04006822
SOLGT
kr 5 400 000,-
1543
m2
95
m2
RÅDAL

Sætervegen 42D

Nydelig 4-romsleilighet med attraktiv beliggenhet | Stor stue | 27 kvm sørvestvendt terrasse | Garasje og utv. parkering

Prisantydning
kr 5 400 000,-
Totalpris
kr 5 493 820,-
P-rom
95
m2
BRA
95
m2
Tomtareal
1543
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
1
felleskostnader
kr 980,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
2014
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Lisa Blankenburgh Nilsen
Lisa Blankenburgh Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Sætervegen 42D, 5236 RÅDAL

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 40
Bnr. 292
Snr. 1
Knr. 4601

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

Velkommen til Sætervegen 42D, en sjelden anledning; 4-roms leilighet fra 2014 på 95 kvm med fantastisk beliggenhet på Skjold Kort om eiendommen

 • Romslig leilighet i 4-mannsbolig med stor og åpen stue-/kjøkkenløsning
 • Sørvestvendt terrasse på hele 27 kvm
 • God planløsning, 3 soverom, bad og WC
 • Balansert ventilasjon, vannbåren gulvvarme
 • 2 stk faste parkeringsplasser; 1 stk i lukket garasjeanlegg og 1 stk utvendig parkering Kort om beliggenheten
 • Nærmeste dagligvare er Spar Skjoldtun
 • Kort vei til Lagunen Storsenter, barnehage og skoler
 • Flotte tur- og fritidsmuligheter i område, blant annet Smøråsfjellet, Siljustølen og badeplass i Skjoldabukten og Tranevatnet
 • Gode kollektivtilbud med både buss og bybane Husk visningspåmelding

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 95 kvm BRA / 95 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Entre, gang, stue/kjøkken, vaskerom, wc, bad og 3 soverom I tillegg medfølger 1 stk. kjellerbod på ca. 5,7 kvm og 1 stk. fast parkeringsplass i garasje og 1 stk. fast parkeringsplass utvendig.

  Byggeår

  2014

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  1543m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen: Grunn og fundamenter: Bygget er oppført med grunnmur i betong. Denne er fundamentert på sprengsteinsfylling. Yttervegger: Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt kledning. Takkonstruksjoner: Flatt tak tekket med papp. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Oppvarming

  Varmekabler i bad og wc/vaskerom, ellers oppvarmet av vannbåren varmeanlegg.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, felleskostnader, innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til. Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/40/292/1: 14.01.1950 - Dokumentnr: 300278 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:292 Gjelder denne registerenheten med flere 10.01.2014 - Dokumentnr: 25330 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 98/512

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest for "Riving av tomannsbolig, og oppføring av ny firemannsbolig" fra Bergen kommune datert 22.01.14.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henholdt til kommuneplanen avsatt til "Ytre fortettingssone". Kommuneplan. Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018. Ikrafttrådt: 19.06.2019. Reguleringsplan på grunnen med dekningsgrad på 1,1%: Fana. Gnr 40 bnr 222, Skjold. Ikrafttrådt: 03.03.1954.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Privat vei frem til offentlig vei.

  Sameie

  Sameie

  Sameiet Sæterveien 42 A-D

  Om sameie

  Sameiets navn er Sæterveien 42 og har gårdsnummer 40 og bruksnummer 292 i Bergen kommune. Sameiet består av 4 boligseksjoner.

  Org.nr.

  927993619

  Forkjøpsrett

  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Borettslagets forsikringsselskap

  Gjensidige

  Polisenummer felles forsikring

  90245120

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint og solrikt til i et meget attraktivt, rolig og barnevennlig område i enden av blindvei. Boligen holder en god standard med fin utsikt mot sør over nærområdet. Fra leiligheten er det kort vei til flere dagligvarebutikker, bybane og busstopp. Ideelt for en småbarnsfamilie, hvor hele området er lagt opp til at barna er i fokus, både med tanke på fritidstilbud men også i forhold til områdets mange barnehager og skoler. Skjoldtun barnehage: 11 min gange Apeltun barneskole: 4 min gange Smørås barneskole: 12 min gange Rådalslien ungdomsskole: 2 km Nordahl Grieg videregående skole: 1,9 km Slåtthaug Videregående skole: 2,3 km Ved Apeltun skole er det både ballbinge og stor fotballbane. Det er kort vei til Slåtthaug hvor man har flere fotballbaner, svømmehall og isbane om vinteren. For de aktive er det gode turmuligheter i området med blant annet Smøråsfjellet kort vei unna med rikelig med turløyper. Turstiene har i senere tid blitt rustet opp og tilrettelagt for store og små. Videre vil alt av servicetilbud være innen kort rekkevidde på Lagunen storsenter med sine butikker, restauranter, kino og mye annet.

  Parkering

  1 stk. fast parkeringsplass i garasje og 1 stk. fast parkeringsplass utvendig.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 5 400 000,-

  Omkostninger

  5 400 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:5 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 143 820,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 5 543 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 5 493 820,-

  Formuesverdi primær

  kr 1 068 411,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 846 280,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 10 056,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Felleskostnader

  kr 980,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnadene inkluderer avsetning til generell vedlikehold og felles byggforsikring. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Info om fellesgjeld

  Sameiet har ingen fellesgjeld

  Regnskap

  Sameiet består kun av 4 enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke årsregnskap, husordensregler eller lignende. Megler kan derfor ikke gi ytterligere informasjon om dette. Det foreligger dog et enkelt oppsett på fordeling av felleskostnader og protokoller fra sameiermøter.

  Eiendomsskatt

  kr 6 275,- pr. 2022

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt faktureres sammen med de kommunale avgiftene. Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 1,20% Markedsføring: kr. 15 900,- Tilrettelegging: kr 12 900,- Oppgjør: kr 5 900,- Øvrige kostnader: kr 9 905,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Ingen salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04006822

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Lisa Blankenburgh Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Sætervegen 42D
  RÅDAL

  Sætervegen 42D

  Nydelig 4-romsleilighet med attraktiv beliggenhet | Stor stue | 27 kvm sørvestvendt terrasse | Garasje og utv. parkering

  Link til kart
  60.300306
  5.342229

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF