04008622
SOLGT
kr 3 990 000,-
1866
m2
123
m2
SØREIDGREND

Kvitura 98

Fantastisk eiendom med flat tomt og nydelig sjøutsikt | Garasje og anneks | Godkjent rammetillatelse til 43 kvm tilbygg

Prisantydning
kr 3 990 000,-
Totalpris
kr 4 103 570,-
P-rom
51
m2
BRA
123
m2
Tomtareal
1866
m2
SOVEROM
1
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
1
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1956
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Lisa Blankenburgh Nilsen
Lisa Blankenburgh Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Kvitura 98, 5252 SØREIDGREND

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 30
Bnr. 169
Snr. 0
Knr. 4601

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Eiendommen

 • Unik beliggenhet med lekker utsikt og fantastiske solforhold
 • Nesten 2 mål tomt med stor, flat hage og gårdsplass. Terrasser på 20 og 60 kvm
 • Bod, anneks og garasje
 • Godkjent rammetillatelse til 43 kvm tilbygg - se tegninger bakerst i bildekarusell
 • Hovedhus oppgradert i 2012-2014 med nytt kjøkken, bad og overflater
 • Mulighet for tomt i strandsonen (gnr 30, bnr 226) Området
 • Kort vei til fasiliteter og servicetilbud på Søreide, Dolviken, Kokstad og Sandsli
 • Båtliv med kort vei til Cornelius Sjømatrestaurant og Fagernes Yacht Club
 • Fine turstier på Storrinden samt tursti fra Kvitura til Fleslandveien
 • Fiskemuligheter i Kvitura, Grimstad og Dolviken
 • Badeplass og brygge i Kvitursvika. Anlagt brygge med sitteplasser. Fin steinstrand

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 51 kvm BRA / 51 kvm P-rom Utebod: 12 kvm BRA Anneks: 41 kvm BRA Boligen går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Entre, kjøkken, stue, bad/vaskerom og soverom. I tillegg medfølger 1 stk. utvendig bod på ca. 12 kvm, 1 stk. anneks på ca. 41 kvm, samt 1 stk. garasje på ca. 19 kvm.

  Byggeår

  1956

  Modernisering og påkostninger

  Boligen har gjennomgått store oppgraderinger mellom 2011 og 2013, herunder: - Begge gavlveggene er revet og bygget opp igjen. Ny isolasjon i alle vegger og tak. - Ny kledning på alle vegger unntatt nordveggen ved inngangsparti. - Nye takbjelker i stue. - Alle vannrør og avløpsrør skiftet til rør-i-rør. - Nytt sikringsskap. - Nytt elektrisk anlegg i hele boligen. - Nytt kjøkken og bad. - Alle veggplater og takplater ble byttet. - Nytt parkettgulv i stue og soverom. - Fliser i gang og kjøkken. - Nye innedører og hoveddør. - Koblet til offentlig vann i 2015. Påkostninger utført av nåverende eier: - Ny varmepumpe i 2019. - Terrasse bygget i 2018, rekkverk i 2020. - Drenert rundt deler av hus i 2017. - Anlagt hage og ny innkjørsel i 2018. - Anneks på ca 41 kvm med elektrisitet og vann/avløp - Utebod med elektrisitet - Garasje med elektrisitet - Rammetillatelse for tilbygg på ca. 43 kvm Det gjøres oppmerksom på at utebod, endring av taktype på garasje og anneks fra saltak til pulttak ikke er byggemeldt. Annekset er også utvidet med noen kvm fra opprinnelig størrelse. Dette er ikke byggemeldt,. Kjøper overtar risiko for dette.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på neste 2 mål. Flat og meget pent opparbeidet med hage, gårdsplass, bod, anneks og garasje.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  1865.7m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Jarleif Amundsen: Grunn og fundamenter: -Grunnmur i betong som er fundamentert på fjell. -Annekset er oppført med ringmur i betong på sprengsteinsfylling. -Utvendig bod med bjelkelag på betongsøyler. -Garasje antatt fundamentert på fjell/sprengstein med grunnmur/ringmur i betong, lettbetong eller murt naturstein. Yttervegger: -Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt enkeltfalset kledning. -Anneks har yttervegger i multimur med utvendig stående kledning. -Bod har yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. -Garasje har yttervegger forøvrig i bindingsverk med utvendig stående klending. Takkonstruksjoner: -Yttertak med sperr, sutaksbord og stålplater. -Anneks har sperretak tekket med papp. -Bod har sperretak med tekket papp. -Garasje har sperretak med papptekking. Gulvsystemer: Etasjeskiller av trebjelkelag. Isolert mot kaldtloft. Ikke påvist isolasjon mot blindkjeller/kjeller. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Balkong/Terrasse: - TG2 grunnet at rekkverk er lavere enn dagens referansenivå. Loft: - Noe sot og brennmerker på sperr og sutak. Renner og nedløp: - Renner og nedløp i plast og metall. Noe skjeve vannbord. Takkonstruksjon: - Spetretak med sutaksbord. Noe sotmerker og noe merker etter tidligere brann. TG2 grunnet alder. Taktekking og beslag: - Tekking kan med fordel byttes, derav TG2. Etasjeskille: - Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Begrenset med isolasjon mot kjeller/blindkjeller. Våtrom: - Badet ble bygget for 10 år siden. Noe ufagmessige arbeider med ujevne fuger. TG2 grunnet lite fall, alder og utførelse på overflater. Garasje: - Garasje er ombygget. Noe fuktinntrening i mur/ulv. Utebod: - Nyere bod. Vannbord over vinduer/dør er ikke korrekt montert, noe som kan føre til at vann trekker inn i konstruksjonen ved drev/vind/regn. Derav TG2. Aneks: - Relativt nybygget bygg som har gjenstående innvendig innredning. Utvendig er det ikke korrekt utført tetting rundt vinduer og dører, da i forhold til sikker avrenning av vann som skulle komme mellom kledningsbord. Derav TG2. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen forhold har fått tildelt tilstandsgrad 3. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Varmekabler i alle gulv i hovedhus samt anneks og varmepumpe i stue. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc. Egen tomt i strandsonen: Selger har også en tomt (gnr 30, bnr 226) i strandsonen like nedenfor, ca. 6 min gange fra boligen. Dersom en ønsker å kjøpe denne tomten må det legges som forbehold ved budgivning. Ved overdragelse av ubebygde tomter kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet for overdragelsen (grønt skjema). Dersom en ønsker å kjøpe tomten er det en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand. Det er kjøper som bærer ansvar og risko for at søknad om egenerklæring blir godkjent av kommunen.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/30/169: 15.05.1948 - Dokumentnr: 302484 - Bestemmelse om gjerde 08.08.1997 - Dokumentnr: 22209 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:151 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 13.01.2005 - Dokumentnr: 1351 - Erklæring/avtale Rett for AVINOR AS org.nr. 985 198 252 til å fjerne trær/vegetasjon på eiendommen for gjennomføring av krav til hinderfrihet ved inn-/utflyging til/fra Bergen lufthavn Flesland Det betales en kontanterstatning pål. kr. 15.000,-. Med flere bestemmelser 10.04.2015 - Dokumentnr: 307100 - Bestemmelse om vannledn. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om felles vannledning Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 25.01.2016 - Dokumentnr: 68263 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:151 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:201 Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av fellesledning Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 04.04.2016 - Dokumentnr: 293763 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:151 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:201 Bestemmelse om vedlikehold 04.04.2016 - Dokumentnr: 293884 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:151 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:201 Gjelder for to boenheter Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av fellesledning Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 11.04.2016 - Dokumentnr: 318377 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:126 Bestemmelse om rett til å knytte seg til privat vannledning Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 19.09.2016 - Dokumentnr: 850550 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:197 Gjelder denne registerenheten med flere 03.07.2019 - Dokumentnr: 767225 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:168 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune Org.nr: 964 338 531 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Bestemmelse om solidaransvar Gjelder denne registerenheten med flere 15.05.1948 - Dokumentnr: 302484 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:5 27.01.1983 - Dokumentnr: 2175 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:343 01.01.2020 - Dokumentnr: 1880460 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:30 Bnr:169 07.10.2021 - Dokumentnr: 1253194 - Arealoverføring Areal overført til: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:151 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt 15.05.1948 - Dokumentnr: 302484 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:5 Med flere bestemmelser 08.08.1997 - Dokumentnr: 22209 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:175 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 08.08.1997 - Dokumentnr: 22209 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:113 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:132 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 08.08.1997 - Dokumentnr: 22209 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:129 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 08.08.1997 - Dokumentnr: 22209 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:171 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 10.04.2015 - Dokumentnr: 307100 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:132 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 10.04.2015 - Dokumentnr: 307100 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:175 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 10.04.2015 - Dokumentnr: 307100 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:197 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 10.04.2015 - Dokumentnr: 307100 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:176 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 04.04.2016 - Dokumentnr: 293794 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:30 Bnr:175 Bestemmelse om vedlikehold

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til "Øvrig byggesone" ifølge Bergen kommune. Kommuneplan: PlanID: 65270000. Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. Ikrafttrådt: 19.06.2019. Dekningsgrad: 100%. Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000. Hensynssonetype: KpStøySone. Beskrivelse: Flystøy rød sone iht. T1442: 2028 og 2060 prognose. Dekningsgrad: 100%. I slike områder er det restriktiv praksis med henhold til bygging/endring/utskilling av eiendommer. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 30/129. Bygningsnr: 139441753-1. Endring: Tilbygg. Status: Igangsettelsestillatelse. Dato: 21.09.2018. Eiendom: 30/151. Bygningsnr: 139441850-1. Endring: Tilbygg. Status: Igangsettelsestillatelse. Dato: 12.07.2021. Eiendom: 30/151. Bygningsnr: 139441850-1. Endring: Tilbygg. Status: Igangsettelsestillatelse. Dato: 12.07.2021. Eiendom: 30/151. Bygningsnr: 300882692. Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig. Status: Igangsettelsestillatelse. Dato: 12.07.2021. Eiendom: 30/151. Bygningsnr: 300882693. Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig. Status: Igangsettelsestillatelse. Dato: 12.07.2021.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet privat vei samt offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Kvitura 98 har en unik beliggenhet ytterst på Grimstad. Her har du orkesterplass med utsikten mot fjord og fjell. Området oppleves som meget trygt og rolig, og du føler deg virkelig som kongen på haugen med denne beliggenheten. Tomten, som er på nærmere 2 mål, er nydelig opparbeidet og har en flat gressplen som er omkranset av boligen, en stor ekstern bod (12 kvm) og et frittstående anneks på 41 kvm. I tillegg er det terrasse på 60 kvm utenfor boligen og 20 kvm utenfor annekset. Annekset er oppført i senere tid, og er klargjort til at nestemann kan ferdigstille det innvendig etter eget ønske. Det er også egen garasje med automatisk portåpner samt gode parkeringsmuligheter på tomten. Selv om beliggenhetene er tilbaketrukket, er det kort vei til det man måtte trenge, med dagligvare, skoler, barnehager, legesenter og kollektiv transport på Søreide og Dolviken. Med bil tar du deg til Bergen lufthavn på Flesland på 17 minutter og Bergen sentrum på 24 minutter. Fra Dolvik terminal har du en rekke bussavganger som tar deg i retning Bergen sentrum, Lagunen storsenter, Sandsli, Kokstad etc Skoler i nærheten: - Søreide skole /1-7 kl.), 10 min med bil - Skranevatnet skole (1-10 kl.), 14 min med bil - Ytrebygda skole (8-10 kl.), 16 min med bil Barnehager i nærheten: - Nordeide barnehage (0-6 år), 10 min med bil - Søreidtunet barnehage, 10 min med bil - Fremtiden barnehage (0-6 år), 11 min med bil Dagligvare i nærheten: - Kiwi Søreide, 10 min med bil - Coop Extra Søreide (Post i butikk), 10 min med bil - Meny Dolviken (PostNord), 10 min med bil Offentlig transport: - Grimstad snuplass, 16 min å gå - Dolvik terminal, 10 min med bil

  Parkering

  Garasjeplass med elektrisk portåpner og innlagt elektrisitet med installert elbil-lader. Planert gårdsplass med god plass til biloppstilling.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 3 990 000,-

  Omkostninger

  3 990 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:3 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 113 570,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 4 103 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 4 103 570,-

  Formuesverdi primær

  kr 790 801,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 846 883,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 4 838,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Velforening

  Veilag: Kr. 100,- i medlemskontigent, pt. kr. 2 300,- for vedlikeholdskostnader. Fellesutgifter variabel etter forbruk (kr. 175,- for 2022). Velforening: Frivillig innmelding - kr. 200,- i medlemskontigent. Det utføres ca. 2 dugnader i året for Veilaget og Velforeningen. Det kompenseres med kr. 200,- pr. time som går til fradrag på årlig faktura.

  Eiendomsskatt

  kr 4 099,- pr. 2022

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 1,5% av salgssum Markedsføring: kr. 15 900,- Tilrettelegging: kr. 12 900,- Oppgjør: kr. 5 900,- Øvrige kostnader: kr. 11 705,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04008622

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Lisa Blankenburgh Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Kvitura 98
  SØREIDGREND

  Kvitura 98

  Fantastisk eiendom med flat tomt og nydelig sjøutsikt | Garasje og anneks | Godkjent rammetillatelse til 43 kvm tilbygg

  Link til kart
  60.31066
  5.210136

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF