04009522
SOLGT
kr 1 300 000,-
m2
61
m2
KLEPPESTØ

Stongafjellsvegen 60F

3-roms med byggets "beste" plassering | Privat "takterrasse" med fjordutsikt | Garasje med elbillader | Heis

Prisantydning
kr 1 300 000,-
Totalpris
kr 2 765 233,-
P-rom
58
m2
BRA
61
m2
Tomtareal
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
3
felleskostnader
kr 10 229,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 1 107 423,-
Byggeår
2008
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Lisa Blankenburgh Nilsen
Lisa Blankenburgh Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Stongafjellsvegen 60F, 5301 KLEPPESTØ

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Askøy
Gnr. 10
Bnr. 702
Snr. 0
Knr. 4627

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Eiendommen

 • Kanskje den beste beliggenheten i bygget mtp utsikt og innsyn
 • Privat "takterrasse" på 14 kvm som gir en fantastisk utsikt over fjorden og Askøybroen
 • Trappefri adkomst med heis fra garasjen. Godt med gjesteparkering
 • Stort kjøkken med separat øy. Alle hvitevarer integrert foruten kjøleskap/frys
 • Helfliset bad med med nisje for vaskemaskin bak speildører
 • Flotte overflater med parkett på gulv og malte glatte plater på vegg og i himling
 • Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg med elbil-lader montert
 • Godt med oppbevaring med en innvendig og en utvendig bod på totalt ca. 7 m2 Området
 • Kort vei til Kleppestø med flere fasiliteter, servicetilbud og kollektivtilbud
 • Flotte tur- og aktivitetsmuligheter

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 3.etg: 61 kvm BRA / 58 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 3.etg: Entré/Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom. I tillegg medfølger 1 stk. innvendig bod på ca. 2,3 kvm og 1 stk. ekstern bod på ca. 5 kvm, samt 1 stk. fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med elbil-lader.

  Byggeår

  2008

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt. Tomten er felles for borettslaget.

  Tomtetype

  Eiet

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Jarleif Amundsen: Grunn og fundamenter: Grunnmur i betong. Yttervegger: Yttervegger i betong og bindingsverk med fasadeplater og panel. Takkonstruksjoner: Flatt tak med tekket papp. Gulvsystemer: Etasjeskiller av betong. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Vinduer/Dører: -Det ble ikke registrert skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold. TG2 grunnet alder. Varmtvannsbereder: -TG2 grunnet alder. Bad/Vaskerom: -Overflater: TG2 grunnet alder. -Membran, tettesjikt og sluk: TG2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet. -Sanitær og ventilasjon: Utsvelling i servantskap. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen forhold har fått tilstandsgrad 3. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Varmekabler på bad og elektrisk oppvarming. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, felleskostnader og innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc. Det er tillatt med dyrehold ifølge styreleder/forretningsfører. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av sameiet/borettslaget. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor. Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Askøy kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest vedrørende "Heis Bygg 1 og 2" datert 12.09.2008. Det foreligger ferdigattest vedrørende "Heis Hus 3" datert 12.09.2008. Det foreligger ferdigattest vedrørende "Boligblokk Bygg 1 og 2" datert 23.07.2012 Det foreligger ferdigattest vedrørende "Boligblokk Hus 3" datert 23.07.2012

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til reguleringskartet avsatt til "boligbebyggelse". Reguleringsplan: Stongafjellet - gnr 10, bnr 11 m.fl. Ikrafttrådt: 16.06.2005. Reguleringsplaner under arbeid: Navn: Ørnafjellet Gnr 10/744 m.fl. Det er tiltenkt omkring 115-120 boliger i blokk og rekkehus innenfor planområdet. Status: Planlegging igangsatt. Navn: Hovedrenseanlegg Askøy sør. Status: Planlegging igangsatt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet soldarisk vedlikeholdsplikt. Privat vei frem til offentlig vei.

  Borettslag

  Borettslag

  Zbo Grane Borettslag

  Om borettslag

  ZBO Grane Borettslag består av 60 3- og 4-roms leiligheter i lavblokk. Borettslaget er frittstående og har ikke forkjøpsrett.

  Org.nr.

  992547170

  Andelsnummer

  31

  Forretningsfører

  Vestbo Bbl

  Forkjøpsrett

  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Sikringsordning

  Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring

  SP0001140855

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten har sentral beliggenhet på sørlige Askøy, Stongafjellet, like ved Askøybroen. Stongafjellet er et nyere boligfelt som stadig vokser både i popularitet og størrelse. Fra leiligheten er det gangavstand til barnehager og kort vei til skoler. Flere lekeplasser i umiddelbar nærhet. Opparbeidede grusstier til både Strusshamn og Kleppe. Videre er det kort avstand til både Askøy Senteret - og kommunesenteret Kleppestø hvor man finner shoppingsenter, dagligvarebutikker, treningssenter, spisesteder, apotek, Vinmonopol, bensinstasjoner, fergekai og marina. I Kleppestø finner man også søndagsåpen dagligvareforretning. Det er også kort vei til flotte turområder blant annet Stongafjellet og Dyrdalsfjellet. Fra Kleppestø er det gode kollektivmuligheter med bussforbindelser til Sotra og Bergen Sentrum. Nyere bussforbindelse til Stongafjellet. Det er opparbeidet en egen gangvei til Storeklubben busstopp hvor alle bussene mellom Askøy og Bergen stopper. Kleppestø er også havn for den svært populære hurtigbåten som trafikkerer båtruten Askøy- Bergen. I Kleppestø finner man også en egen sykkelgarasje. Fra leiligheten er det ca 10-15 minutters kjøring til Bergen Sentrum. Skoler i nærheten: -Strusshamn skole (1-7 kl.) -Kleppestø barneskole (1-7 kl.) -Kleppestø ungdomsskole (8-10 kl.) -Askøy VGs Barnehager i nærheten: -Espira Stongafjellet (0-6 år) -Strusshamn barnehage (0-5 år) Dagligvare i nærheten: -Rema 1000 Kleppestø -Meny Kleppestø, Post i butikk, søndagsåpent Bussholdeplass i nærheten: -Stongafjellsbakken -Kleppestø terminal

  Parkering

  Fast egen parkeringsplass i felles garasje med elbil-lader. Vedrørende lader til elbil: Styret har inngått avtale med Elaway, hvor Elaway står ansvarlig for vedlikehold og bytte av ladeboks om noe skulle gå galt. En betaler da kr. 259,-/mnd i ladeabonnement i tillegg til strøm.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 1 300 000,-

  Fellesgjeld

  kr 1 107 423,-

  Omkostninger

  1 300 000,- (Kjøpesum) 1 107 423,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 2 415 233,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 2 765 233,-

  Formuesverdi primær

  kr 629 624,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 266 645,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 37 069,-

  Info kommunale avgifter

  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. Det er ikke eiendomsskatt i Askøy kommune.

  Felleskostnader

  kr 10 229,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader inkluderer kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, felles byggforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld, generelt vedlikehold og dugnad. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Planer om økning av felleskostnader: Neste endring: 01.01.2023. Totale utgifter: kr. 11 092,-. - Andel felleskostnader: 3 477,- - Finanskostnader: 7 415,- - Dugnad: 200,- Neste endring: 01.03.2023. Totale utgifter: kr. 11 341,-. - Andel felleskostnader: 3 477,- - Finanskostnader: 7 415,- - Dugnad: 200,- - Bredbånd: 249,-

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Bank: Husbanken Restgjeld: kr. 61 288 778,- Restgjeld per: 18.11.2022 Rentevilkår: 1,94% pa Term. Per. År: 4 Type rente: Fastrente, IKKE IN-lån Antall terminer til innfrielse: 65 Andel av saldo: 1 107 423 Første og siste termin: 30.03.2015 - 30.12.2038. Sikringsordning fellesgjeld: Nei.

  Info om fellesgjeld

  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

  Regnskap

  Regnskapet for 2021 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 3 522 346,-. Borettslaget har per 31.12.2021 disponible midler på kr. 1 677 628,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: Kr. 40 000,- Markedsføring: Kr. 11 900,- Tilrettelegging: Kr. 10 000 ,- Oppgjør: Kr. 5 900,- Øvrige kostnader: Kr. 19 119,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04009522

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Lisa Blankenburgh Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Stongafjellsvegen 60F
  KLEPPESTØ

  Stongafjellsvegen 60F

  3-roms med byggets "beste" plassering | Privat "takterrasse" med fjordutsikt | Garasje med elbillader | Heis

  Link til kart
  60.406088
  5.210616

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF