04004523
SOLGT
kr 3 690 000,-
3412
m2
51
m2
BERGEN

Møllendalsbakken 1

2-roms fra 2008 med attraktiv beliggenhet |Heis, balkong og fast garasjeplass med elbillader | Bybane og butikk like ved

Prisantydning
kr 3 690 000,-
Totalpris
kr 4 052 670,-
P-rom
48
m2
BRA
51
m2
Tomtareal
3412
m2
SOVEROM
1
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
2
felleskostnader
kr 2 304,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
2008
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Møllendalsbakken 1, 5009 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 163
Bnr. 28
Snr. 12
Knr. 4601

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

Leiligheten

 • Eierleilighet fra 2008 i 2 etg. med trappefri adkomst og heis i bygget
 • Vestvendt overbygget balkong (ca. 10,7 kvm)
 • Stort soverom (ca. 590 X 210 cm) med skyvedør i hver ende, kan enkelt gjøres om til 2 rom
 • Grunnpakke kabel-TV og bredbånd inkl. i felleskostnadene (Altibox)
 • Oppvarming og varmtvann via fjernvarme med radiator i stue og vannbåren varme i gulv på bad
 • To felles takterrasse, felles sykkelbod, innvendig bod (ca. 3 kvm), samt ekstern innvendig bod (ca. 5,4 kvm) like ved leiligheten
 • Fast garasjeplass med ladeuttak til elbil Området
 • Blant byens mest populære bydeler
 • Bybane og butikk like utenfor
 • Kort vei til utdanningsinstitusjoner
 • Populær badebrygge og den kommende nye bystranden like ved
 • Bysykler like utenfor

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 51 kvm BRA / 48 kvm P-rom Følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg: Gang, bad, stue/kjøkken og soverom I tillegg medfølger 1 stk. innvendig bod på ca. 3 kvm, 1 stk. ekstern bod like bortenfor i gangen fra leiligheten (kan gå tørrskodd til denne) på ca. 5,4 kvm, samt 1 stk. fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med ladeuttak til elbil.

  Byggeår

  2008

  Standard

  - Sikringsskap med automatsikringer. - Vannrør med rør-i-rør system med vannfordelingsskap plassert i bod. - Vannbåren gulvvarme på bad med fordelerskap plassert i bod. - Radiator i stue oppvarmet via fjernvarme. - Oppvarming med radiator i stue, vannbåren gulvvarme på bad, samt varmtvann er oppvarmet via fjernvarme. Det er gjennomført utskifting av vannmålere i sameiet til digital fjernavlesning. Avlesning og fakturering foretas av Lyse/Smartly. Inne på Smartly vil en kunne se informasjon om tjenesten, se eget forbruk og evt. stille spørsmål. - Balansert ventilasjonsanlegg, sist inspisert/rengjort/skiftet filter i oktober 2023. - Kjøkken med integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap kan medfølge etter avtale. - Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr. Brannslange montert under kjøkkenbenk. - Helfliset bad med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører, vegghengt servantinnredning, downlights i himling samt opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin kan medfølge etter avtale. - Takhøyde i leiligheten fra 2,27 meter til 2,57 meter. - Parkett på gulv i alle rom, fliser på bad. - Stort soverom på ca. 590 X 210 cm med 2 innganger med skyvedør i hver ende. Dette rommet kan gjøres om til 2 rom slik andre i bygget har gjort, ved å sette opp en lettvegg på midten av rommet. - Utgang fra stue til vestvendt overbygget balkong på ca. 10,7 kvm. Felles takterrasse med heisadkomst. - Innvendig bod i leiligheten på ca. 3 kvm samt innvendig ekstern bod på ca. 5,4 kvm som ligger like bortenfor i gangen fra leiligheten. I tillegg er det felles sykkelbod. - Trappefri adkomst til leiligheten med heis i bygget. - Fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med ladeuttak til elbil. Heisadkomst fra garasjen og opp til etasjen leiligheten ligger i. Dersom en ikke har behov for parkeringsplassen selv, kan denne leies ut til andre beboere i sameiet. - Det er ladeuttak til elbil på garasjeplassen. De som har ladeuttak må inngå avtale med Elaway for avlesning/fakturering av el-billadere.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt som er felles for sameiet. Tomten er hovedsakelig opparbeidet med bygningen samt asfaltert vei, støpte veier og trapper, diverse støttemurer og biloppstillingsplasser.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  3412.1m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex: Boligbygg oppført i 2008. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med felles parkeringsanlegg i nederste etasje. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Utvendige fasader av malt murpuss/malte fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse Ei30R og lydklasse w40dB. Vinduer og verandadør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med radiator tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Oppvarming med vannbåren gulvvarme i baderom (i følge eier). Balansert ventilasjon. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad: Sluket under vaskemaskin ligger høyere enn gulv ved dørterskel. Servant har sprekk/skade i porselen. Sprekker i enkelte veggfliser i dusjsonen (i hjørne og ved gulv). Det er antydning til merker i himlingen i dusjsonen, noe som kan tyder på at ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Tettesjiktets eksakte tilstand/eventuelle restlevetid er ikke kjent. Det vurderes at membranduken (i begge slukene) ikke er tilstrekkelig forseglet/innsmurt med membran. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det registreres motfall rundt sluk under vaskemaskin. Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk. Vannrør: Trykkstøt (rørslag) i vannrør registreres stedvis i boligen. Fordelerskapene har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Tiltak anbefales. Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæringer på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Rekkverk på balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Følgende har fått tilstandsgrad 3: Ingen bygningsdeler har fått TG3. Sammendrag av boligens tilstandsgrad: TG1: 70% TG2: 28% TG3: 0% TGIU: 2% For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Oppvarming

  Felles varmtvannsanlegg oppvarmet via fjernvarme. Radiator i stuen og vannbåren varme i gulv på bad oppvarmet via fjernvarme. En blir fakturert for faktisk forbruk.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kommunale avgifter, felleskostnader, innboforsikring etc. Leiligheten er fraflyttet og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til. Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/163/28/12: 11.04.1940 - Dokumentnr: 3315 - Bestemmelse om veg Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 04.02.1941 - Dokumentnr: 943 - Bestemmelse om veg Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. kontorbarakk Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 05.05.1941 - Dokumentnr: 3328 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 22.09.1941 - Dokumentnr: 6070 - Bestemmelse om veg Best. om bro. Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 21.09.1943 - Dokumentnr: 4164 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 22.03.1945 - Dokumentnr: 2409 - Bestemmelse om kloakkledn Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 11.09.1951 - Dokumentnr: 7676 - Erklæring/avtale Det tillagte grunnstykke 249.80 m2 kan ikke bebygges uten formannskapets samtykke m.v. Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 14.02.1955 - Dokumentnr: 1521 - Erklæring/avtale Best. om oppførelse av forstøtningsmur m.v. Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere 08.12.2008 - Dokumentnr: 988452 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 12 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 510/43649

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest vedrørende Nybygg Bolig datert 05.10.2009

  Regulerings- og arealplaner

  Reguleringsplan: Eiendommen er regulert til Bolig/Forretning Plannavn: BERGENHUS. GNR 163 BNR 28, MØLLENDALSBAKKEN 1 Planid: 10920400 Ikrafttrådt: 30.01.2006 Dekningsgrad: 88,8% Reguleringsformål: Bolig/Forretning, dekningsgrad 39,6% Park, dekningsgrad 18,9% Gang-/sykkelvei, dekningsgrad 12,2% Felles grøntareal, dekningsgrad 10,7% Reguleringsplan under grunnen: Plannavn: BERGENHUS. GNR 163 BNR 28, MØLLENDALSBAKKEN 1 Planid: 10920400 Ikrafttrådt: 30.01.2006 Dekningsgrad: 41,7% Reguleringsformål: Felles parkeringsplass Kommuneplan: Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Sentrumsformål (dekningsgrad 75,9%) og Grønnstruktur (dekningsgrad 24,1%) Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Planid: 65270000 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner i kommuneplanen: Luftkvalitet - gul sone, dekningsgrad 100% Vei støy - gul sone, dekningsgrad 31,8% Vei støy - rød sone, dekningsgrad 27,1% Kommunedelplan: Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til Annet byggeområde (dekningsgrad 62%), Friområder (dekningsgrad 26,1%), Veiareal (dekningsgrad 11,7%) Plannavn: BERGENHUS. KDP STORE LUNGEGÅRDSVANN SØNDRE DEL Planid: 16850000 Ikrafttrådt: 22.01.2007 Dekningsgrad: 100% Bergen kommune holder på å utvikle området rundt Store Lungegårdsvann. Her skal det bli bystrand, parkområder etc. I tillegg er den nye bybanen ferdigstilt og åpnet den 21 november 2022. Det er planer om flere boligbygg i strandsonen mot Store Lungegårdsvann og det er boligplaner lengre nede i Møllendalselven. Dette har ingen påvirkning på denne leiligheten, men en vil kunne oppleve byggeaktivitet i området. Det foregår arbeid på en tomt i Møllendalsbakken. Bygging på aktuell tomt har ingen innvirkning på aktuell leilighet. Det bygges leilighetskompleks i sjøkant ved Store Lungegårdsvann (Mølleneset). Dette har ingen betydning for aktuell leilighet. Det er planer om flere leilighetskompleks ved Store Lungegårdsvann. Disse har ingen betydning for aktuell leilighet. Planinformasjon fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Sameie

  Sameie

  Sameiet Møllehagen

  Om sameie

  Sameie Møllehagen består av 71 selveiende boligseksjoner og sameiet har engasjert OBOS som forretningsfører. Informasjon fra Årsberetningen for 2023 for sameiet: "Det har vært noen problemer knyttet til varmeanlegget på bygget. Styret har kommunisert hvordan eier skal forholde seg ved evt. kalde badegulv og radiatorer. Viktig da at hen tar kontakt med rørlegger for å avklare hva som kan være problemet i deres seksjon. Styret skal få rapport fra rørlegger hvis problemet blir en sameiesak. Styret følger opp saken og vurderer løpende behovet for videre utbedringer på anlegget. Det har vært utført befaring av sluk på baderom i ca. halvparten av alle seksjonene. Dette grunnet et par tilfeller av lekkasje som kunne gi mistanke om at det var en systematisk feil. Konklusjonen fra AOG, som utførte kontrollen, er at det ikke ser ut som det er et generelt problem med festing og klamring av rør rundt sluk." Det er nylig blitt gjennomført utskifting av dekke på takterrassene, samt utskifting av beslag på fasade mot Møllendalsbakken.

  Org.nr.

  993563188

  Forretningsfører

  OBOS

  Forkjøpsrett

  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Vedtekter

  Utdrag fra vedtekter og husordensregler: - Parkeringsplasser i fellesgarasje og carport kan leies ut, men kun til andre beboere i sameiet. - Garasjeplass kan ikke uten forhåndssamtykke fra styret leies ut til personer som ikke har tilhørighet i sameiet. - Grilling på balkong må kun foretas med gass- eller elektrisk grill. Bruk av kullgrill eller lignende er ikke tillatt. - Mellom klokken 23:00 og 07:00 skal det være nattero i bygningene. Ved selskapelighet og fest som strekker seg utover kl 24:00 bør de tilstøtende naboer varsles i god tid i forveien. - Støyende arbeid må kun finne sted i tidsrommet 08:00 - 20:00 hverdager og 10:00 - 18:00 lørdag. Søndag skal støyende arbeid ikke finne sted. Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter bør sette seg godt inn i disse før bud inngis.

  Borettslagets forsikringsselskap

  Storebrand Forsikring AS

  Polisenummer felles forsikring

  385228

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten har en utsøkt beliggenhet sentralt i Møllendal midt mellom Store Lungegårdsvann og Haukeland sykehus. Her er det flere butikker, buss, bybane, tilgang til badebrygger, takterrasser m.m. Det er gåavstand til sentrum, fakulteter på UiB, BI, Høyskolen m.m Med andre ord perfekt for en student eller for utleievirksomhet. Leiligheten er gunstig plassert i 2. etasje med adkomst via hovedinngangen i Møllendalsbakken, alternativt heisadkomst direkte fra garasjeanlegget hvor det medfølger egen garasje. I sin tid var Møllendal et av Bergens mest vitale industriområder. En nyutviklingsfase har pågått de siste 15 årene og i forlengelsen av Kalfaret er dette et meget attraktivt område å bo. Møllehagen er et moderne eiendomskompleks over 7. etasjer, i en revitalisert og spennende del av byen. Sentrumsnær beliggenhet nederst i Møllendalsbakken med gang- og sykkelavstand til sentrum. Bunnpris dagligvareforretning ligger ca. 20 meter fra bygget, og Joker rett nedi gaten. Rema 1000 ligger på toppen av bakken. Det er få minutter å gå til det nye bybanestoppet i Møllendal og det vil være få minutter å gå til den nye bystranden rundt Store Lungegårdsvannet som er under bygging. Det er også badebrygger og fetevare i Møllendalsveien. Busstopp ca. 50 meter fra bygget og få minutter til Haukeland sykehus og ellers "hele" Helse Bergen i Årstad bydel. Kort vei til byfjellene via Kalfaret eller til Ulriken via Montana. Kort vei til Danmarksplass som kan by på en rekke spisesteder, kort vei SATS i Lars Hilles gate, Sammen treningssenter i Årstadveien, Barrys Bootcamp i Nonnesetergaten, svømmehallen AdO arena på Lungegårdskaien, alle i kort avstand fra leiligheten. Studiesteder som Høgskolen på Kronstad, Handelshøyskolen BI, det medisinske fakultet eller UiBs fakulteter på høyden er innen kort avstand. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

  Parkering

  Det medfølger fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med ladeuttak til elbil. Det må inngås avtale med Elaway for avlesing og fakturering av elbillader.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 3 690 000,-

  Omkostninger

  3 690 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 102 670,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 3 792 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 4 052 670,-

  Formuesverdi primær

  kr 977 939,- pr. 2022

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 716 169,- pr. 2022

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 9 105,-

  Kommunale avgifter

  kr 8 347,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Felleskostnader

  kr 2 304,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Altibox (kan oppgraderes om ønskelig) Forretningsførsel Avsetning til generelt vedlikehold Strøm på fellesareal Felles byggforsikring Renhold av fellesareal Fra 1.1.2024 øker felleskostnadene med ca. 5% samt at Altibox øker med kr 15,-/mnd. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene på kr 2 408,-/mnd ifølge forretningsfører.

  Regnskap

  Regnskapet for 202 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 306 412,-. Sameiet har pr. 31.12.2022 en arbeidskapital på kr. 779 459,-. Arbeidskapitalen viser sameiets likviditet. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Eiendomsskatt

  kr 5 052,- pr. 2023

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 45 000 Markedsføring: 15 900 Tilrettelegging: 12 900 Oppgjør: 5 900 Øvrige kostnader: ca. 20 000 Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04004523

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Møllendalsbakken 1
  BERGEN

  Møllendalsbakken 1

  2-roms fra 2008 med attraktiv beliggenhet |Heis, balkong og fast garasjeplass med elbillader | Bybane og butikk like ved

  Link til kart
  60.377923
  5.354419

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF