04007922
SOLGT
kr 2 700 000,-
m2
107
m2
NESTTUN

Kringlebotn 235

4-roms toppleilighet over 2 plan | 19kvm vestvendt balkong | Garasje | Oppgradert fasade, balkong og vinduer i 2015

Prisantydning
kr 2 700 000,-
Totalpris
kr 3 448 760,-
P-rom
107
m2
BRA
107
m2
Tomtareal
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
4
felleskostnader
kr 7 792,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 815 950,-
Byggeår
1988
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Lisa Blankenburgh Nilsen
Lisa Blankenburgh Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Kringlebotn 235, 5225 NESTTUN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 43
Bnr. 564
Snr. 0
Knr. 4601

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

4-roms leilighet i barnevennlig omgivelser i Kringlebotn med kort avstand til "alt" Eiendommen

 • Oppgradert bad i 2015/2022 (ny varmtvannsbereder i 2015)
 • Borettslaget oppgraderte fasader, balkong, vinduer (3-lags) og terrassedør i 2015
 • Vestvendt balkong (19 kvm) med sol fra tidlig morgen til den går ned over Lifjellet på Sotra midtsommers
 • 3 soverom av god størrelse + kontor
 • Fast parkering i garasjeanlegg med mulighet for å montere elbil lader samt gjesteparkering Området
 • Meget rolig og barnevennlig
 • Kort vei til Nesttun, dagligvare, idrettspark, skoler og barnehager
 • Gangavstand til treningssenter og flotte turområder
 • Bussholdeplass like utenfor boligen med avganger til Nesttun, Birkelundstoppen og sentrum
 • Husk visningspåmelding!

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 4.etg: 64 kvm BRA / 64 kvm P-rom 5.etg: 43 kvm BRA / 43 kvm P-rom Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 4.etg: Stue, gang m/trapp, vaskerom/wc, kjøkken og soverom 5.etg: Gang, bad, kontor og 2 soverom. I tillegg er det en vestvendt balkong på ca. 19 kvm, ekstern bod i kjeller samt fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med mulighet for å montere lader til elbil.

  Byggeår

  1988

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal og lekeplass.

  Tomtetype

  Eiet

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen: Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Kjøkken: Opprinnelig kjøkkeninnredning med lyse glatte fronter. Laminerte benkeplater. Her er ventilator, klargjort for oppvaskmaskin, og frittstående komfyr og kjøl/ frys. Alminnelig slitasje utfra alder. Tg 2 gis grunnet forventet levetid. Trapp: Malt tretrapp fra byggeår. Større åpninger i rekkverk og mellom trinn enn det dagens forskrifter krever. Vannledninger: Eldre anlegg/element, men uten symptomer på lekkasjer. Vaskerom/Wc: Gulvbelegg har nådd en høy alder og er dels løsnet ved dør. Anbefales byttet. Det anbefales at belegg byttes grunnet alder og at det er noe løst ved dør. Gulvbelegg anbefales byttet grunnet alder. Avtrekksvifte er noe slitt og kan med fordel byttes. Det anbefales å bytte avtrekksvifte på vaskerom grunnet alder/ ulyd. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Panelovn i stue og gulvvarme på bad. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Det er tillatt med dyrehold ifølge styreleder. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av sameiet/borettslaget. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, felleskostnader, innboforsikring etc.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest fra Bergen kommune for "Nybygg" datert 30.09.1991. Megler har fått tilsendt byggetegninger fra Bergen kommune. På byggetegningene er det ikke angitt romfordelingen og hva de enkelte rom er godkjent som. Megler kan derfor ikke garantere at dagens situasjon er godkjent slik den står i dag. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Det foreligger ferdigattest fra Bergen kommune for "Ombygging bolig" i Blokk T4- T5, datert: 01.10.15.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til kommuneplanens arealdel avsatt til "Øvrig byggesone". Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 6365100, Plannavn: Fana. Sandal/Sædal/Nattland, Bebyggelsesplan. Ikrafttrådt: 24.04.1986. PlanID: 6360000, Plannavn: Fana. Gnr 8 Bnr 10, Sandal/Sædal/Nattland, Planområde 3. Ikrafttrådt: 30.09.1985 PlanID: 6360003, Plannavn: Fana. Gnr 8 Bnr 10, Sandal/Sædal/Nattland, Planområde 3, Felt F, N-1, b-5E, Grensejustering. Ikrafttrådt: 28.11.1991.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Privat vei frem til offentlig vei.

  Borettslag

  Borettslag

  Sandalslien Terrasse Borettslaget

  Om borettslag

  Borettslaget Sandalslien Terrasse ligger i Bergen kommune på eiendommen gnr 43, bnr. 564. Borettslaget består av i alt 33 andeler. Borettslaget har leiligheter fra 2 rom og opp til 4 rom originalt i forskjellige utførelser.

  Org.nr.

  954488640

  Andelsnummer

  6

  Forretningsfører

  Bob Bbl

  Forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept. Ved bruk at forkjøpsretten kommer det et forkjøpsrettsgebyr på kr 7 644,-

  Sikringsordning

  Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning/avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader. Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Borettslagets forsikringsselskap

  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring

  3594679

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger rolig til i barnevennlige omgivelser, med barnehage og skole som nærmeste nabo. Området er lagt godt tilrette for barn og unge med blant annet aktivitetshall og ballbinge like ved leiligheten. Her er også Slåtthaug idrettsanlegg og Nesttun idrettspark innen kort rekkevidde. Dagligvarebutikken Meny er også innen gangavstand. Leiligheten ligger like ved Nesttun hvor Amfi Nesttun byr på flere servicetilbud som Apotek, Vinmonopol, spisesteder mm. Dersom en trenger flere fasiliterer er det ca. 4-5 minutter med bil til Lagunen storsenter og ca 15 min. kjøring til Bergen sentrum. Området byr på flere barnehager og skoler: Kjenndalslia Barnehage: 0,4 km Sandalsbotn barnehage: 0,7 km Espira Helldasåsen: 1,5 km Kringlebotn barneskole: 0,3 km Ulsmåg barneskole: 2,7 km Nattland skole: 4,7 km Slåtthaug ungdomsskole: 4,7 km Hop ungdomsskole: 5,3 km Slåtthaug videregående skole: 4,1 km Nordahl Grieg videregående skole: 5,9 km For de aktive er det flere muligheter både inne og ute. Innen gangavstand er treningssentrene Nr1 fitness Midtun og Spenst Nesttun. Dersom fjell og natur kan friste byr Sædalen og Nattlandsfjellet på flott turterreng for både store og små. Området har også gode bussforbindelser med bussholdeplass like utenfor boligen som tar deg til Nesttun, Birkelundstoppen og sentrum.

  Parkering

  Alle andeler har fast parkeringsplass i garasjeanlegg. Her er det mulighet for å montere lader til elbil. Ellers gjesteparkeringsplasser i borettslaget.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 700 000,-

  Fellesgjeld

  kr 815 950,-

  Omkostninger

  2 700 000,- (Kjøpesum) 815 950 ,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 3 523 760,- (Totalpris inkl. omkostninger) Ved bruk at forkjøpsretten kommer det et forkjøpsrettsgebyr på kr 7 644,-

  Totalpris inkl omk

  kr 3 448 760,-

  Formuesverdi primær

  kr 889 706,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 202 940,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 92 060,-

  Info kommunale avgifter

  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Felleskostnader

  kr 7 792,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnadene inkluderer gangvask, tv/internett, generell vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, driftskostnader, renter og avdrag på fellesgjeld. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det er planlagt en økning i felleskostnadene på 2% fra 01.01.2023. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Bank: Fana Sparebank Eiendomsfinansiering. Lånenr: 34117526706. Restgjeld: 815 950,00 Restgjeld per: 28.09.2022 Rentevilkår: 2,45% Innfrielsesdato: 30.12.2045. Total fellesgjeld for Borettslaget Sandalslien Terrasse pr. 28.09.22: kr. 23 408 407,- Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning/avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader. Sikringsordning fellesgjeld: Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

  Regnskap

  Regnskapet for 2021 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 524 697 ,-. Borettslaget har per 31.12.2021 disponible midler på kr. 2 557 479 ,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 49 900,- Markedsføring: 15 900,- Tilrettelegging: 12 900,- Oppgjør: 5 900,- Øvrige kostnader: 19 113,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Ingen salg, ingen kostnad.

  Oppdragsnummer

  04007922

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Lisa Blankenburgh Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Kringlebotn 235
  NESTTUN

  Kringlebotn 235

  4-roms toppleilighet over 2 plan | 19kvm vestvendt balkong | Garasje | Oppgradert fasade, balkong og vinduer i 2015

  Link til kart
  60.328946
  5.373774

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF