09000424
SOLGT
kr 1 250 000,-
7897
m2
55
m2
SKIEN

Gamlegrensa 8A

Meget pen 2-roms leilighet oppusset 2023. 10. etasje. Varme og varmtvann inkludert i felleskostnader.

Prisantydning
kr 1 250 000,-
Totalpris
kr 1 406 524,-
P-rom
36
m2
BRA
55
m2
Tomtareal
7897
m2
SOVEROM
1
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
10
felleskostnader
kr 4 547,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 215 116,-
Byggeår
1973
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Gamlegrensa 8A, 3747 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 3411
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Meget innbydende og fin 2-roms leilighet. Pusset opp 2023. Lettstelt og praktisk leilighet. Stor innglasset balkong som man kan bruke langt utpå høsten og tidlig vår. Leiligheten har vannbåren varme i radiatorer og varmtvann inkludert i felleskostnader. Internett(fiber) og TV er også inkludert. Bod i kjeller. Veldrevet borettslag som har gjort mange oppgraderinger de siste årene. Det siste er en omfattende oppgradering av avløpsrør. Leiligheten ligger høyt og fritt i 10. etasje i Mæla III borettslag på Falkum . Fantastisk utsikt mot landlige omgivelser og nærområdet for øvrig. Det er enkel adkomst til leiligheten via heis. Høyblokkene på Falkum er et perfekt førstegangskjøp, evnt. godt passende for noen som ønsker å slippe bekymringer for vedlikehold osv.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 10.etg: 36 kvm BRA-i / 17 kvm BRA-B - innglasset balkong Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i BRA-i 10.etg: Entrè, stue/kjøkken, soverom, bad/wc. Det er stor innglasset balkong på 17 kvm. I tillegg medfølger 1 stk. ekstern bod på ca. 2 kvm.

Byggeår

1973

Standard

Overflater på gulv er laminat. På vegger er det malte slette flater. Det er malte slette flater i himling (tak). Bad: Overflater på vegger er baderomsplater. I himling (tak) er det malte slette flater. Gulvet er flislagt. Utstyr er dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin. Innredning med skuffer og heldekkende servant samt speil med lys. Det er naturlig ventilering. Kjøkken Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminerte benkeplater. På vegger over benkeplater er det flis. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er felles anlegg for oppvarming av vann. Det er vannbårne radiatorovner. EL-anlegget består av sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles gang. Det er skjult og åpent ledingsnett.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for borettslaget med parkeringsplasser og asfalterte områder

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

7897.1m²

Byggemåte

Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass av eldre årgang. Innglasset veranda antatt oppført i betong og stålkonstruksjoner. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Vinduer Låsetapper på vindu nærmest kjøkken er knekt. Balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Bad Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Flisleggingen bærer noe preg av å være utført som egeninnsats. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Vannbåren varme Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Intet For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Det er vannbårne radiatorovner.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da dette er en svært enkel utførelse av merkingen som bør tillegges lite vekt.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være felleskostnader, strøm etter forbruk og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for 132 hybelleiligheter i 12 etasjer datert 25. januar 1973, men ikke ferdigattest iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og garasjeanlegg ihht. Reguleringsplan for et område mellom Århusvn. og Lundedalen.(rev. av tidligere planer i området) (29.11.1984) med planid 3807 526. Det er også regulert til kjørevei ihht. Reguleringsplan for ny ungdomsskole på Mæla (17.6.2004) med planid 3807 835. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen av 16.6.2016 er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Det gjøres oppmerksom på at det i nærområdet foreligger flere godkjente byggetiltak, på eiendommer med gnr. 300 bnr. 5283 og 5381. Dette gjelder boligprosjektene Lindemans Falkum og Bovieran. Det må her påregnes at det er påbegynt eller vil bli igangsatt byggearbeider.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Borettslag

Borettslag

Mæla 3 Borettslag

Org.nr.

947443356

Andelsnummer

3018

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode, dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Ligger vedlagt salgsoppgaven

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Område

Beliggenhet

Falkum ligger sentralt og landlig til. Leiligheten ligger i 10. etasje og har følgelig flott utsikt og svært begrenset innsyn. Fra Falkum er det gangavstand til Skiens sentrumsgater med alle fasiliteter. I nærheten finner du Skagerak Arena med Odds Ballklubb og andre aktive tilbud, samt flere dagligvareforretninger og turområder i Lundedalen med friarealer, lekeplasser og baner for diverse ballspill.

Parkering

Borettslaget har felles biloppstillingsplasser på utsiden av blokka. Borettslaget har også garasjeanlegg med ventelisteordning. Skien boligbyggelag opplyser om følgende: " På styremøte 04.04.2017 ble det vedtatt å legge til rette for 3 stk parkeringsplasser med lademulighet for el-bil eller hybrid. Parkeringsplassene kan leies bort til beboere med bensin eller dieselbiler, men disse må vike for beboere som anskaffer seg el-bil, og som trenger lademulighet. Hybrid må også vike for ren elbil.

Bebyggelse

Høyblokk

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehagene i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 1 250 000,-

Fellesgjeld

kr 215 116,-

Omkostninger

1 250 000,- (Kjøpesum) 215 116,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 408 ,- Grunnboksutskrifter 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 658,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 474 774,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 406 524,-

Formuesverdi primær

kr 340 164,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 1 292 621,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 14 970,-

Felleskostnader

kr 4 547,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader består av utgifter til kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsfører/revisor, nedbetaling andel fellesgjeldens renter og avdrag, bygningsforsikring, internett/TV. Vaktmester er inkludert også. Og renhold av fellesarealer. I dette borettslaget er det oppvarming og varmtvann inkludert i felleskostnader.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenummer: 26107341136, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 25.04.2023: 4.09% pa. Første termin/første avdrag: 28.12.2021 ( siste termin 28.09.2047 )

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

692

Regnskap

Ligger vedlagt salgsoppgaven. Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et negativt resultat på kr. 5 964 796,-. Borettslaget har per 31.12.202 disponible midler på kr.3 149 601,-. Det negative resultatet skyldes omfattende vedlikehold av avløpsrør

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Kan skje raskt dersom ønskelig ! Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 2,5% av salgssum Markedsføring: 16 900,- Tilrettelegging:12 900,- Oppgjør: 7 500,- Øvrige kostnader: fotograf, innhenting av opplysninger, sikringsobligasjon, eierskiftebegyr SBBL Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: selger må betale direkte utlegg(fotograf)

Oppdragsnummer

09000424

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Gamlegrensa 8A
SKIEN

Gamlegrensa 8A

Meget pen 2-roms leilighet oppusset 2023. 10. etasje. Varme og varmtvann inkludert i felleskostnader.

Link til kart
59.217802
9.590363

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler