09000223
SOLGT
kr 2 650 000,-
42190
m2
117
m2
SKIEN

Falkåsen 29

Enebolig i barnevennlig og etablert boligområde. Garasje og carport. Praktisk planløsning.

Prisantydning
kr 2 650 000,-
Totalpris
kr 2 872 149,-
P-rom
109
m2
BRA
117
m2
Tomtareal
42190
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
2
felleskostnader
kr 4 900,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 221 189,-
Byggeår
1981
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Falkåsen 29, 3743 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 2
Bnr. 796
Snr. 0
Knr. 3807

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Brage Aasen har gleden av å presentere Falkåsen 29 ! Praktisk og velholdt enebolig

 • Lun og usjenert hage
 • Egen inngang til vaskerom
 • 2 bad, 3 soverom
 • 2 store boder oppe
 • Åpen kjøkkenløsning
 • Lekeplass rett ved
 • Organisert i borettslagets trygge rammer

  Innhold

  1.etg.: Hall/trappegang, bad/wc, soverom, stue, åpent kjøkken, vaskerom med egen inngang. 2. etg.: Gang, bad/wc, 2 soverom, 2 boder Utebod. Garasje og carport.

  Byggeår

  1981

  Standard

  Innvendige overflater på gulv består av laminat, teppe og belegg. Fliser og belegg på gulv i våtrom. Veggflater består stort sett av malt glassfiberstrie/ tapet på gipsplater. Malt takplater i himlinger. Boligen har etablert element pipe i lettklinker med vedovn i stue. Trapp mellom etasjer i malt trevirke. Innvendige dører består av hvite slette finerdører. Rammer i malt trevirke. Bad Bad i 1.etg. har etablert fliser på gulv med sokkelflis på vegg. Våtromsplater på veggflater. Det er etablert gulvmontert toalett, innredning med servant og tett dusjkabinett til baderom. Bad i 2.etg. har etablert fliser på gulv med sokkelflis på vegg. Våtromsplater på veggflater. Det er etablert gulvmontert toalett, innredning med servant og badekar med dusjmulighet til baderom. Vaskerom Vaskerom har etablert belegg på gulv med oppkant på vegg. Malt strie på veggflater. Vaskerom har etablert skyllekar, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Vv tank på 200 liter etablert på vaskerom Boligens kjøkkeninnredning består av eik. Profilerte dør og skuffronter type Sigdal. Benkeplate i laminat med benkebeslag i stål. Fliser mellom skap.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt for borettslaget

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  42190m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan Tore Eriksrød Byggegrunn består av sprengsteinsfylling/pukk. Grunnmur består av ringmur i armert plass støpt betong. Etasjeskille mellom etasjer i tradisjonelt isolert trebjelkelag. Yttervegger i tradisjonelt bygget bindingsverk. Utvendig tekket med teglstein i 1.etg. Stående trepanel i gavelspisser. Fabrikkframstilt takverk tekket med lett undertak, lekter og krum betongtakstein. Renner og beslag består av plastbelagt stål. Boligens vinduer består av 2 lags isolerglassvinduer. Boligens taktekke består av betongtakstein type Zanda. Undertak består av lett undertak med sløyfer og lekter i trevirke. Takrenner og nedløp i lakkert stål. Helbelsått arker i lakkert stålplater. Yttervegger er etablert i tradisjonelt isolert bindingsverk. Utvendig tekket med teglstein og stående trepanel i gavell spisser. Boligens takkonstruksjon består av prefabrikkerte A- takstoler og W takstoler (over stue) med sadlet tak. Boligens vinduer består av to-lags isolerglass. Rammer og karmer i malt trevirke. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Bad Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Det er varmekabler på bad. Vedovn i stue. For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner i stua, kjøkken, soverom. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme og energimerkingen kan ikke vektlegges stor riktighet da den er utført av selger på den enkleste måten.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette være husleie, strøm etter forbruk og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor. Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig byggeår. Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger brukstillatelse datert 14 09 78 I kommunens tegninger er stuen mindre enn virkeligheten. Stuen har en gang blitt utvidet der boden er tegnet inn. Dette bør meldes inn med ny tegning.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til boligformål ifølge Skien kommune.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Borettslag

  Borettslag

  Sollia Borettslag

  Om borettslag

  Veldrevet borettslag

  Org.nr.

  951959030

  Andelsnummer

  4315

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag

  Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett til andelseierne og deretter medlemmene i boligbyggelaget.

  Sikringsordning

  Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

  Vedtekter

  Vedtekter og husordensregler er vedlagt salgsoppgaven

  Borettslagets forsikringsselskap

  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring

  SP0000587985

  Område

  Beliggenhet

  Barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg og svømmehall. Gulsetsenteret med butikker, apotek og frisør ligger også i nærområdet, og i tillegg gode bussforbindelser til Skien sentrum med alle fasiliteter.

  Parkering

  Garasje og carport. Gjesteplasser på borettslagets tomt.

  Bebyggelse

  Frittliggende enebolig

  Offentlig kommunikasjon

  Buss

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 650 000,-

  Fellesgjeld

  kr 221 189,-

  Omkostninger

  2 650 000,- (Kjøpesum) 221 189,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 2 878 999,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

  Totalpris inkl omk

  kr 2 872 149,-

  Formuesverdi primær

  kr 704 088,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 534 717,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 38 278,-

  Felleskostnader

  kr 4 900,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnadene inkluderer renter og avdrag tilknyttet fellesgjeld, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjonshonorar, eiendomsskatt og kommunale avgifter, i tillegg til kabel tv og internett, samt utvendig sommer- og vinter vedlikehold for dette borettslaget. Fellesutgiftene kan endres etter vedtak av borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 26107329039, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 31.01.2023: 3.84% pa. Antall terminer til innfrielse: 115 Saldo per 31.01.2023: 21 234 238 Andel av saldo: 221 190 Første termin/første avdrag: 27.12.2021 ( siste termin 27.09.2051 ) IN-ordning: Laget har ikke avtale om IN

  Avdrag fellesgjeld

  364

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Det er avtalt vederlag på 1,2% av salgssum Tilretteleggingsgebyr kr 7 400,- Visninger: inkludert ! Selgers utlegg er følgende: Betalingsutsettelsesgebyr: kr. 2 250,- Grunnboksutskrifter: kr. 408,- Kommunale opplysninger: kr. 2 463,- Markedspakke Nordic Boost: kr. 15 900,- Oppgjørsgebyr: kr. 5 000,- Tinglysningsgebyr - sikringsobligasjon/urådighet : kr. 480,- Utlegg profesjonell fotograf: kr. 3 500,- Tilstandsrapport: selger har ordnet dette selv

  Oppdragsnummer

  09000223

  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Falkåsen 29
  SKIEN

  Falkåsen 29

  Enebolig i barnevennlig og etablert boligområde. Garasje og carport. Praktisk planløsning.

  Link til kart
  59.216427
  9.558127

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Brage Aasen
  Brage Aasen
  Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler