04003221
SOLGT
kr 1 500 000,-
713
m2
154
m2
ÅLVIK

Elvely 13

Idyllisk og sjønær! - Flott enebolig i barnevennlig og rolig område - Hage og hagestue - Garasje og biloppstillingsplass

Prisantydning
kr 1 500 000,-
Totalpris
kr 1 551 320,-
P-rom
139
m2
BRA
154
m2
Tomtareal
713
m2
SOVEROM
4
BOLIGtype
Enebolig
eiertype
Selveier
etasje
3
felleskostnader
fellesgjeld
Byggeår
1938
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Elvely 13, 5614 ÅLVIK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Kvam
Gnr. 77
Bnr. 257
Snr. 0
Knr. 4622

Eierform

Selveier

Kort om eiendommen

Nordic bolig v/ Stian Bruaas har gleden av å presentere denne flotte eiendommen med enebolig over 3 plan og usjenert beliggenhet ved enden av en blindvei! Eiendommen ligger sentralt i Ålvik med alt en trenger i hverdagen innen gangavstand. Eiendommen skriker sommeridyll med blomsterfylt hage, flere uteplasser, samt grønne hekker og plener.
Kort om eiendommen:

 • 4 soverom
 • Klassisk norsk enebolig
 • Sjønær beliggenhet
 • God planløsning med store rom
 • God takhøyde
 • Stilfulle originale detaljer
 • Gode vindusflater
 • Uinnredet loft
 • Etablert og rolig nabolag
 • Barnevennlig
 • Biloppstillingsplass til flere biler
 • Gangavstand til det viktigste
 • Nærhet til mange vakre turområder
 • 25 min til Øystese
  Velkommen til visning!

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje U-etg: 45 kvm BRA / 32 kvm P-rom 1.etg: 57 kvm BRA / 56 kvm P-rom 2.etg: 52 kvm BRA / 51 kvm P-rom Boligen går over 3 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: U-etg: Gang, vaskerom, bad, hobbyrom og toalettrom 1.etg: Entré, stue, spisestue og kjøkken 2.etg: Trappegang, gang, og 4 soverom I tillegg medfølger garasje, hagestue og vedbod med utvendig tilkomst. Kaldloft i loftsetasjen med tilgang via luke i trappegang.

  Byggeår

  1938

  Standard

  Boligen er et klassisk norsk enebolig på to plan + innredet kjeller og uinnredet loft. Boligen fremstår med tidsriktige farger og detaljer, men har noe varierende standard. Boligen har blitt jevnlig vedlikeholdt gjennom årenes løp og har fått stedvis oppussing/oppgradering. Nevneverdige detaljer: - Hovedetasjen har i senere år blitt oppusset med nye overflater, endret planløsning og fornyet kjøkkeninnredningen. - Varmepumpe i stue, ca 15 år siden - Peisovn i stue - Stort kjøkken med rikelig av skap- og benkeplass - Stilfulle originale detaljer - Tidsriktige overflater - Eget toalettrom - Eget vaskerom - Enkel garasje oppført i 2018 - Enkel hagestue oppført i 2011 - 3 yttervegger er etterisolert og fått ny kledning, ca 10 år siden - De fleste vinduer og hovedetasjen er byttet og noen i kjeller, ca år 2000 Vannrør fra stoppekran til fordeler er skiftet av rørlegger september 2021. For mer informasjon om kvaliteter og standard, se vedlagt tilstandsrapport.

  Beskrivelse av tomt

  Eiendommen er vakkert opparbeidet med et utvalg av vakre blomster og planter. Her kan en fort drømme seg bort i sommeridyllen omringet av grønne plener og fargerike planter som kan gjøre de fleste stum. Stor gruset gang- og parkeringsareal, samt pen plen på forsiden av huset mot vest bak en fyldig hekk.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  713.2m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen: Grunn og fundamenter: Det er ikke kjent hvilke masser grunnmur er fundamentert på. Grunnmur i betong/stein med utvendig puss på synlige flater. Drenering og utvendig fuktsikring er fra opprinnelig byggeår. Med hensyn til alder er utvendig fuktsikring trolig kun av gudrong/slemming. Yttervegger: Yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig malt enkelfalset kledning. Innvendig platet. Takkonstruksjoner: Sperretak med sutaksbord. Yttertekking med lakkerte stålplater. Gulvsystemer: Trebjelkelag i etasjeskillere. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Grunn/fundament Rom under terreng Vinduer/dører Yttervegger Loft Takkonstruksjon Taktekking og beslag Etasjeskiller Ildsted Kjøkken Toalettrom Avløpsrør Vannledninger Oppvarming Varmtvannsbereder Ventilasjon Vaskerom Bad Himlinger Gulvoverflater Innvendige vegger Uthus Skur/lagringsrom/garasje Følgende har fått TG3: Drenering: Drenering anbefales utbedret. Radonsikring: Det er ikke utført radonmålinger i boligen. Boligen ligger i et område med høy aktsomhetsgrad, noe som tilsier at det må iverksettes tiltak for å redusere fare for helseskade. Vaskerom: Vaskerommet bør oppgraders og ventileres. Dette arbeidet bør sees i sammenheng med dreneringsarbeider. Bad: Badet har en ufagmessig utførelse. Dette kombinert med alder gjør at man anbefaler å oppgradere badet. Uthus: Hjemmelaget stålpipe som ikke er godkjent for bruk For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Oppvarming

  Varmepumpe i stue, peisovn i stue og stråleovn på badet. Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt, byggforsikring og innboforsikring, etc.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4622/77/257: 17.09.2021 - Dokumentnr: 1153291 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Nordic Eiendomsmegling AS Org.nr: 921 782 063 Elektronisk innsendt 04.01.1984 - Dokumentnr: 64 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4622 Gnr:77 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1033327 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1238 Gnr:77 Bnr:257

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller bygningstegninger for huset på eiendommen. Det kan derfor ikke dokumenteres at den er godkjent. Kjøper overtar risiko for dette.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til nåværende boligformål ifølge Kvam kommune.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Område

  Beliggenhet

  Boligen har en attraktiv og fin beliggenhet med gangavstand til alt det viktigste i hverdagen. Sentralt til skole, barnehage, aktivitetspark, treningsanlegg, svømmehall, pub og lekeplass, samt nærbutikken med post-i-butikk og busstoppet ved Torget. Kort veil til den store arbeidsplassen ved kraftverket. Eiendommen ligger usjenert til ved enden av en blindvei, så her kan barna ferdes fritt - Barnevennlig med lite trafikk. Selger opplyser også om at det er et trivelig nabolag hvor de fleste kjenner hverandre. For de spreke er det vakre turmuligheter i området ved skog, fjell og vann. Fra eiendommen er det ca 25 minutters kjøretid til Øystese hvor det er et utvalg av butikker, fasiliteter og servicetilbud. Her finner vi også ungdomsskole og videregående skole. Eventuelt er det bare 10 minutter videre til Norheimsund

  Adkomst

  Ved å trykke på kartet i Finn-annonsen får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til eiendommen.

  Parkering

  Parkering på egen tomt, samt garasje på eiendommen.

  Bebyggelse

  Bebyggelsen i området består i hovedsak av villabebyggelse og tomannsboliger.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 1 500 000,-

  Omkostninger

  1 500 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 51 320,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 1 551 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 1 551 320,-

  Formuesverdi primær

  kr 558 184,- pr. 2019

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 009 462,- pr. 2019

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 17 214,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  For husholdningskunder i Askøy, Fusa, Kvam, Os, Osterøy, Samnanger, Sund og Vaksdal er renovasjonsgebyret avhengig av hvor mange tømminger du har på restavfallsbeholderen. Årlig minimumsgebyr for en 140 liters beholder er kr 2 219,23. Tømmer du bosset som en gjennomsnittskunde, hver 14.dag, er gebyret kr 2 635,99. Ved maksimal antall tømminger blir gebyret kr 3 608,43. Renovasjonsgebyr faktureres i tillegg til de kommunale avgiftene. Dersom størrelsen på renovasjonsgebyret er av vesentlig betydning oppfordres det til at man undersøker det nærmere hos BIR samt hos den aktuelle kommunen før bud inngis.

  Eiendomsskatt

  kr 2 139,- pr. 2021

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 2,5% av salgssum inkl. mva. Markedsføring: kr 13 900,- Tilrettelegging: kr 12 900,- Oppgjør: kr 5 000,- Visning: kr 3 000,- Øvrige kostnader: kr 7 600,- Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg, ingen kostnad.

  Oppdragsnummer

  04003221

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Elvely 13
  ÅLVIK

  Elvely 13

  Idyllisk og sjønær! - Flott enebolig i barnevennlig og rolig område - Hage og hagestue - Garasje og biloppstillingsplass

  Link til kart
  60.435453
  6.435586

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF