04006722
SOLGT
kr 600 000,-
473
m2
45
m2
LÆRDAL

Erdalsvegen 1034

Nydelig og usjenert perle i Sluppen hyttefelt selges. Omgitt av ekte norsk natur og kupert fjellterreng!

Prisantydning
kr 600 000,-
Totalpris
kr 627 320,-
P-rom
45
m2
BRA
45
m2
Tomtareal
473
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Fritidseiendom
eiertype
Selveier
etasje
1
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Erdalsvegen 1034, 6887 LÆRDAL

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Lærdal
Gnr. 37
Bnr. 13
Snr. 0
Knr. 4642

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Velkomment til Erdalsvegen 1034 byr på varm atmosfære og den ekte, gode hyttefølelsen! Hytta er midt i blinken for alle som verdsetter det enkle liv, komfort, kvalitetstid, og skjermet privatliv i fjellheimens mektige og avslappende omgivelser! Den fremstår jevnt over godt vedlikeholdt, og hviler på solid fundamentert ringmur i betong, dels støpt direkte på fjell.

 • Usjenert beliggenhet
 • Solrik terrasse
 • Panoramautsikt
 • Kort gangavstand fra parkering til hytta
 • Store vinduer (nye av 2013) med utsikt og godt med lysinnslipp i stuen
 • Strømsforsyning fra solcellepanel så vel som aggregat
 • Innvendig WC med vakumtoalett og servant
 • Vedfyrt peis
 • Forsterket takkonstruksjon
 • Innvendige vegger og tak nylig overflatebehandlet (2021)
 • 3 soverom, 7 sengeplasser

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje: 1.etg: 45 kvm BRA / 45 kvm P-rom Hytta går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Vindfang/gang, Stue, kjøkken, gang, 3 soverom, bad.

  Standard

  Generelt: Hytta ansees å holde enkel standard, men fremstår i god stand og jevnt over godt vedlikeholdt. (Byggeår 1970) Kjøkken: Kjøkkenløsningen i hytta er todelt. En del i stuearealet med innredning av over- og underskap samt gassdrevet komfyr. Den andre delen befinner seg i soveromsgang, mellom stue og bad. Her er det laget til en enkel løsning der man har manuell oppvaskmulighet. Bad: Badet er vurdert som enkelt oppbygd med servant og vakumtoalett. VVS: Hytta har ikke innlagt vann. Vann til hytta er hentet fra nedgravd plasttank i hagen, ca. 700 liter, benyttes kun til oppvask m.m. Vann er ellers henta fra felles slange i området. Ingen avløpsanlegg. El-vannpumpe til kjøkken og bad. EL-ANLEGG: Strømforsyning i hytta hentes fra utvendig montert solcellepanel og aggregat. Det er et elektrisk anlegg for 12 volt, og 2 stikk-kontakter for 230 volt aggregatdrift.

  Beskrivelse av tomt

  Tomten er å anse som dels opparbeidet og dels naturtomt.Eiendommens grenser er oppmålt og beskrevet i godkjent skyldskiftedokument datert 24.05.1969. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  473m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Svein Låksrud: Grunn og fundamenter: Fundament av fjell. Grunnen omkring hytta er naturlig terreng og fjell. Grunnmur: Ringmur i betong fra oppføring, plassert på fjell. En del pilarer i trevirke under hytta. Blindkjeller med 2 stk. innspeksjonsluker. Yttervegger: Yttervegger av isolert bindingsverk i tre med trekledning fra oppføring. Takkonstruksjoner: Saltak med langsgåande sentralt plassert drager og takbjelker. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: TG2 - Vinduer og dører: Vinduer fra oppføring har en del elde og bør skiftes på sikt. TG2 - Takkonstruksjon: Det er montert ny drager ca. år 2013/14 for å forsterke konstruksjonen. Usikkert om denne er montert etter vanlig praksis. TG2 - Renner, nedløpsrør og beslag: Manglende nedløpsrør fra takrenner. TG2 - Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Litt lavt rekkverk, rekkverk mangler på trapper o.l. TG2 - Bad: Hytta har pr. i dag ikke godkjent vann eller avløpsanlegg. Baderommet er ikke bygd som våtrom. TG2 - VVS: Ingen avløpsanlegg. Følgende har fått tilstandsgrad 3: TG3 - Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Deler av vindskier har en del råte. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Oppvarming

  Hytta varmes opp ved bruk av gassvarmer og vedovn.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert medfølger som hovedregel ikke i handelen, med mindre annet er beskrevet i salgsoppgaven eller avtalt mellom partene. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være renovasjon, byggforsikring og innboforsikring.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4642/37/13: 19.10.1917 - Dokumentnr: 900088 - Erklæring/avtale Kjøpekontrakt til avtalt pris m div best. Rettigheter i Erdalsvassdraget Gjelder denne registerenheten med flere 18.10.1918 - Dokumentnr: 900067 - Håndgivelseserklæring Vannrettigheter i Erdalselva Gjelder denne registerenheten med flere 02.01.1964 - Dokumentnr: 5 - Føderåd Omhandler gammel hjemmelsoverføring og avtale vedrørende vedhogst. Ikke lenger aktuell. Megler har forsøkt innhente dokumenter eldre enn 1950 fra digitalarkivet. Dokumentene har ikke lykkets å bli sporet opp.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men bygningstegninger stemplet av kommunen viser at byggesøknad er blitt godkjent. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen ligger i et område regulert til hyttebebyggelse, Sluppen hyttefelt i Lærdal kommune.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei, vann og avløpssystemer. Fylkesvei passerer i overkant av eiendommen, og derfra er det omlag 50 m gange ned til hytta. Vannforsyning til hytta går fra nedgravd plasttank i hagen, ca. 700 liter, benyttes kun til oppvask m.m. Vann er ellers henta fra felles slange i området. El-vannpumpe til kjøkken og bad. Hytta er ikke tilkoblet avløpssystem. Det er installert innendørs vakumtoalett på bad.

  Område

  Beliggenhet

  Hytta ligger usjenert og fint til med god beliggenhet på nedsiden av FV 243 langs strekningen Erdal - Aurland. Eiendommen ligger i naturlig terreng med en del fjellbjørk omkring. Hytta ligger på kanten av en knaus og får med dette en svært flott panoramautsikt som kan nytes både fra stuen og terrassen. Området like omkring hytta er forholdvis flatt. Deler av utomhusarelet er allikevel en del kupert og ligger i skrående terreng.

  Adkomst

  Fra Lærdal: Fra Esso, (Øyragata 1) følger man FV 243 sørvest mot Erdal ca 2 km. Der tar man til venstre for å holde seg på FV 243 i retning Aurland. Gps og mobildekning vil forsvinne relativt kort tid etter man har tatt opp mot fjellheimen fra Erdal. Fra avkjøringen i Erdal, retning Aurland er det ca 1 mil igjen oppover i fjellet. Avstanden vil ofte føles lengre enn man forventer, men hytta kommer! Hytta vil bli synlig på venstre side, ca 50 meter nedenfor FV 243 etter fire markant krappe U-svinger oppover fjellsiden og er synlig fra veien. Hytta ligger som en av de første hyttene som blir synlige fra veien i hyttefeltet. Om du ser en rød hytte på høyre side av veien (få meter i overkant av veien) har du kjørt bittelitt for langt.

  Parkering

  Det finnes rikelig med parkeringsmuligheter langs med fylkesvegen på oppsiden. Herfra er det kun ca 50 meter gange ned til hytta. Tilrettelegging for vei ned til eiendommen er i følge takstmann vurdert som et forholdsvis enkelt tiltak.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 600 000,-

  Omkostninger

  600 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 600 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 26 070,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 626 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 627 320,-

  Formuesverdi sekundær

  kr 191 604,- pr. 2019

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Verditakst

  kr 790 000,-

  Info kommunale avgifter

  Megler har tilskrevet Lærdal kommune og fått opplyst at det ikke finnes kommunale avgifter knyttet til eiendommen pr dags dato. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann eller avløpssystem, og det praktiseres ikke eiendomsskatt i Lærdal kommune.

  Info eiendomsskatt

  Det praktiseres ikke eiendomsskatt i Lærdal kommune.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.22. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, avhengig av om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor. Dersom kjøper er å regne som forbruker, gjelder følgende regelverk ved salg til forbrukerkjøper*: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningsakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for. * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. ---- Dersom kjøper ikke er å regne som forbrukerkjøper: Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen «som den er»: Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis. Boligen har mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt. 2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide. 3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9. Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Oppdragsnummer

  04006722

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Erdalsvegen 1034
  LÆRDAL

  Erdalsvegen 1034

  Nydelig og usjenert perle i Sluppen hyttefelt selges. Omgitt av ekte norsk natur og kupert fjellterreng!

  Link til kart
  61.041971
  7.334044

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF