04002523
SOLGT
kr 2 690 000,-
57191
m2
55
m2
RÅDAL

Mårdalen 10

Meget stilren 2-roms i 5.etg oppusset i 2021/2022 | Vestvendt, solrik balkong | Heisadkomst og parkering | Ingen dokavg.

Prisantydning
kr 2 690 000,-
Totalpris
kr 2 990 422,-
P-rom
55
m2
BRA
55
m2
Tomtareal
57191
m2
SOVEROM
1
BOLIGtype
Andelsleilighet
eiertype
Andel
etasje
5
felleskostnader
kr 4 975,- pr. mnd.
fellesgjeld
kr 356 212,-
Byggeår
1972
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Mårdalen 10, 5236 RÅDAL

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 40
Bnr. 969
Snr. 0
Knr. 4601

Eierform

Andel

Kort om eiendommen

 • Oppusset i 2022 med nytt gulv i alle rom, vegger og tak er sparklet og malt, samt helt nytt kjøkken.
 • Nye vinduer, oppgradert og etterisolert fasade i 2022 i regi av borettslaget.
 • Rørfornying og renovering av bad blir gjort i november 2023 (se salgsoppgave for nærmere info)
 • Mulighet for balansert ventilasjon
 • Heisadkomst og mulighet for parkering
 • Vestvendt, solrik balkong på ca. 13,5 kvm med fin utsikt
 • Takhøyde på ca. 248 cm
 • Ekstern bod i kjeller
 • Veldrevet borettslag
 • Ingen dokumentavgift
 • Grunnpakke kabel-TV og bredbånd (fiber fra Telenor) er inkl. i felleskostnadene.
 • Gangavstand Bybanen og dagligvare
 • Flotte turmuligheter
 • Tilbaketrukket, usjenert, men sentralt beliggenhet
 • Meget barnevennlig

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 5.etg: 55 kvm BRA / 55 kvm P-rom Følgende rom er inkludert i P-rom: 5.etg: Stue/kjøkken, soverom, bad, gang og entrè I tillegg medfølger 1 stk. ekstern bod i kjeller samt mulighet for parkeringsplass.. Parkeringsplass følger ikke leiligheten, men tildeles av Parkeringsutvalget ved innflytting (dersom man har bil og ønsker plass). Parkering koster kr. 150,-/ mnd.Borettslaget har noen faste plasser med el-ladestasjon, og også her blir ledige plasser forvaltet av Parkeringsutvalget. I tillegg har borettslaget offentlige ladeplasser som kan benyttes av alle, også ikke boende. (De som har parkeringsplass kan lade her og så parkere bilen på egen parkeringsplass.). Det er også egne gjesteparkeringsplasser.Det er også 26 garasjer hvor det er venteliste for å få kjøpt.

  Byggeår

  1972

  Modernisering og påkostninger

  2021/2022: - Nytt gulv i alle rom - Samtlige overflater sparklet og malt - Nytt kjøkken med nye integrerte hvitevarer, blant annet induksjonstopp med integrert ventilator.Stikkontakt over kjøkkenbenk.Komfyrvakt.Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap. - Plassbygd romavdeler mellom stue og spisestue med integrert mediebenk som gir et stilrent uttrykk ved at alt av kabler og medieutstyr er skjult. - Nye vinduer samt oppgradert og etterisolert fasade (i regi av borettslaget) - Nytt gulvbelegg på balkongen - Stor skyvedørsgarderobe i gang 2023: - Rørfornying (vann- og avløpsrør) skal gjennomføres i november 2023, uke 45-50, i regi av borettslaget - Badet blir også renovert i forbindelse med rørfornying. Her vil eier bli kontaktet av Unik VVS ca. 8 uker før arbeidet starter, hvor en da vil få mulighet til å velge innredning og overflater. Se bildene i annonsen på andre bad i borettslaget som er ferdigstilt. Borettslaget har et visningsrom hvor det er utstilt ulike løsninger, overflater og innredning.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt for borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, lekeplass og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg og heis.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  57191m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex: Boligbygg oppført i 1972. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: - Skjevheter i gulv: Det er registrert skjevheter i stue og i soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm i stue, og 13 mm i soverom. - Vann og avløpsrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid. Kommentar fra megler: Det skal gjennomføres rørfornying av både vann- og avløpsrør i regi av borettslaget mot slutten av 2023. - Rekkverkshøyde balkong: Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Følgende har fått tilstandsgrad 3: - Badet har fått TG3. Kommentar fra megler: I forbindelse med rørfornying skal også badet renoveres i regi av borettslaget. Unik VVS er valgt som leverandør og eier blir kontaktet ca. 8 uker før oppstart for å kunne velge overflater og innredning. Arbeidet i aktuell leilighet er planlagt startet i oktober 2023. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. I forbindelse med rørfornying og renovering av bad vil det bli varmekabler i gulv på badet. Det vil også være mulig å få installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning, et tilvalg som hver enkelt beboer kan velge.

  Energimerke

  Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, felleskostnader, innboforsikring, parkering etc. Det er tillatt med dyrehold ifølge forretningsfører. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av borettslaget. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor. Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende: Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørende nybygg datert 1.2.1973. Det foreligger ferdigattest vedrørende endring blokk/bygård/terrassehus datert 16.10.2000. Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

  Regulerings- og arealplaner

  Reguleringsplan: Eiendommen er regulert til boligområde ifølge Bergen kommune. Planid: 3110000 Plannavn: Fana. Gnr 40 Bnr 964, Skjold Ikrafttrådt: 20.12.1972 ekningsgrad: 99,1% Kommuneplan: Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Byfortettingssone. Planid: 65270000 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 99,9% For nærmere informasjon, se Planinformasjon som er vedlagt i salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Borettslag

  Borettslag

  Skjold Borettslag

  Om borettslag

  Borettslaget består av i alt 199 leiligheter fordelt på 6 lavblokker (135 andeler) og 1 høyblokk (64 andeler).

  Org.nr.

  952818201

  Andelsnummer

  155

  Forretningsfører

  Bob Bbl

  Forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

  Sikringsordning

  Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode, dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klarna Finans AS. Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.

  Styregodkjennelse

  Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

  Borettslagets forsikringsselskap

  IF Forsikring

  Område

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og populær beliggenhet i Mårdalen på Skjold.Her får man kort vei til alt du skulle trenge i hverdagen, samtidig som boligen ligger skjermet fra trafikk og støy. Borettslaget har parkmessig opparbeidet fellesområde med store grøntareal, flere lekeplasser og benker. Borettslaget har ansatt egen vaktmester som sørger for at fellesarealene er representative hele året. Med gåavstand til både Spar Skjoldtun og Rema 1000 Skjold, har man det svært enkelt. Det er også kort vei til Nesttun senter og Lagunen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Det er kun 500 meter til Bybanens stoppested i Fanavegen. Bybanen har hyppige avgangstider til Bergen sentrum og motsatt vei til Bergen Lufthavn, Flesland. Ellers er det kort kjøretid med bil til Nesttun, Bergen sentrum, Sandsli, Kokstad og Flesland Fra leiligheten er det rimelig nærhet til idrettsanlegg og treningssentre. For den tur- og friluftsinteresserte vil Osbanetraseen, Troldhaugen eller Smøråsfjellet være naturlige utgangspunkt for søndagsturen. Idylliske Skjoldabukta, som er en yndet badeplass om sommeren, finner du en liten spasertur unna.Det kan også være verdt å sjekke ut badeplassen ved Tranevannet, perfekt for både store og små. En finner flere skoler og barnehager i nærområdet, Skjold skole ligger blant annet kun 800 meter fra lagets område. I tillegg er det kort avstand til Skjoldtun barnehage (0,6 km), Idavollen barnehage (0,7 km) og Skjold barnehage (0,8 km). Barnehager: Skjoldtun barnehage (1-6 år) = 0.6 km Idavollen barnehage (0-6 år) = 0.7 km Skjold barnehage (0-6 år) = 0.8 km Skoler: Skjold skole (1-7 kl) = 0.8 km Apeltun skole (1-7 kl) = 1.2 km Smørås skole (1-7 kl) = 1.2 km Slåtthaug skole (8-10 kl) = 2.0 km Rå skole (8-10 kl) = 2.6 km Nordahl Grieg vg skole = 2.3 km Transport: Bybane Mårdalen = 0,5 km Buss Apeltunvegen linje 76 = 0,9 km Lagunen Terminal = 1.6 km Sport: Mårdalen ballplass = 0,2 km SATS Nesttun = 15 min gåavstand SATS Lagunen = 19 min gåavstand Varer og tjenester: Lagunen Storsenter = 19 min gåavstand Spar Skjoldtun = 6 min gåavstand Rema 1000 Skjold = 8 min gåavstand Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud (det tas forbehold om feil).

  Parkering

  Parkeringsplass følger ikke leiligheten, men tildeles av Parkeringsutvalget ved innflytting (dersom man har bil og ønsker plass). Borettslaget har 128 utendørs parkeringsplasser. Parkering koster kr. 150,-/ mnd.Borettslaget har noen faste plasser med el-ladestasjon, og også her blir ledige plasser forvaltet av Parkeringsutvalget. I tillegg har borettslaget offentlige ladeplasser som kan benyttes av alle, også ikke boende. (De som har parkeringsplass kan lade her og så parkere bilen på egen parkeringsplass.). Det er også egne gjesteparkeringsplasser.Det er også 26 garasjer hvor det er venteliste for å få kjøpt.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 690 000,-

  Fellesgjeld

  kr 356 212,-

  Omkostninger

  2 690 000,- (Kjøpesum) 356 212,- (Fellesgjeld) ----------------------------------------------------- Omkostninger: 480,- (Tingl.gebyr pantedokument) 480,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ----------------------------------------------------- 9 210,- (Omkostninger totalt) ----------------------------------------------------- 2 699 210,- (Totalpris inkl. omkostninger) 3 055 422,- (Totalpris inkl. Fellesgjeld og omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 2 990 422,-

  Formuesverdi primær

  kr 605 649,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 180 336,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 4 178,-

  Felleskostnader

  kr 4 975,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor (fiber), felles byggforsikring, forretningsførsel, strøm på fellesareal, avsetning til generelt vedlikehold,

  Lånebetingelser fellesgjeld

  Bank: Husbanken Lånenr.: 13526204-10 Lånebeskrivelse: Husbanken,Annuitet,Fast renteavtale til 01.07.2030 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,10% Andel av saldo: 33 544,28 Innfrielsesdato: 30.06.2030 Bank: Husbanken Lånenr.: 13526204-20 Lånebeskrivelse: Husbanken, Annuitet, Flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,97% Andel av saldo: 18 265,97 Innfrielsesdato: 31.03.2026 Bank: Fana Sparebank Lånenr.: 34118329467 Lånebeskrivelse: Fana Sparebank - Rehabilitering 2022-2023 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 3,35% Andel av saldo: 304 402,33 Innfrielsesdato: 30.12.2064

  Info om fellesgjeld

  Vinduer ble skiftet i 2022, leilighetene ble etterisolert samt fasade ble oppgradert. I 2023 er det iverksatt rørfornying av vann- og avløpsrør, samt at samtlige bad renoveres i forbindelse med dette. Arbeidet med rørfornying og renovering av bad er ferdigstilt i enkelte av borettslaget sine bygg. Arbeidet skal igangsettes i aktuell leilighet i november 2023, uke 45-50. Fellesgjelden og felleskostnadene er økt i forbindelse med dette. Borettslaget har i dag en total fellesgjeld på ca. 89 000 000,-, med en total låneramme på intill 134 000 000,-. Etter hvert som arbeidet med rørfornying og renovering av bad ferdigstilles vil det også bli aktuelt å ta ut mer av lånerammen. I den forbindelse vil fellesgjelden kunne øke på de aktuelle leilighetene. Dersom borettslaget blir nødt til å ta ut hele lånet på kr 134 000 000,- vil det tilsvare en total økning i andel fellesgjeld på aktuell leilighet på inntil ca. kr 400 000,-. Hvor mye fellesgjelden faktisk vil øke og hvor mye felleskostnadene øker i forbindelse med det, vet man ikke før arbeidet faktisk er ferdigstilt. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter utover det som er nevnt i forbindelse med oppgraderingene i borettslaget. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

  Regnskap

  Regnskapet for 2022 ble oppgjort med et negativt resultat på kr. 35.396.393,-. Det negative resultatet skyldes at borettslaget på tidspunktet for budsjettering ikke hadde fastsatt oppstart for rørfornyingsprosjektet Borettslaget har per 31.12.2022 disponible midler på kr. 364.455,-. Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Oppdragsnummer

  04002523

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Mårdalen 10
  RÅDAL

  Mårdalen 10

  Meget stilren 2-roms i 5.etg oppusset i 2021/2022 | Vestvendt, solrik balkong | Heisadkomst og parkering | Ingen dokavg.

  Link til kart
  60.305985
  5.342104

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF