04006522
SOLGT
kr 2 600 000,-
9229
m2
83
m2
FYLLINGSDALEN

Dag Hammarskjölds vei 171

3-roms endeleilighet i 8.etg | Stor og vestvendt innglasset balkong | Heis | Ingen forkjøpsrett | Bybane

Prisantydning
kr 2 600 000,-
Totalpris
kr 3 752 227,-
P-rom
80
m2
BRA
83
m2
Tomtareal
9229
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
8
felleskostnader
kr 5 934,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 834 417,-
Byggeår
1972
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Dag Hammarskjölds vei 171, 5144 FYLLINGSDALEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 22
Bnr. 302
Snr. 0
Knr. 4601

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

Dag Hammarskjölds vei 171 presenteres av Stian Bruaas v/Nordic Bolig Leiligheten

 • Endeleilighet; en av de "beste" beliggenhetene i borettslaget
 • 16kvm vestvendt og innglasset balkong med fantastiske solforhold
 • Romslig planløsning
 • Radiator/Sentralvarme inkl. i felleskostnader
 • Porttelefon med video
 • Lave omkostninger og ingen forkjøpsrett
 • Mulighet for å søke om fast parkeringsplass - tildeles etter ansiennitet
 • Egen gjesteparkeringsplass
 • Oppgraderinger i borettslaget siste 10-15 år: skiftet entrédører, vinduer og altandører, etterisolert deler av fasade samt vedlikehold av betong. Beliggenhet
 • Fremtidig Bybanestopp like ved
 • Oasen og søndagsåpen butikk
 • Mange turmuligheter i umiddelbar nærhet

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 8.etg: 94 kvm BRA / 78 kvm P-rom. Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 8.etg: entré, gang, kjøkken, wc, stue, 2 soverom, vaskerom og bad. Innglasset altan på ca. 16 kvm med skyvevinduer i øvre del og fastvinduer nederst. Det er i tillegg 1 stk bod i kjeller samt mulighet for å leie én ytterligere bod av borettslaget.

  Byggeår

  1972

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  9229m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen Grunn og fundamenter: Grunnmur er i betong. Yttervegger: Yttervegger i betong- og trekonstruksjoner med fasadeplater. Takkonstruksjoner: Flatt tak tekket med papp. Gulvsystemer: Etasjeskiller er av betong. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Kjøkken: Eldre/ antatt opprinnelig kjøkkeninnredning med malte fronter. Alminnelig slitasje med utgangspunkt i at innredning er ca 50 år gammel. Det anbefales å montere ventilator med kullfilter på kjøkken. Avløpsrør: Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved sluket/etasjeskille. Resterende avløpsanlegg er borettslaget sitt ansvar. Vannledninger: Vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Varmtvannsbereder: Bereder er ca 16 år gammel. Det anbefales å montere vannalarm/ Aquastop på varmtvannsberder. Bad: Badet bør settes på langsiktig vedlikeholdsplan. Vaskerom: Eldre vaskerom. Gulvbelegg bør byttes på vaskerom. Det anbefales at sluk byttes samtidig. Eldre gulvbelegg. Ikke tettet i gjennomføringer i vegg. Tilstandsgrad 2 er satt pga naturlig avtrekk selv om løsningen tilfredsstiller forskriften ved byggeåret. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Gulvvarme på badet og radiator i stue.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Vaskemaskin medfølger om kjøper ønsker dette. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest fra Bergen kommune datert 05.05.1972 for "12 etasjes boligblokk". Det foreligger ferdigattest fra Bergen kommune datert 22.02.1971 for "Oljefyringsanlegg". Det foreligger ferdigattest fra Bergen kommune datert 21.01.2019 for "Tilbygg blokk/bygård/terrassehus".

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til kommuneplanens arealdel avsatt til "Byfortettingssone". Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 1144000. Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt VII. Ikrafttrådt: 31.03.1966. PlanID: 64050000, plannavn: Fyllingsdalen/Årstad. Bybanen fra sentrum til Fyllingsdalen, delstrekning 3, Mindemyren- Fyllingsdalen. Ikrafttrådt: 21.06.2017. Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000, Hensynssonetype: KpStøySone, Beskrivelse: Vei støy- gul sone. Dekningsgrad: 55,7% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000, Hensynssonetype: KpStøySone, Beskrivelse: Vei støy- rød sone. Dekningsgrad: 6,8% Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 65900000, Plannavn: Fyllingsdalen. Nordre Lyshovden, Bybanedepot i fell. Bybanen til Fyllingsdalen, den skal gå i en 3 km lang tunnel gjennom Løvstakken til Fyllingdalen. Banen krysser Fyllingsdalen langs med Oasen. Der skal det etableres endeholdeplass og oppstillingsplasser for vogner. PlanID: 64050001, Plannavn: Fyllingsdalen. Bybanen fra sentrum til Fyllingsdalen, Delstrekning 3, endring av reguleringsplan for holdeplass, Oasen. Foreløpige skisser viser at holdeplassen ved Oasen må flyttes ca. 30 m mot øst fra plasseringen i gjeldende reguleringsplan for Bybanen i Fyllingsdalen. Flytting av holdeplassen er i utgangspunktet midlertidig.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Privat vei frem til offentlig vei.

  Borettslag

  Borettslag

  Sælemyr Borettslag

  Om borettslag

  Sælemyr borettslag er et samvirkeforetak som har formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom og drive virksomhet som står sammenheng med denne. Sælemyr borettslag består av en høyblokk med til sammen 144 leiligheter fordelt på 1-, 2- og 3-roms leiligheter. Blokken ligger like ved Oasen Bydelssenter, med adresse Dag Hammarskjölds vei 171, Bergen.

  Org.nr.

  953883422

  Andelsnummer

  96

  Forretningsfører

  Vestbo Bbl

  Forkjøpsrett

  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Sikringsordning

  Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning/avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader. Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Vedtekter

  Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring

  SP0000943409

  Område

  Beliggenhet

  Velkommen til Dag Hammarskjölds vei 171! Leiligheten ligger sentralt til i Fyllingsdalen, med flott vestvendt utsikt over nærområdet fra 8 etasje. Leiligheten ligger i et trivelig og barnevennlig nabolag med flere skjermede lekearealer, helt fri for biltrafikk. Leiligheten passer for etablerere, familie med barn, eldre og par. Fra leiligheten er det gangavstand til Oasen senter med alt av servicetilbud. Her finner man bla. treningssenter, cafeer, restauranter, butikker, bank mm. Med under 10 minutters kjøretid befinner en seg i Bergen Sentrum, med flere servicetilbud. Videre er det ca.15 minutters kjøring til store arbeidsplasser på Sandsli- og Kokstadområdet samt kort avstand til Flesland. Området har et godt kollektivtilbud, med bussholdeplass like ved hovedveien med hyppige avganger og kort kjøretid til sentrum. Her vil det også være gangavstand til fremtidig bybane ved Oasen. Flere skoler og barnehager i gangavstand fra leiligheten. Blant annet Løvås barneskole, Lynghaug ungdomsskole og Fyllingsdalen Videregående skole. Barnehager som Minken - og Nebbestølen barnehage er også i gangavstand. Området byr også på flotte og varierte turområder for både liten og stor med Løvstakken, Gullstølen og Ortuvannet. Treningssenter som Nr 1 Fitness, Sprek og blid samt ballbinge er like i nærheten.

  Parkering

  Laget har 55 parkeringsplasser, herav er 3 plasser reservert til handikappede og 36 reservert til beboere, 16 gjesteparkeringsplasser med parkeringsoblat. Nye eiere må søke om p-plass til styret. Parkeringsplass overtas ikke automatisk fra tidligere eier.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 600 000,-

  Fellesgjeld

  kr 834 417,-

  Omkostninger

  2 600 000,- (Kjøpesum) 834 417 ,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 850,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 3 442 227,- (Totalpris inkl. omkostninger) Alle som skal stå oppført som eiere, må være medlem av Vestbo. Ved innmelding betales andelsavgift på kr 300. Hovedeier betaler ikke årskontingent. Medeiere betaler en årlig kontigent på 300 kr.

  Totalpris inkl omk

  kr 3 752 227,-

  Formuesverdi primær

  kr 661 005,- pr. 2020

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 379 618,- pr. 2020

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 90 405,-

  Info kommunale avgifter

  Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

  Felleskostnader

  kr 5 934,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnadene inkluderer kabel-Tv/internett, vask av fellesareal, bodleie, renter på fellesgjeld, byggforsikring, generelt vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel og driftskostnader.

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 13564884 8, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 23.08.2022: 1.22% pa. Antall terminer til innfrielse: 108 Saldo per 23.08.2022: 97 612 000 Andel av saldo: 834 417 Første termin: 31.03.2019 Neste avdrag: 30.06.2024 ( siste termin 30.06.2049 ) Avdragsfritt 5 år, avdrag fra 30.06.2024. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2024 utgjøre ca kr 2 306,00 per måned for denne boligen

  Info om fellesgjeld

  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Forretningsfører opplyser at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Borettslaget tok opp lån for finansiere rehabilitering i 2019. Frem til mai 2024 er lånet avdragsfritt og felleskostnadene vil deretter øke med ca. 2 306,-/mnd ut fra dagens betingelser.

  Regnskap

  Regnskapet for 2021 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 1 874 621 ,-. Borettslaget har per 31.12.2021 disponible midler på kr. 8 603 337 ,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: fast provisjon på kr 49 900,- Markedsføring: kr 15 900,- Tilrettelegging: kr 12 900,- Oppgjør: kr 5 900,- Øvrige kostnader: 19 153,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Ingen salg, ingen kostnad.

  Oppdragsnummer

  04006522

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Dag Hammarskjölds vei 171
  FYLLINGSDALEN

  Dag Hammarskjölds vei 171

  3-roms endeleilighet i 8.etg | Stor og vestvendt innglasset balkong | Heis | Ingen forkjøpsrett | Bybane

  Link til kart
  60.347997
  5.294136

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF