09000624
SOLGT
kr 2 650 000,-
867
m2
177
m2
SKIEN

Lagmannslia nord 47

Velholdt enebolig i rolig og etablert boligområde. Barnevennlig. Beliggende i blindvei. Romslig tomt.

Prisantydning
kr 2 650 000,-
Totalpris
kr 2 917 250,-
P-rom
146
m2
BRA
177
m2
Tomtareal
867
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
2
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1959
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Lagmannslia nord 47, 3715 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 60
Bnr. 145
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Denne eneboligen ligger i et attraktivt boligområde. Boligen er velholdt både utvendig og innvendig. Mye vedlikehold er gjort. Eier har bl.a. byttet vinduer i 1. og 2. etasje, byttet kledning på yttervegger, oppgradert til automatsikringer. I 2021 ble det skiftet undertak, pipehatt, takrenner/nedløp og takstein. Dog regner megler med at kjøpere vil ønske å modernisere boligen innvendig. Det er alt på en flate i 2. etg med muligheter i underetasjen for ett eller to ekstra soverom. Velstelt tomt med stor boltreplass i hagen, og dermed også utvidelsesmuligheter. Dette bør evnt. undersøkes med kommunen. Det er innebygd garasje og utsikt over Gjerpensdalen. Stille og rolig da boligen ligger i blindgate. Robotgressklipper medfølger, og det er lagt spor til denne i hage

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 60 kvm BRA / 60 kvm P-rom 2.etg: 86 kvm BRA / 86 kvm P-rom Eneboligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i BRA - i 1.etg: Gang/entré, vaskerom, stue, verkstedrom, wc, boder og garasje. 2.etg: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. I tillegg medfølger bod under terrasse

Byggeår

1959

Standard

Gulv: 1. etasje: Støpt betonggulv på verkstedsrom, vaskerom og boder, gulvbelegg på wc-rom. Laminat i øvrige rom. 2. etasje: Gulvbelegg på bad, teppe og tregulv på soverom og tregulv i bod. Laminat i øvrige rom. Vegger: 1. etasje: Ubehandlet panel i kjellerstue og boder. Slette malte overflater i øvrige rom. 2. etasje: Baderomsplater på bad og slette malte overflater i øvrige rom. Tak/himling:: 1. etasje: Ubehandlet panel i kjellerstue og takplater i øvrige rom. 2. etasje: Tak-ess på bad og stue, malte slette overflater i øvrige rom.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet tomt med plen og enkelte prydbusker. Lett skrånende og romslig. Her er det såpass stor plass at det kan være muligheter for påbygning.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

866.8m²

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Sørø Olsen Boligen står på støpt plate mot grunn. Yttervegger er oppført som bindingsverk, kledd utvendig med både stående og liggende trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med dobbeltkrum betongtakstein. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet TG2 vurderes da det registreres unormalt høye fuktverdier på innsiden av grunnmur, noe som indikerer at dreneringen tar unna vann mot grunnmur for dårlig. 1.3 Terrengforhold TG2 vurderes da terrenget ikke har tilstrekkelig fall fra grunnmur. 2.1 Yttervegger TG2 vurderes da kledning mangler tilstrekkelig lufting. 3.1 Vinduer og ytterdører TG2 vurderes grunnet ukjent alder på de eldste vinduene. 7.1.1 Vaskerom Overflate vegger og himling TG2 vurderes grunnet alder og slitasje. 7.1.2 Vaskerom Overflate gulv TG2 vurderes på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad og forhøyede fuktverdier. 7.2.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da alder på vinylbelegget har passert forventet levetid. 8.1 Kjøkken Kjøkken TG2 vurderes grunnet alder og slitasje. 9.1.2 Oppholdsrom Gulvets overflate TG2 vurderes da det ble funnet noe svelling i skjøter på laminaten. 9.1.3 Oppholdsrom Fuktmåling og ventilasjon TG2 vurderes da det ikke er tilstrekkelig med ventilering. 10.2 Varmtvannsbereder TG2 vurderes grunnet alder på berederen. 10.5 Ventilasjon TG2 vurderes da det mangler mekanisk avtrekk på bad. Følgende har fått tilstandsgrad 3: 6.1 Balkonger, verandaer og lignende TG3 vurderes da vestvendt terrasse mangler rekkverk. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom kr. 0 - og 10.000 7.1.3 Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk TG3 vurderes da det mangler membran og tettesjikt, ikke godkjent sluk og høye fuktverdier i gulv. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.- For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Varmepumpe fra 2019. Nylig utført service. Vedfyring. Varmekabler på bad. Panelovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da dette er en veldig enkel form for energimerking utført uten kontroll av boligens reelle oppvarmingsbehov.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Robotgressklipper medfølger Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om BRA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4003/60/145: 18.10.1951 - Dokumentnr: 402122 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4003 Gnr:60 Bnr:41

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Det foreligger eldre tegninger som avviker fra dagens bruk.

Regulerings- og arealplaner

Regulert til boligområde i henhold til Skien kommunes arealdelplan

Vei, vann og avløp

Offentlig

Område

Beliggenhet

Eneboligen ligger i en blindvei. Derfor er det svært rolig her og lite trafikkert. Perfekt beliggenhet for en barnefamilie f eks. Det er en del utsikt mot Gjerpensdalen. Solrikt og attraktivt. Det er kort til Gjerpen barne og ungdomsskole samt fritidsaktiviteter på Gjerpen, kollektivtrafikk, barnehager, Skien sentrum m.v.

Adkomst

Boligen ligger til kommunal gate.

Parkering

Det er plass på gårdsplass samt i garasje.

Offentlig kommunikasjon

Buss, kort til Skien togstasjon.

Barnehager og skoler

Barnehagene i SKien: https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/ Fritid: Gjerpen IF

Økonomi

Prisantydning

kr 2 650 000,-

Omkostninger

2 650 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 82 300,- (Omkostninger totalt med boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 2 732 300,- (Totalpris inkl. omkostninger med boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 2 917 250,-

Formuesverdi primær

kr 730 715,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 2 776 718,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

kr 12 335,- pr. år

Info kommunale avgifter

Det er vannmåler installert. Kommunale avgifter er utgifter til vann, avløp, renovasjon, feiegebyr.

Eiendomsskatt

kr 4 391,- pr. 2024

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 1,5% av salgssum Markedsføring: 16 900,- Tilrettelegging: 12 900,- Oppgjør: 5 000,- Øvrige kostnader: Utlegg til tilstandsrapport, fotograf, stylist, tinglysing sikringsobligasjon. kommunale opplysninger, grunnboksutskrifter Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Megler skal da ha dekket alle utlegg

Oppdragsnummer

09000624

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Lagmannslia nord 47
SKIEN

Lagmannslia nord 47

Velholdt enebolig i rolig og etablert boligområde. Barnevennlig. Beliggende i blindvei. Romslig tomt.

Link til kart
59.219139
9.612038

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler