09000324
SOLGT
kr 4 250 000,-
432
m2
163
m2
SKIEN

Øvre Mastemyr 28

Praktisk enebolig oppført 1995 i etablert boligområde. 2 bad, 3(4) soverom, garasje med innredet loft

Prisantydning
kr 4 250 000,-
Totalpris
kr 4 357 250,-
P-rom
127
m2
BRA
163
m2
Tomtareal
432
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
2
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1995
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Øvre Mastemyr 28, 3736 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 221
Bnr. 2072
Snr. 0
Knr. 4003

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Øvre Mastemyr 28! Praktisk bolig med god planløsning
Kort om boligen:

 • 2 bad
 • 3(4)soverom
 • innredet rom over garasje
 • God og praktisk planløsning
 • Oppført 1995
  Området:
 • Barnevennlig
 • Vestvendt hageområde
 • Barnevennlig
 • Nær skole, barnehage, butikker, fritidsaktiviteter

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 1.etg. 87 kvm BRA -i: Vindfang, gang, bad/wc, vaskerom, soverom, stue, kjøkken 2.etg. 40 kvm BRA -i Trappegang, 2 soverom (hvorav et er stort og mulig å splitte til 2), bad/wc. Eneboligen går over 2 plan. I tillegg medfølger 1 stk. garasje med innredet loftsrom

  Byggeår

  1995

  Standard

  Gulv: 1. etg: sparklet gulv i gang, flis på vaskerom, epoxy på bad og laminat i øvrige rom. 2. etg: Flis på bad og laminat i øvrige rom. Vegger: 1. etg: Mikrosement på bad, flis på vaskerom, panel i gang og soverom, malte slette overflater på kjøkken, og finérplater med malte slette overflater i øvrige rom. 2. etg: Fliser på bad, malte slette overflater på barnerom/soverom, malt panel på soverom og finérplater i øvrige rom. Tak/himling: 1. etg: Malt panel på soverom, vaskerom og kjøkken, finérplater i øvrige rom. 2. etg: Malt panel på barnerom/soverom, soverom og bad og finérplater i øvrige rom.

  Beskrivelse av tomt

  Lettstelt, trivelig liten selveid tomt med plen og øvrige prydbusker,

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  431.7m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Sørø Olsen Boligen har støpt fundament mot grunn. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med liggende trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med dobbelt falset betong takstein. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Terrengforhold Da det ikke er terrengfall fra grunnmur. Yttervegger TG2 vurderes da det mangler lufting og musebånd. Vinduer og ytterdører TG2 vurderes grunnet alder på vinduene. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) TG2 vurderes grunnet mosevekst på tak og manglende snøfangere. Balkonger, verandaer og lignende TG2 vurderes da rekkverkshøyden på balkong og i trapp er på 0,9m. Bad 1. etasje Overflate vegger og himling TG2 vurderes da det registreres en sprekk i overgang vegg/gulv i dusjsone. Bad 1. etasje Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da membran har passert over halvparten av forventet levetid, og det er smørt membran over hele sluket. Bad 2. etasje Overflate vegger og himling TG2 vurderes da det er plassert vindu av tre i våtsonen over badekar. Bad 2. etasje Overflate gulv TG2 vurderes da det er bom under flis, sprekk i skjøter, ikke tilfredsstillende fall eller tilfredsstillende høyde på terskel. Bad 2. etasje Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da det ikke var mulig å inspisere sluk og den forventede levetiden på membran har passert. Vaskerom Overflate gulv TG2 vurderes da det ikke er tilfredsstillende fall eller terskel. Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da alder på membran har passert sin forventede levetid. Kjøkken Kjøkken TG2 vurderes da dør på oppvaskmaskin er skadet og det er løs vannkran. WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 vurderes da det mangler dokumentasjon på sisterne. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 vurderes da det ikke er fremlagt samsvarserklæringer på det elektriske fra huset ble pusset opp. Det bemerkes at dette er utført før nåværende eier kjøpte. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ventilasjon TG3 vurderes grunnet manglende ventilasjon på vaskerom og naturlig avtrekk på bad i 2. etasje. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom kr. 0 - og 10.000 For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Vedovn. Varmepumpe. Varmekabler i gang, begge bad og vaskerom. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger på enklest mulig måte og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da dette er en svært enkel form for energimerking.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Persienner på soverom(barnerommet i 2. etg.) medfølger ikke. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4003/221/2072: 08.01.1996 - Dokumentnr: 287 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i velforening m.v. Rett for kommunen samt SKK og Telenor til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv Bestemmelse om pliktig deltagelse i vedlikehold av fellesområde m.v. Med flere bestemmelser 08.01.1996 - Dokumentnr: 287 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i velforening m.v. Rett for kommunen samt SKK og Telenor til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv Bestemmelse om pliktig deltagelse i vedlikehold av fellesområde m.v. Med flere bestemmelser

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest vedrørende enebolig og garasje. Megler har fått tilsendt tegninger fra kommunen som virker å være fra et annet type hus. Megler kan derfor ikke bekrefte at boligens rom er i henhold til tegninger registrert hos kommunen. Men det foreligger allikevel ferdigattest på boligen datert 26 09 1995.

  Regulerings- og arealplaner

  Boligen ligger i et område regulert til boliger. Bemerkes at boligen ligger nær høyspentanlegg og at rettighetshaver har tinglyst rett til vedlikehold på dette.

  Vei, vann og avløp

  Offentlig

  Område

  Beliggenhet

  Boligen ligger i et etablert boligområde på Tollnes. Det er kort til butikker, barnehager, skole, kollektivtrafikk m.v. Det er et barnevennlig område med småhusbebyggelse. Kort til Tollnes fotballklubb med flotte, nye kunstgressbaner. Dette området er økende i populæritet grunnet nærheten til Skien fritidspark, butikkområdene på Kjørbekk og annet. Boligen er vendt mot vest og det er en trivelig usjenert hage/uteplass med terrasse og utemøbler.

  Adkomst

  Boligen ligger til kommunal gate

  Parkering

  Det er parkering i garasje, på gårdsplass eller egen plass på felleseid parkeringsområde rett ved boligen.

  Bebyggelse

  Enebolig med garasje med innredet loftsrom.

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Barnehager og skoler

  Link til barnehagene i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/ Vedr fritidsaktiviteter så er det ikke langt til Tollnes fotballklubb.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 4 250 000,-

  Omkostninger

  4 250 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:4 250 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 122 300,- (Omkostninger totalt med boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 4 372 300,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 4 357 250,-

  Formuesverdi primær

  kr 349 364,- pr. 2022

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 496 364,- pr. 2022

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 17 132,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Kommunale avgifter er utgifter til vann, avløp, renovasjon m.v.

  Velforening

  Pliktig medlemskap i velforening

  Eiendomsskatt

  kr 4 959,- pr. 2024

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt kreves inn sammen med kommunale avgifter.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. Tilrettelegging: kr 12 900,- Markedspakke 16 900,- Sikringsobligasjon 500,- Oppgjørsgebyr 5 000,- Eksterne utlegg som tilstandsrapport, fotografering, kommunale opplysninger kommer i tillegg.

  Oppdragsnummer

  09000324

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Øvre Mastemyr 28
  SKIEN

  Øvre Mastemyr 28

  Praktisk enebolig oppført 1995 i etablert boligområde. 2 bad, 3(4) soverom, garasje med innredet loft

  Link til kart
  59.163305
  9.629194

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler