04008922
SOLGT
kr 3 200 000,-
m2
82
m2
BERGEN

Kristofer Jansons vei 10

Flott og romslig 4-roms med attraktiv beliggenhet. Sør-vestvendt, solrik balkong på 9 kvm m/ utsikt. Ingen forkjøpsrett.

Prisantydning
kr 3 200 000,-
Totalpris
kr 3 672 202,-
P-rom
82
m2
BRA
82
m2
Tomtareal
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Aksjeleilighet
eiertype
Aksje
etasje
3
felleskostnader
kr 4 900,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 383 121,-
Byggeår
1953
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Lisa Blankenburgh Nilsen
Lisa Blankenburgh Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Kristofer Jansons vei 10, 5089 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 160
Bnr. 678
Snr. 0
Knr. 4601

Eierform

Aksje

Kort om eiendommen

Velkommen til Kristofer Jansons vei 10! Boligen ligger svært sentralt med kort vei til Landåstorget, hvor man finner flere servicetilbud som populære San Marino og søndagsåpen dagligvarebutikk. Kort om boligen:

 • Utført rørfornying i 21/22
 • Nytt bad i 2021
 • Gode solforhold med sol til ca 22:00 sommerstid
 • 2 boder i kjeller
 • Peis i stuen
 • Bybane ca 7 min unna, buss til sentrum ca 2 min unna
 • Mulighet for parkering
 • Ingen forkjøpsrett eller dokument avgift
 • Treningsrom i kjeller for beboerne Fra området har man kort vei til starten av Ulriken, Isdalen, Landåsfjellet og de øvrige byfjellene. Dersom det frister mer å trene innendørs er både Sammen Kronstad, Sammen Fantoft Idrettshall og Nr1 Fitness Landås ikke er langt fra leiligheten.

  Byggeår

  1953

  Tomtetype

  Eiet

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong/murverk. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og yttervegger i hovedsak av tegl-/murverk. Utvendige fasader av murpuss, murverk og fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30. Vinduer og balkongdør med karmer av metall og tre, med to-lags glass. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Blandebatteri er ikke tilstrekkelig festet/er løst. Kjøkken Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Øvrige rom Enkelte dørblad kommer i kontakt med karm/terskel. Vinduer Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Ett vindu (med listverk) på kjøkken bærer preg av høy slitasjegrad og begynnende råteskade. Skader på enkelte pakninger er observert. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen forhold har fått TG3. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan aksjeeieren overlate bruken av hele boligen til andre. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kommunale avgifter og innboforsikring. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av sameiet/borettslaget. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Aksjelaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i aksjen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker selskapets krav på felleskostnader og andre krav selskapet kan knytte til aksjonæren. På grunnboksbladet til aksjelagets eiendom er det notert pant for aksjelagets fellesgjeld og aksjonærenes aksjeinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjonærer i aksjelaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én aksje. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Tinglyst 24.10.1956 med dokumentnr: 9937 . Bestemmelse om vann/kloakkledning som gir rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger ferdigattest vedrørende 4-etasjers murbygning datert 20.06.1955. Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er regulert til beboelse ifølge Bergen kommune.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Aksjelag

  Aksjelag

  Kristoffer Jansonsv 2/12 Boligl AS

  Org.nr.

  930932574

  Forretningsfører

  Økonomihuset AS;

  Forkjøpsrett

  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring

  495634.9.1

  Område

  Beliggenhet

  Landås er et svært populært boligområde i bydelen Årstad. Området strekker seg fra Haukeland sykehus i nord til Nattland i sør, mellom Fridalen og Slettebakken i vest og byfjellet Ulriken i øst. Aksjelaget har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet, omgitt av grønne, velholdte fellesarealer. Til tross for dette er området svært sentralt med kort vei til kollektiv transport og det meste av servicetilbud. Landåstorget ligger et steinkast fra boligen og her finner man blant annet dagligvarebutikk(søndagsåpen), tannlege, blomsterforretning, pizzeria (populære San Marino), bibliotek, frisør og bensinstasjon. Når det gjelder butikker i området, har man gåavstand til Rema 1000 Nattlandsveien, Kiwi Birkeveien og Matkroken. Om man ønsker en hverdag hvor man ikke er avhengig av bil er man her på rett plass. Herfra er det svært gode bussforbindelser mot blant annet Bergen sentrum, Haukeland, Lagunen og Nesttun. Linje 2, 80 og 21 har hyppige avganger, og til sentrum tar turen eksempelvis 14 minutter, og til Haukeland kun 6 minutter. Nærmeste bybanestopp ligger ved Sletten senter hvor bybanen tar deg til sentrum på 11 minutter. Her er også hyppige avganger mot Lagunen og Flesland. Sletten Senter ligger omlag 1 kilometer fra leiligheten - en gåtur på ca 7 minutt via snarvei. Her har man et rikt servicetilbud herunder frisør, apotek, bakeri, vinmonopol, dagligvare, optiker, samt en rekke andre butikker. Det er kort vei til flere store arbeidsplasser og utdanningsinstitusjoner, blant annet Haukeland Sykehus, Haraldsplass og Høgskulen på Vestlandet. Er du av de som liker å trene ute, finner du et rikt utvalg turmuligheter i området. Fra området har man kort vei til starten av Ulriken, Isdalen, Landåsfjellet og de øvrige byfjellene. I skillet mellom Landåslien og Kolstien finner man "sikk-sakken", som beveger seg opp Landåsfjellet. Fra Landåsfjellet kommer man seg videre til Ulriken643 - som er en av Bergens flotteste byfjell. Herfra går det videre turstier til Rundemannen og Fløyen. Tveitevannet ligger også en liten spasertur unna. I området er det også gode muligheter for å benytte seg av Langhaugparken og den kommunale gressplenen mellom Kristofer Jansons vei og Adolph Bergs vei. Dersom det frister mer å trene innendørs, er Bergen Tennisarena, Turnhallen og Bergenshallen ikke langt unna unna leiligheten. Treningssentrene gir deg også mulighet til dette, både ved Sammen Kronstad, Sammen Fantoft Idrettshall og Nr1 Fitness Landås, som ikke er langt fra leiligheten. Ønsker du å delta i lagidrett er mulighetene mange, da flere områder rundt leiligheten innbyr til både ballspill og friidrettsaktiviteter. Blant annet kan "Kunsten", Landåsbanen og Nymark idrettsanlegg nevnes, hvor også Haukelandshallen ligger rett ved siden av. Brann Stadion er også innen gangavstand Det er også kort vei til både skole og barnehage. Innen gangavstand har man Landås skole (1-7 kl.) og Kidsa Erleveien (1-6år). Nærmeste vgs er Langhaugen, og næmeste ungdomsskole er Gimle. Alt i alt en rolig, men sentral beliggenhet som passer alle som ønsker en enkel hverdagslogistikk med gåavstand til det meste.

  Parkering

  Faste plasser i laget. Søkes om til styret og deles ut etter venteliste, kr 600,- per år.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 3 200 000,-

  Fellesgjeld

  kr 383 121,-

  Omkostninger

  3 200 000,- (Prisantydning) 383 121,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 383 121,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 6 115,- (Eierskifte- og transportgebyr) 3 058,- (Urådighetserklæring) 3 058,- (Pantenoteringsgebyr) -------------------------------------------------------- 19 081,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 219 081,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 3 672 202,-

  Formuesverdi primær

  kr 930 930,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 351 349,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  Megler har forespurt skatteetaten om formuesverdi for eiendommen, uten svar. Tall oppgitt i salgsoppgave er hentet fra skatteetaten sin skattekalkulator og er å anse som veiledende. For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregistrerte adresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 18 713,-

  Felleskostnader

  kr 4 900,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Renter og avdrag på fellesgjeld, byggforsikring, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strøm fellesarealer, internett og kabel-tv, generell drift, styrehonorar, vaktmester og regnskapsfører. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at felleskostnadene skal økes med kr 500,- per måned i Januar 2023. Månedlige fellesutgifter vil da ligge på kr 5 400,-.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Bank: DNB Total restgjeld: kr 17 819 577,5 Restgjeld per: 31.12.2021 Rentesats: 3,95 % Term. Per. År: 12 Type rente: Annuitet Et boligaksjeselskap er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av aksjonærene ikke betaler sine felleskostnader må aksjelaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige aksjonærene. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre aksjonærer ikke betaler sine felleskostnader. Aksjelaget har imidlertid legalpant beregnet oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp), for forfalte felleskostnader.

  Info om fellesgjeld

  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene. Styreleder/forretningsfører opplyser at det foreligger følgende planer som kan/kommer til å medføre økning i fellesgjeld og/eller fellesutgifter: Tak skal tekkes om og fasade males i 2025. I følge styreleder vil kostnaden for dette arbeidet utgjøre en endring i fellesutgiftene på under kr 1 000,- per måned.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 1,2% inkl. mva. av salgssummen. Markedsføring: kr 15 900,- Tilrettelegging: kr 8 900,- Oppgjør: kr 5 900,- Visning: kr 2 000,- Øvrige kostnader: kr 10 773,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg, ingen kostnad.

  Oppdragsnummer

  04008922

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Lisa Blankenburgh Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Kristofer Jansons vei 10
  BERGEN

  Kristofer Jansons vei 10

  Flott og romslig 4-roms med attraktiv beliggenhet. Sør-vestvendt, solrik balkong på 9 kvm m/ utsikt. Ingen forkjøpsrett.

  Link til kart
  60.360288
  5.367532

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF