09000224
SOLGT
kr 2 290 000,-
4599
m2
107
m2
SKIEN

Gamle Bjørntvedtveg 9B

Vestvendt selveierleilighet. Garasjeplass. Heis. Velholdt, romslig og god planløsning. Hjørneleilighet, toppetasje.

Prisantydning
kr 2 290 000,-
Totalpris
kr 2 358 250,-
P-rom
84
m2
BRA
107
m2
Tomtareal
4599
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
3
felleskostnader
kr 2 551,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
1996
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Gamle Bjørntvedtveg 9B, 3734 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 217
Bnr. 271
Snr. 30
Knr. 4003

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

En attraktiv type selveierleilighet som passer for mennesker i alle aldre. Det er heis i bygget. Og dette er praktisk for f eks eldre. Livsløpstandard. Leiligheten har en god lokal beliggenhet øverst på hjørnet av leilighetsbygget. Leiligheten har en romslig stue og store vindusflater i stuen. Bad er flislagt, pent og oppusset med god plass til vaskemaskin. Praktisk planløsning. Området er rolig og etablert. Det er moderate felleskostnader som dekker forsikring og avsetning vedlikehold. Sameiet er veldrevet med en stor andel oppsparte midler til evnt. vedlikehold eller oppgraderinger. Sameiet har per 31.12.2023 disponible midler på hele kr. 1 995 168,-.

Innhold

Areal og fordeling pr etasje 3.etg: 87 kvm BRA -1 / 84 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i BRA-i: 3.etg: Vindfang, 2 soverom, stue, bod, bad/wc, kjøkken. I tillegg medfølger 1 stk. innvendig bod på ca. 3 kvm og 1 stk. ekstern bod på ca. 6 kvm, samt 1 stk. fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg. Og en plass til bil på biloppstillingsplass.

Byggeår

1996

Standard

Gulv: Flis på bad, gulvbelegg i øvrige rom. Vegger: Våtromsplater på bad, malt strietapet i øvrige rom. Tak/himling: Tak-ess i samtlige rom.

Beskrivelse av tomt

Tomten er felles for sameiet. Flat tomt, pent opparbeidet med plen og prydebusker. Asfaltert adkomst til bygget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

4598.8m²

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Sørø Olsen Bygget står på støpt fundament med grunnmur oppført av betong. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med liggende trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takstein. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad Overflate gulv TG2 vurderes grunnet manglende fall eller krav til terskel. Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da membran har passert over halvparten av sin levetid. Kjøkken TG2 vurderes grunnet slitasje. Vinduer og ytterdører TG2 vurderes da vinduer og terrassedør har passert halvparten av sin forventede levetid. Balkonger, verandaer og lignende TG2 vurderes da høyden på rekkverket ikke tilfredsstiller dagens krav. WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 vurderes da det ikke ble fremlagt dokumentasjon på sisternen og det mangler synlig lekkasjesikring. Varmtvannsbereder TG2 vurderes da sprederen har passert halvparten av sin forventede levetid. Ventilasjon TG2 vurderes da det mangler mekanisk avtrekk på bad, og ventiler i vindu ikke tilfredsstiller dagens krav til ventilasjon. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 vurderes grunnet sot over trafo og manglende el-kontroll. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Intet For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Det er stråleovn på bad. Panelovner for øvrig i boligen. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme da estimatet er utført på enklest mulig måte og bør ikke tillegges mye vekt.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant være felleskostnader, strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter og innboforsikring Selger har selv ikke bebodd eiendommen og sitter derfor med begrenset informasjon om denne. Det gjøres i denne sammenheng kjøper spesielt oppmerksom på anbefaling om å ta med fagkyndig.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 28.05.1996 - Dokumentnr: 6540 - Resek/deling av seksjon

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørendedatert 07.01.1997 Det finnes ferdigattest for heisen Følgende rom i boligen er innredet og tatt i bruk men ikke søkt om hos kommunen, og heller derfor ikke godkjent for varig opphold: bad er omgjort og utvidet i forhold til originale tegninger. Det er en enkel sak å få dette godkjent. Henv. megler.

Regulerings- og arealplaner

Bygget/området er regulert til boligformål. Bygget i 11C er i første etasje regulert til forretningsdrift.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Sameie

Sameie

Moflata Atrium

Om sameie

Veldrevet sameie med nesten 2 millioner oppsparte midler

Org.nr.

979 718 152

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Område

Beliggenhet

Leiligheten ligger øverst i hjørnet av et leilighetsbygg beliggende i et populært og sentralt område. Her er det kort til alle fasiliteter som fritidsparken, Herkules kjøpesenter, butikkområdet på Kjørbekk med mer. Det er turområder i nærhet og dette området i Skien er jo nærmest blitt et sentrum for Skiens fasiliteter. Det er kort til buss, butikker, skole og barnehager. Leiligheten er vendt mot vest og på balkongen er det sol til sent på kveld. Det er rolig og barnevennlig.

Adkomst

Leilighetsbygget ligger i en blindgate og det er derfor svært lite trafikkert her.

Parkering

Det følger med egen plass i garasjeanlegg rett ved samt egen biloppstillingsplass. Altså 2 plasser til biler. Det er muligheter for lading av El-bil.

Bebyggelse

Leilighetsbygg

Offentlig kommunikasjon

Buss

Barnehager og skoler

Link til barnehager i Skien https://www.skien.kommune.no/barnehage/barnehagene-i-skien/

Økonomi

Prisantydning

kr 2 290 000,-

Omkostninger

2 290 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 67 500,- (Omkostninger totalt inkludert boligkjøperforsikring) ------------------------------------------------------ 2 357 500,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring

Totalpris inkl omk

kr 2 358 250,-

Formuesverdi primær

kr 655 937,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 2 781 591,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

kr 12 735,- pr. år

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter er utgifter til vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt.

Felleskostnader

kr 2 551,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer her forsikring på bygget, utgifter til forretningsfører (SBBL), avsetning til vedlikehold. Og det betales felleskostnader vedr. garasjebygget inkludert i beløpet.

Regnskap

Regnskapet for 2023 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 79 524,-. Sameiet har per 31.12.2023 disponible midler på kr. 1 995 168,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eiendomsskatt

kr 1 579,- pr. 2024

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 1,2% av salgssum Markedsføring: 16 900,- Tilrettelegging: 9 900,- Oppgjør: 5 000,- Øvrige kostnader: fotograf, tilstandsrapport, kommunale opplysninger, grunnboksutskrifter, sikringsobligasjon. Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Direkte utlegg må betales av selger

Oppdragsnummer

09000224

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Gamle Bjørntvedtveg 9B
SKIEN

Gamle Bjørntvedtveg 9B

Vestvendt selveierleilighet. Garasjeplass. Heis. Velholdt, romslig og god planløsning. Hjørneleilighet, toppetasje.

Link til kart
59.186915
9.600909

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler