09000124
SOLGT
kr 870 000,-
456
m2
83
m2
SKIEN

Prinsessegata 8

Meget pen 3-roms leilighet med god planløsning. Tilgang til stor takterrasse. Skien sentrum. Bo midt i byen !

Prisantydning
kr 870 000,-
Totalpris
kr 1 446 417,-
P-rom
72
m2
BRA
83
m2
Tomtareal
456
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
2
felleskostnader
kr 8 414,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 595 417,-
Byggeår
1886
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Prinsessegata 8, 3724 SKIEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Skien
Gnr. 300
Bnr. 3275
Snr. 1
Knr. 4003

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Romslig og tiltalende leilighet. Bærer preg av godt vedlikehold, og har en praktisk, moderne planløsning med bl.a. åpent kjøkken og flislagt bad. Standarden på leiligheten er god, og leiligheten har en romslig stue med store vindusflater. Åpent kjøkken. Disse leilighetene ble bygd i et eksisterende bygg i 2006-2007. Man får virkelig en urban følelse i denne leiligheten. Slik prisantydningen er satt så kan boligen være en kjempefin inngang til boligmarkedet. Det er ikke lett å finne en så romslig leilighet sentralt i byen med denne prisen pr kvadratmeter. Alle hvitevarer medfølger i salget uten ekstra kostnad om man ønsker det!

Innhold

2. etasje: BRA -i (77 kvm) : Gang/entré, 2 soverom, bad, innredet rom/kontor, stue og kjøkken. Bra-b (5 kvm): Bod rett utenfor leiligheten.

Byggeår

1886

Standard

Gulv: Flis på bad, parkett i øvrige rom. Vegger: Flis på bad, malt panel i øvrige rom. Himling/tak: Malt tak-ess i samtlige rom Bad: Innredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps blandebatteri og avløpsrør av plast med speil på vegg over servant. - Dusjkabinett. - Gulvmontert toalett Kjøkken: Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Oppvaskkum av stål med 1-greps blandebatteri og avløpsrør av plast. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap, med ventilator av kullfilter over kokeplate.

Beskrivelse av tomt

Tomten er felles for sameiet. Lett skrånet tomt hvor det meste er bebygd areal. Asfaltert adkomst til bygget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

456m²

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt fundament. Bærende konstruksjoner oppført av bindingsverk av tre og betong. Saltak, tekket med takplater. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Sørø Olsen Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad Overflate gulv TG2 vurderes da det ikke er tilfredsstillende fall eller terskel. Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes da over halvparten av forventet levetid på membran har passert. Kjøkken Kjøkken TG2 vurderes da kullfilter ikke tilfredsstiller dagens krav til avtrekk. Varmtvannsbereder TG2 vurderes grunnet alder på varmtvannsbereder. Ventilasjon TG2 vurderes da det ikke er luftespalte for luft under dørblad til bad. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 vurderes da det er lenge siden utført el-kontroll og manglende samsvarserklæring. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Intet For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Panelovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme og denne energimerkingen er foretatt på enklest mulig måte og bør ikke tillegges mye vekt. Selger meddeler at han har hatt et moderat strømforbruk.

Diverse

Dette kan medfølge uten ekstra kostnad om kjøper ønsker det: - (AEG) kjøleskap (kombiskap) kjøpt juni 2020 (ekstra høyt - 2m). Garanti (5 års reklamasjon) og kvittering medfølger. (https://www.power.no/hvitevarer/kombiskap/aeg-rcb6372bow-kombiskap/p-549308/). - Kombinert vask/tørk (LG) for optimalisering av plass på bad. Toppmodell. kjøpt 2016. 10 års garanti på motor. kvittering medfølger. (https://www.lg.com/no/vaskemaskiner/lg-F14A8YD) - Oppvaskmaskin (MIELE) toppmodell. Kjøpt brukt i 2020, men helt strøken og helt uten feil/ulyder. - Komfyr (Electrolux), keramisk topp. Kjøpt brukt i 2020. Ingen feil. Litt slitasje på topp (Kanskje mulig å vaske bort med spesialmiddel?). Fungerer som den skal. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette være felleskostnader som inkluderer kommunale avgifter, forsikring, avsetning vedlikehold, TV/internett, utgifter til forretningsfører, strøm etter forbruk.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen ved salg.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Skien kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest vedrørende datert 24.07.2007.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til boligformål i følge Skien kommune. Snr 3(nederste del av bygget er næringsseksjon). Det er kommunens sentrumsplan som er ledende for dette området. Vedlagt i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Borettslag

Borettslag

Prinsessegata 8 Borettslag

Om borettslag

Borettslaget består av 8 leiligheter og det er derfor enkelt og raskt og fatte beslutninger m.v. Borettslaget har gode avtaler, og betaler ned på fellesgjelden i et fornuftig tempo. Det anbefales at fremtidige eiere deltar på møter og i drift dersom man har tid til det. Det opplyses om at megler er styrets leder i borettslaget. Men megler eier ikke leilighet selv i borettslaget.

Org.nr.

991670238

Andelsnummer

4987

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Borettslagets forsikringsselskap

IF

Område

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 2. etasje i en ærverdig, flott bygning. Her bor man midt i sentrum. Kort til alle fasiliteter. Området er i utvikling og det er planlagt bygging av boliger i nærheten. Dette vil sannsynligvis bli en estetisk forbedring av hele dette området. Romslig takterrasse som deles av et lite borettslag som består av 8 leiligheter.

Parkering

Det er flere muligheter for langtidsparkering i Skien sentrum. Bl.a. bygarasjen som ikke er langt unna denne leiligheten. Ellers er det byens gateparkering som må følges.

Bebyggelse

Leilighetsbygg

Offentlig kommunikasjon

Buss rett ved

Økonomi

Prisantydning

kr 870 000,-

Fellesgjeld

kr 595 417,-

Omkostninger

870 000,- (Kjøpesum) 595 417,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 250,- (Omkostninger totalt med boligkjøperforsikring) ----------------------------------------------------- 1 474 667,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

kr 1 446 417,-

Formuesverdi primær

kr 351 715,- pr. 2022

Formuesverdi sekundær

kr 1 336 515,- pr. 2022

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Andel fellesformue

kr 103 458,-

Felleskostnader

kr 8 414,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter, TV/internett, forsikring på bygget, nedbetaling fellesgjeld, utgifter til forretningsfører, avsetning til vedlikehold, strømforbruk fellesareal. Det er kun innboforsikring og utgifter til strømforbruk som kommer i tillegg.

Lånebetingelser fellesgjeld

Restgjeld pr. 28.01.2024 4 763 341 Rentesats pt 5,97% Antall terminer 4 Siste termin 30.12.2039

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Avdrag fellesgjeld

1933

Regnskap

Regnskapet for 2023 ble oppgjort med et positivt årsresultat på kr. 116 754,-. Det budsjetteres med positivt resultat for 2024. Borettslaget har per 31.12.2023 disponible midler på kr. 635 420,-. Dog skal det anmerkes at det foretas oppdatering av sprinkleranlegg. Ca kostnad på dette blir 222 000,-. Dette er kostnad som vil redusere disponible midler. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 28 000,- Markedsføring: 16 900,- Tilrettelegging: 8900,- + stylist Oppgjør: 7500,- Øvrige kostnader: innhenting kommunale opplysninger, eierskiftegebyr PBBL, sikringsobligasjon, tilstandsrapport, fotograf, grunnboksutskrift. Alt til kostpris. Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Selger må dekke meglers utlegg

Oppdragsnummer

09000124

Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
No items found.
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kart

Prinsessegata 8
SKIEN

Prinsessegata 8

Meget pen 3-roms leilighet med god planløsning. Tilgang til stor takterrasse. Skien sentrum. Bo midt i byen !

Link til kart
59.2084093
9.6068045

Meld interesse

Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Brage Aasen
Brage Aasen
Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler