09000423
SOLGT
kr 1 950 000,-
10620
m2
69
m2
SKIEN

Østmo 9C

Fin 3-roms leilighet i 1. etasje. Innglasset veranda. Flislagt bad. Lav fellesgjeld.

Prisantydning
kr 1 950 000,-
Totalpris
kr 2 119 124,-
P-rom
69
m2
BRA
69
m2
Tomtareal
10620
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
1
felleskostnader
kr 4 561,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 218 164,-
Byggeår
1963
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Østmo 9C, 3734 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 220
Bnr. 932
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Østmo 9C ! Fin 3-roms med rolig beliggenhet

 • Praktisk planløsning
 • Veldrevet borettslag som har gjort flere oppgraderinger
 • Egen parkeringsplass rett utenfor + gjesteplasser
 • Innglasset, romslig veranda
 • Rolige og barnevennlige omgivelser
 • Kort til alle fasiliteter
 • Lading for elbil tilrettelagt av borettslaget
 • Stor bod i kjeller og bod på loft
 • Pipe, mulighet for vedfyring(ikke vedovn der nå)

  Innhold

  1. etg: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom. Stor bod i kjeller. Og bod på loft. Felles vaskerom i kjeller.

  Byggeår

  1963

  Standard

  Gulv av laminat. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak med malt støpt etasjeskille. Etasjeskiller er av betongdekke. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Glassdør fra vf til stue. Bad Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte. Kjøkken Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Baderoms plate på vegg over benk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TEKNISKE INSTALLASJONER Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanker på felles vaskerom i kjeller. Automatsikringer og åpent elektrisk anlegg.

  Beskrivelse av tomt

  Felles tomt for borettslaget. Festet tomt.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  10620m²

  Byggemåte

  Boligblokk kledd med teglstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med 3-lags glass. Leiligheten har teak hovedytterdør som er malt innvendig og malt balkongdør i tre fra 2014. Innglasset veranda med plater på rekkverk under glass. Foldevinduer til å åpne opp. Vegger og himling i treverk. Spaltegulv i treverk. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jørn Hansen. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Knirk i kjøkkengulv. Mangelfull avslutning av laminat ved dørterskler. Bemerkning på listverk som ikke er pent utført. Manglende taklister i vf. Merker etter ledning i tidligere kjøkkenskap i tak på kjøkken. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted Det er avvik: Blendelokk i pipe er ikke tilpasset og det trekker herfra. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Glassdør subber i terskel. Dør til kjøkken er fjernet. Bad/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sår i flis. Kjøkken Sokkel under ovn er ikke tilpasset. Merker i tak. Følgende har fått tilstandsgrad 3: ingenting For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i leiligheten. Varmekabler på bad. For øvrig panelovner. Mulighet for vedovn. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Store avvik vedr. energimerkingen kan forekomme da det bemerkes at en slik energiattest er utført på den enkleste måten av selger. Den kan i flere tilfeller være direkte misvisende og si lite om boligens energiforbruk.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette være husleie, strøm etter forbruk og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest foreligger. Tegninger er bestilt fra kommunen. Men dette er ikke motatt. Sannsynligvis foreligger det ikke i kommunens arkiv. Dette er ikke unormalt for byggeår.

  Regulerings- og arealplaner

  Området er regulert til bolig i følge kommuneplanens arealdel bestemmelser. Reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgaven

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Borettslag

  Borettslag

  Raset Borettslaget

  Om borettslag

  Veldrevet borettslag som har hatt jevnlig oppgraderinger/vedlikehold av bygget.

  Org.nr.

  948990865

  Andelsnummer

  1416

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag

  Forkjøpsrett

  Medlemmene i borettslaget og dernest medlemmene i Skien boligbyggelag har forkjøpsrett

  Sikringsordning

  Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

  Vedtekter

  Vedlagt i salgsoppgaven

  Borettslagets forsikringsselskap

  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring

  SP0000587933

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et rolig, barnevennlig og godt etablert boligområde. Det er kort til barnehager, barneskole, butikker, Skien Fritidspark med alle sine aktivitetstilbud, idrettsanlegg og fine turområder. Fin beliggenhet mellom Porsgrunn og Skien, med god bussforbindelse like i nærheten. Kort også til Herkules kjøpesenter.

  Parkering

  En fast plass til leiligheten. Oppgang C har to plasser til gjester. For øvrig flere gjesteplasser. Det er muligheter for lading av elbil.

  Bebyggelse

  Blokk over 3 etasjer

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 1 950 000,-

  Fellesgjeld

  kr 218 164,-

  Omkostninger

  1 950 000,- (Kjøpesum) 218 164,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt ink. boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 2 175 974,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 2 119 124,-

  Formuesverdi primær

  kr 507 014,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 1 822 251,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 28 504,-

  Felleskostnader

  kr 4 561,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, internett/TV, andel rengjøring og øvrige utgifter til driften av borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 26108598351, Sparebank 1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 06.02.2023: 3.84% pa. Antall terminer til innfrielse: 87 Saldo per 06.02.2023: 9 063 138 Andel av saldo: 218 165 Første termin/første avdrag: 28.12.2014 ( siste termin 28.09.2044 )

  Info om fellesgjeld

  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

  Avdrag fellesgjeld

  553

  Regnskap

  Positivt årsregnskap med årsresultat på 386 390,- Disponible midler 1 176 953,- Regnskapet for borettslaget er vedlagt salgsoppgaven under innkalling til generalforsamling.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på 1,4% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- Visninger: inkludert i tilretteleggingen Selgers utlegg er følgende: Opplysninger fra Skien bbl: 4 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 1300,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 7 250,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 480,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 3 500,- Tilstandsrapport kr 7 000,-

  Oppdragsnummer

  09000423

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Østmo 9C
  SKIEN

  Østmo 9C

  Fin 3-roms leilighet i 1. etasje. Innglasset veranda. Flislagt bad. Lav fellesgjeld.

  Link til kart
  59.179722
  9.614255

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler