undertak. - Sluket er ikke godkjent til dagens bruk. 7.2.3 Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk TG3 vurderes da det mangler tettesjikt på gulv. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Vedovn i stue. Panelovn på kjøkkenet, i yttergang og alle soverom. Varmekabler i uthus. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger, og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da dette er en svært enkel form for energimerking. For nøyaktig energimerking bør fagmann kontaktes.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om BRA-i/P-rom/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4001/58/90: 07.01.1985 - Dokumentnr: 256 - Erklæring/avtale RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO PRODUKSJON AS RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Følgende rom i boligen er innredet og tatt i bruk men ikke søkt om hos kommunen, og heller derfor ikke godkjent for varig opphold: Det er fremlagt originale tegninger som viser opprinnelig godkjent planløsning. Det fremgår av tegningene at loft er innredet i senere tid og blir brukt som loftstue. Dette er en søknadspliktig bruksendring til kommunen. Det foreligger ikke ferdigattest på boligen i kommunens arkiver. Uthuset finnes det heller ikke tegninger på hos kommunen. Så lovligheten rundt bruk her bør sjekkes.

Regulerings- og arealplaner

Området er regulert til boligformål. Reguleringsplaner ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Område

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et stille og etablert boligområde på Herøya. Boligen ligger usjenert til og har gode solforhold. Barnevennlig beliggenhet med kort vei til skole, barnehage, idrettsanlegg og bussforbindelse. Matbutikk og treningssenter ligger også i nærområdet. Fine turområder i nærheten med bl.a. Frierstien. Kort vei til Porsgrunn sentrum. Kort til kollektivtrafikk.

Parkering

God plass til biler i oppkjørselen/gårdsplass

Bebyggelse

Halvpart av vertikaltdelt tomannsbolig med kjeller, innredet uthus og hagebod.

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Her er oversikt over barnehager i Porsgrunn kommune https://www.porsgrunn.kommune.no/skole-og-barnehage/barnehage/alle-barnehager/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 990 000,-

Omkostninger

1 990 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:1 990 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) 65 800,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 2 055 800,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 2 300 750,-

Formuesverdi primær

kr 657 525,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 2 498 596,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

kr 18 408,- pr. år

Info kommunale avgifter

Kan betales i månedlige beløp. Kommunale avgifter er utgifter til vann, renovasjon, avløp, feiegebyr og branntilsyn.

Eiendomsskatt

kr 2 964,- pr. 2024

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 1,5% av salgssum Markedsføring: 16 900,- Tilrettelegging: 12 900,- inkludert stylisthjelp Oppgjør: 7 500,- Øvrige kostnader: tilstandsrapport, fotograf, grunnboksutskrifter, sikringsobligasjon. Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: selger dekker meglers utlegg

Oppdragsnummer

09000824

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Østlivegen 17
PORSGRUNN

Østlivegen 17

Selveier 1/2-part av tomannsbolig. Usjenert, rolig, barnevennlig, 3 soverom

Link til kart
59.106265
9.653571

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler