04001823
SOLGT
kr 4 000 000,-
153
m2
79
m2
BERGEN

Storms gate 5

Flott 4-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på Møhlenpris. Gangavstand til BI og UiB. 8 min spasertur til sentrum.

Prisantydning
kr 4 000 000,-
Totalpris
kr 4 108 820,-
P-rom
79
m2
BRA
79
m2
Tomtareal
153
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
2
felleskostnader
kr 2 000,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
1900
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Storms gate 5, 5006 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 164
Bnr. 401
Snr. 2
Knr. 4601

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

Nordic Bolig ved Stian Bruaas har gleden av å presentere Storms gate 5, en romslig 4-roms selveierleilighet i 2.etg, med en meget attraktiv beliggenhet på Møhlenpris og gangavstand til "alt" Leiligheten

 • 3 store soverom på ca. 15, 10 og 8 kvm
 • Stor stue og stort kjøkken (ca. 12 kvm)
 • Plass til stor spisestue på kjøkkenet
 • Takhøyde i de fleste oppholdsrom på ca. 2,72-2,77 m
 • Store vindusflater som gir rikelig med naturlig belysning
 • Separat vaskerom
 • Ekstern bod i kjeller på ca. 6 kvm
 • Innlagt fiber Området
 • Rolig gate, lite gjennomgangstrafikk
 • Dagligvare, kafe, restauranter like ved
 • Gangavstand til BI og de store fakultetene på UiB. Enkel tilkomst til NHH og Høyskolen
 • Flotte park- og turområder
 • 8 minutters gange til sentrum

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 6 kvm BRA / 0 kvm P-rom 2.etg: 79 kvm BRA / 79 kvm P-rom Følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg: Entré, 3 soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken. I tillegg medfølger 1 stk. ekstern bod i 1.etg på ca. 6 kvm.

  Byggeår

  1900

  Standard

  Romslige 4-roms leiligheten i Storms Gate 5, beliggende i byggets 2.etasje. Leiligheten har en god planløsning, store vindusflater og god takhøyde. Fra du tar steget inn inngangsdøren møter du entréen, og du vil du se at dette er en trivelig leilighet med lyse overflater. I gangen er det plass til å henge fra seg både jakke og sko, før du fortsetter inn i leiligheten. Stue: Store vindusflater i stuen, sammen med lysmalte vegger og tak, gir rommet et ekstra raust lysinnfall og er med på å skape en fin stemning til rommet og en god romfølelse. Her får du blant annet plass til både en salong og en spisegruppe Kjøkken: Kjøkkenet blir ofte samlingspunktet i en ellers så hektisk hverdag. Leilighetens kjøkken er på hele 12 m2. Rommet er svært anvendelig med god plass til stort spisebord og har innehar mye oppbevaringsplass. Her kan man invitere venner over til hyggelig lag. Kjøkkeninnredningen fra Ikea var ny i 2005, innredningen har profilerte fronter, hvorav ett av overskapene har glassfront. Kjøkkenet består ellers av ventilator over komfyren, vaskekum i stål samt integrert oppvaskmaskin. Gode oppbevaringsmuligheter i både skuffer og skap. Fra kjøkkenet har man utgang til en bakgård som er felles for sameiet. Samtlige hvitevarer som er på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad: Bad med keramiske fliser på gulv og vegger. Badet inneholder servant med speil og belysning, toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Et praktisk og lettstelt bad, hvor det er avtrekksventil i himling og varmekabler i gulvet. Soverom: Det er 3 soverom i leiligheten, på henholdsvis 15,6 m2, 10 m2 og 8 m2. Hovedsoverommet er av god størrelse, og kan benyttes som soverom med en egen kontordel, og fremdeles ha plass til en romslig garderobe. Dette soverommet har vinduer som vender mot bakgården. På de to resterende soverom har man også mulighet til å innrede rommene med både seng, garderobe og kontorpult. Samtlige soverom har store vinduer, veggene er malt i lyse nyanser og gulv er belagt med laminat. Vaskerom: I enden av kjøkkenet har man et eget praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Gulv er belagt med våtromsbelegg, malt strie på veggene og platekledning i himling. Av lagringsplass disponerer leiligheten en stor bod i 1.etasje på ca. 6 kvm.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt, opparbeidet med asfaltert vei og steinheller.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  153.1m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex: Boligbygg oppført i 1900. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og yttervegger i hovedsak av tegl-/ urverk. Utvendige fasader av murpuss. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: - Bad: blant annet grunnet alder, mindre lokalt fall til sluk enn dagens forskrift, tegn til bomlyd under enkelte gulvfliser. - Vaskerom: blant annet grunnet alder og avvik fra dagens forskrifter. - Ventilasjon: ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. - Gulv: det er registrert skjevheter i stue og i soverom. - Varmtvannsbereder: grunnet alder - Vann-/avløpsrør: TG2 hovedsakelig vurdert ut ifra alder. - Radon: det er ikke foretatt radonmåling. - Rømningsveier: vindu på lite soverom: avstand fra gulvoverflate til underkant av vindu overstiger 1 meter samt har ikke de minimumsmål som gjør at vinduet kan godkjennes som rømningsvindu. - Vinduer: Vinduer av eldre dato har behov for oppgraderinger/overflatebahendlinger. - Balkongdør i kjøkken: utvendig slitasje og tegn til oppfuktig. Tiltak bør påregnes. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Oppvarming

  Varmekabler i gulv på bad. Ellers elektrisk oppvarmet med panelovner. Det medfølger 3 stk panelovner som ikke er montert. Flere av rommene er nymalt og interessenter kan derfor selv velge hvor en vil henge panelovnene.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Hvitevarene på kjøkkenet, herunder kjøleskap med frysedel, komfyr og oppvaskmaskin medfølger i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, felleskostnader, innboforsikring etc. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av sameiet. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. Selger har selv ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset med kunnskap om boligen. Interessenter oppfordres derfor til å besiktige boligen med fagkyndig før bud inngis.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til. Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 31.01.2003 - Dokumentnr: 3093 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 3/12

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest vedrørende endring av boligbygg datert 07.08.1998. Bygningstegningene datert 17.11.1997 følger vedlagt i salgsoppgaven. På tegningene er aktuell leilighet omtalt som 1.etg, og leiligheten under aktuell leilighet er omtalt som kjellerleilighet. Det tredje soverommet i leiligheten er ikke benevnt eller spesifisert på bygningstegningene. Rommet har vært benyttet som soverom og er i tilstandsrapporten omtalt av takstmann som soverom, men takstmann har skrevet at vinduet på rommet er for lite til at det er godkjent som rømningsvei samt at avstand fra gulv og opp til underkant av vinduet er høyere enn det som er dagens krav til vindu på soverom. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, for ovennevnte forhold, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne. Ifølge Bergen kommune foreligger det ikke ferdigattest eller bygningstegninger fra byggår.

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er regulert til Boliger. Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 373, MØHLENPRIS KVARTAL M Ikrafttrådt: 18.09.1989 Dekningsgrad: 100% Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Sentrumsformål. Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner i kommuneplanen: Planid: 65270000 Beskrivelse: Møhlenpris og Historisk sentrum Dekningsgrad: 100% Planid: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone Dekningsgrad: 100% Eiendommen er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til Boligområder. Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM ikrafttrådt: 10.12.2001 Dekningsgrad: 100% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Det ble gitt igangsettingstillatelse 08.06.2023 til ombygging av et boligbygg på gnr 164, bnr 410, med adresse Zetlitz gate 3.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Sameie

  Sameie

  Sameiet Storms gate 5-Bergen

  Om sameie

  Sameiet Storms gate 5 består av 5 seksjoner. Sameiet er ikke videre organisert. Det foreligger ikke årsregnskap, vedtekter, husordensregler eller lignende. Megler kan derfor ikke gi ytterligere informasjon om dette. Det foreligger dog et enkelt oppsett på fordeling av felleskostnader og protokoll fra sameiermøte datert 8.4.2022. I 2021/2022 ble det avdekket skader forårsaket av rotter. Det ble gjennomført skadedyrbekjempelse og skadene som ble avdekket ble utbedret av Cytox i regi av sameiet. Det foreligger ingen konkrete planer som vil kunne medføre økning i felleskostnader. Sameiet har blitt enige om å bruke av sameiets midler til å male felles gang.

  Org.nr.

  989181823

  Styregodkjennelse

  Det er ikke krav til styregodkjennelse.

  Borettslagets forsikringsselskap

  Fremtid

  Polisenummer felles forsikring

  2193216

  Område

  Beliggenhet

  Storms gate 5 ligger plassert på populære Møhlenpris, en svært sentral beliggenhet i rolig gate med lite gjennomgangstrafikk og nærhet til det meste Bergen har å by på. Sentrums pulserende folkeliv ligger bare noen minutters gange fra dørstokken, så enten man liker shopping, god mat eller uteliv finner man alt en kort spasertur unna. Fra leiligheten og inn til sentrumskjernen er det kun snakk om åtte minutters gåtur før du befinner deg ved Bergen Kino, slik at du kan gå hjemmefra når reklamen begynner og rekke filmstart med god margin. Like mange minutters gange vil lede deg til Torgallmeningen, hvor alt av byens yrende folkeliv og servicetilbud er å finne. Uavhengig av hvor man skulle studere, vil denne leiligheten ligge i umiddelbar nærhet til studiestedet uansett. 500 meter bortenfor leiligheten ligger Handelshøyskolen BI Bergen, som er et populært studiested for beboelsen i området. En ti minutters spasertur vil lede deg til Det Juridiske Fakultet samt de andre store fakultetene på UiB. Dersom du skal studere på Høgskolen på Kronstad, vil bybanen lede deg fra bybanestoppet "Florida" til skolen på ca. 4 minutter. Fra Møhlenpris er det også gode bussforbindelser, så dersom du skal studere på NHH er det flere linjer som frakter deg herfra. Ønsker man å disponere egen bil, er det gode parkeringsmuligheter i området. Det er soneparkering på Møhlenpris, som tilhører sone 4 (kr 530,-/mnnd for bil nr. 1, 795,-/mnd for bil nr. 2). Området byr på mange koselige alternativer for hvor man kan nyte en kopp kaffe, noe godt i glasset eller en matbit. Bare 300 meter unna leiligheten ligger favoritt-caféen til studentene i nærområdet - nemlig Møllaren Café, som tilbyr en herlig meny til en god penge. Også Nobel Bopel er et populært sted å nyte en kopp kaffe eller noe annet godt i glasset, bare noen kvartaler unna. Spaserer du rett opp bakken mot Nygårdshøyden finner du Studentsenteret - det store samlingspunktet for studenter i Bergen. Her får du tilbudt varme måltider til rimelige priser, tilbud med styrke- og kondisjonsavdeling, svømmebasseng, fullverdig idrettshall, og en av Norges største aerobicsaler og spinningsal med hele 60 sykler. Det ligger to kolonialbutikker like ved, en ved kunstgressbanen i Wolffs gate og en i Wesselsgate. Begge er langåpne og søndagsåpne. Bare noen få minutters gange fra dørstokken ligger byens flotteste parkanlegg, Nygårdsparken. Parken byr på flotte dammer og et fantastisk grøntareal som benyttes til lek og moro med både hunder og barn, rekreasjon, grilling og late dager. Dette er virkelig et populært samlingspunkt for beboelsen i Bergen når solstrålene titter frem. Dersom du er glad i å mosjonere, men ikke ønsker å gjøre dette på studentsenteret, er det flere treningstilbud i nærheten. SATS i Lars Hilles gate, Barry´s Bootcamp i Nonnesetergaten og svømmehallen ADO arena på Lungegårdskaien er alle i kort avstand fra leiligheten. Det er også flere tilbud for deg som foretrekker å trimme ute. Bare et lite steinkast unna leiligheten finner du kunstgressbanen på Møhlenpris, som blir hyppig brukt av lokalbefolkningen. Noen hundre meter forbi fotballbanen ligger Store Lungegårdsvann, som måler ca. 3 kilometer i omkrets, og er en perfekt løperute. Flere av de populære byfjellene ligger også i nærheten, slik at valgmulighetene er mange. Kort oppsummert er denne beliggenheten perfekt for den som ønsker kort avstand til alt det Bergen har å by på, samtidig som man kan slappe av hjemme i fred og ro. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Parkering

  Soneparkering, sone 4, like utenfor. Bil 1: Kroner 530,-/mnd. Bil 2: Kroner 795,-/mnd. For firmabil koster det kroner 1450 per måned. Elbiler får 25 prosent rabatt for beboerparkering

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 4 000 000,-

  Omkostninger

  4 000 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:4 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 108 820,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 4 108 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 4 108 820,-

  Formuesverdi primær

  kr 1 139 738,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 4 103 056,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 8 483,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Felleskostnader

  kr 2 000,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felles byggforsikring, strøm på fellesareal og avsetning til generelt vedlikehold.

  Eiendomsskatt

  kr 6 694,- pr. 2023

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 60 000 (forutsatt salgssum:4 000 000,-) Markedsføring: 15 900 Tilrettelegging: 12 900 Oppgjør: 5 900 Øvrige kostnader: ca. 10 000 Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04001823

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Storms gate 5
  BERGEN

  Storms gate 5

  Flott 4-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på Møhlenpris. Gangavstand til BI og UiB. 8 min spasertur til sentrum.

  Link til kart
  60.384867
  5.322301

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF