04006721
SOLGT
kr 2 700 000,-
2536
m2
112
m2
FLORVÅG

Svartedalsvegen 142

Halvpart av tomannsbolig med god planløsning. Panoramautsikt over Byfjorden og byfjellene. Behov for modernisering.

Prisantydning
kr 2 700 000,-
Totalpris
kr 2 581 320,-
P-rom
112
m2
BRA
112
m2
Tomtareal
2536
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Tomannsbolig
eiertype
Selveier
etasje
2
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1985
No items found.
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Svartedalsvegen 142, 5305 FLORVÅG

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Askøy
Gnr. 5
Bnr. 289
Snr. 0
Knr. 4627

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Velkommen til Svartedalsvegen 142! Pen beliggenhet på Florvåg med nydelig panoramautsikt mot Byfjorden, byfjellene og Nordhordlandsbroen. Eiendommen ligger høyt og fritt til, og er skjermet for innsyn og delvis for vind. Den sørøstvendte plasseringen gir godt med morgen- og formiddagssol. Kort om boligen:

 • Plass til 2-3 biler på tomten
 • Enestående utsikt
 • Meget stor tomt på ca 2,5 mål Med fjell og skog som nærmeste nabo, er det ikke uvanlig at rådyr kommer på besøk. For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier.

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 52 kvm BRA / 52 kvm P-rom 2.etg: 60 kvm BRA / 60 kvm P-rom Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Vindfang, hall m/trapp og kjellerstue, 2 soverom og vaskerom. 2.etg: Stue, kjøkken, trapperom, bad og soverom.

  Byggeår

  1985

  Beskrivelse av tomt

  Pga. eiendommens alder eller størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen av egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  2536.4m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann: 31.08.2021. Grunn og fundamenter: Betongkonstruksjoner på antatt faste masser. Yttervegger: Yttervegger i underetasje med utlektete vegger med plater. I hovedetasje er det bindingsverk med utvendig enkelflaset og stående kledning. Takkonstruksjoner: Takstoler med finerplater til sutak. Renner og nedløp i plast. Tekket med betongtakstein og Shingel. Gulvsystemer: Trebjelkelag i etasjeskillere. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bygningen generelt har fått tilstandsgrad 2. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ikke vanntett gulv på bad eller vaskerom. Revne i gulvbelegget på badet gjør at her er ikke er vanntett gulv, noe som er et krav på bad. Løsningen med avløp på vaskerommet og gulv som ikke er vanntett bør utbedres. Sluk er plassert nær vegg, noe som normalt vil føre til hyppig rengjøring av sluk slik at vann ikke stiger over sluk. Hull i vegg fra vaskerom må tettes. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I 2021 ble det gjort en rørinspeksjon av Vitek fra Svartedalsvegen 140 som denne boligen deler rør med. De kom med følgende konklusjon: Filmet fra kum 1 ut: 110mm Plast. Rørstrekket har veldig mange deformasjoner. Ser ikke sprekker eller hull i deformasjonene, men det er stor mulighet for at det kan komme over tid. Inspeksjon avbrutt på 55,3m Tom for kamera fjær. Filmet ikke motstrøm fra kum 2 da kunde mente at det ikke var nødvendig Anbefaler utbedring ved utskifting av hele rørstrekket. Feier var på tilsyn 03.06.2022 og fant ingeting spesielt å bemerke, med unntak av at krav om sikring til stigetrinn på taket manglet. For øvrig er det 2 vinduer som ikke vil åpne seg. 1 i stuen og 1 i kjellerstue.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Varmepumpe luft /luft og vedovn i stue. Noe gulvvarme, ellers oppvarmet av ovner. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer kan medfølge i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Nåværende eier har hatt noen uenigheter angående bruk av felles vei med nabo. På begge eiendommene er det tinglyst samme servitutt som bestemmer at veien er felleseie mellom eiendommen og at den skal deles likt, også når det kommer til inntekter og utgifter. Fellesutgifter på kr 500,- mellom nr 140, 142 og 144 betales på felles veikonto Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, søppeltømming, byggforsikring, innboforsikring, brøyting/salting av felles privat vei etc. Eiendommen har privat avløp, og utgifter til dette er fellesutgifter. Det er også fellesutgifter på strøm ved pumpen på vann. Megler har ikke fått forelagt nøyaktig hvor mye dette ligger på.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Dato: 05.11.1963. Dokumentnr: 9861. Gjelder bestemmelse om veg Dato: 25.04.1967. Dokumentnr: 2070 . Gjelder jordskifte utmark. Dato: 19.12.1979. Dokumentnr: 12229 . Gjelder bestemmelse om veg. Bestemmelsen stadfester at veien som går over både bnr. 494 og bnr. 289 eies i fellesskap av eiendommene, og gir begge parter lik rett på bruk av veien, samt lik vedlikeholdsplikt. Dato: 08.02.1990. Dokumentnr: 1952. Erklæring/avtale som bestemmer at bnr. 640 har veirett over bnr. 289, og at bnr. 289 har rett til vann fra brønn på bnr 640.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Askøy kommune datert 03.09.1985 for nyoppført bolighus. Et rom i første etasje brukt som soverom av nåværende eier, men er på tegningene lagt opp som bod og ikke søkt om for innredning. Terrassen som ble bygget i vinter er ikke søkt om.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til kommuneplanen avsatt til LNFR - areal - nåværende. Kommuneplaner. Id: 9001. Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023. Plantype: Kommuneplanens arealdel. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 31.12.2012. Delareal: 2 536 m2. Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende. Kommuneplaner under arbeid: Id: 9002. Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030. Status: Planlagt igangsatt. Plantype: Kommuneplanens arealdel.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet privat vei med gjensidig veirett for naboene på de respektive eiendommene. Felles brønn/borrehull med to andre enheter, ellers offentlig avløp via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Pen beliggenhet på Florvåg med nydelig panoramautsikt mot Byfjorden, byfjellene og Nordhordlandsbroen. Eiendommen ligger høyt og fritt til, og er skjermet for innsyn og delvis for vind. Den sørøstvendte plasseringen gir godt med morgen- og formiddagssol. Kort kjøreavstand til Kleppestø med Kleppestø senter, kommuneadministrasjon og hurtigbåtterminal. Her er det kun 10-15 min. kjøring til Bergen sentrum, i tillegg til hyppige båtavganger fra Kleppestø kai, med en reisetid på kun 20-25 minutter til Nøstet i Bergen. Det er også gode bussforbindelser fra Kleppestø. Gangavstand til skoler og barnehager. For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. Askøy senter og Kleppestø senter kan tilby de fleste fasiliteter. Foruten butikker, finner man også spisesteder, apotek og frisør i tillegg til legesenter og vinmonopol på Kleppestø senter.

  Parkering

  Biloppstillingsplass på tomten.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 700 000,-

  Omkostninger

  2 700 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 81 320- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 2 781 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 2 581 320,-

  Formuesverdi primær

  kr 786 892,- pr. 2019

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 832 809,- pr. 2019

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 7 635,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Megler har forespurt Askøy kommune og fått opplyst at de kommunale gebyrene for 2021 som en årsprognose. I tillegg kommer det renovasjonsgebyr fra Bir. For husholdningskunder i Askøy er renovasjonsgebyret avhengig av hvor mange tømminger du har på restavfallsbeholderen. Årlig minimumsgebyr for en 140 liters beholder er kr 2.219,23,-. Tømmer du bosset som en gjennomsnittskunde, hver 14.dag, er gebyret kr 2.635,99,-. Ved maksimalt antall tømminger blir gebyret kr 3.608,43,-. Renovasjonsgebyr faktureres i tillegg til de kommunale avgiftene. Dersom størrelsen på renovasjonsgebyret er av vesentlig betydning oppfordres det til at man undersøker det nærmere hos BIR samt hos den aktuelle kommunen før bud inngis.

  Info eiendomsskatt

  Det er ikke eiendomsskatt i Askøy kommune.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Oppdragsnummer

  04006721

  No items found.
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Svartedalsvegen 142
  FLORVÅG

  Svartedalsvegen 142

  Halvpart av tomannsbolig med god planløsning. Panoramautsikt over Byfjorden og byfjellene. Behov for modernisering.

  Link til kart
  60.433974
  5.227415

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  No items found.