04001423
SOLGT
kr 2 990 000,-
533
m2
48
m2
LAKSEVÅG

Herman Grans vei 46

Delikat 3-roms med svært gode sol- og utsiktsforhold | To altaner på 7,5 og 9 kvm | Oppusset bad og kjøkken i 2017

Prisantydning
kr 2 990 000,-
Totalpris
kr 3 418 570,-
P-rom
48
m2
BRA
48
m2
Tomtareal
533
m2
SOVEROM
2
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
2
felleskostnader
kr 1 000,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
1947
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Herman Grans vei 46, 5162 LAKSEVÅG

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 153
Bnr. 406
Snr. 1
Knr. 4601

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

Leiligheten

 • Moderne 3-roms leilighet i øverste etasje
 • Fantastisk utsikt over byfjorden fra stue, kjøkken og altanen
 • To altaner på 7,5 og 9 kvm med sol fra morgen til kveld
 • Sol på sommerstid fra ca. kl. 08:00 - 15:00 på den ene altanen, og fra ca. kl. 14 til 21.30-22:00 på den andre
 • Oppusset kjøkken og bad i 2017
 • Nymalte overflater i flere rom
 • Vedovn og varmepumpe i stue fra 2015
 • Automatsikringer og rør i rør
 • Terrasse på fellesarealet fra 2015
 • Bod i kjeller på ca. 5 kvm og bod på loft med skråtak (gulvareal ca. 13 kvm) Området
 • Ca. 5 min å gå til Laksevåg senter
 • Ca. 5 minutter til busstopp i Kringsjåveien
 • Parkering i offentlig gate like utenfor
 • Kort vei til barnehage, skole, turområde og lekeplass

  Innhold

  Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 48 kvm BRA / 48 kvm P-rom Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue I tillegg medfølger 2 stk. eksterne boder; én i kjeller på ca. 5 kvm og én på loft med skråtak (gulvareal oppmålt til ca. 13 kvm).

  Byggeår

  1947

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt, felles for sameiet, opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper og diverse støttemurer. Felles trappeoppgang.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  532.9m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport som følger vedlagt i salgsoppgaven: Grunn og fundamenter: Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger: Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjoner: Saltak i trekonstruksjoner. Gulvsystemer: Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: - Bad: Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. - Kjøkken: Benkeplate har et par synlige riper og merker. Forholdet er av estetisk karakter. - Ventilasjon: Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes. - Gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. - Skorstein: Skorstein har ikke fire frie sider. - Det er ikke gjennomført radonmåling. - Altan: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Rekkverket er henholdsvis 0,88 m 0,97 m. For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Oppvarming

  Varmekabler i gulv på bad, varmepumpe og peis i stue.

  Diverse

  Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felleskostnader, innboforsikring etc. Det er tillatt med dyrehold ifølge styreleder. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av sameiet. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til. Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/153/406/1: 29.03.1952 - Dokumentnr: 402119 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:153 Bnr:406 Gjelder denne registerenheten med flere 16.11.1998 - Dokumentnr: 29724 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 16.11.1998 - Dokumentnr: 29724 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 52/254 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 5

  Regulerings- og arealplaner

  Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til bebyggelse og anlegg. Kommuneplan: Planid 65270000, Plannavn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018, Dekningsgrad 100% Hensynssoner i kommuneplanen: Veistøy - gul sone, dekningsgrad 31,9%

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Sameie

  Sameie

  Herman Grans Vei 46 Sameiet

  Om sameie

  Sameiet består av 5 enheter.

  Org.nr.

  818 188 072

  Styregodkjennelse

  Det er ikke krav til styregodkjenning.

  Borettslagets forsikringsselskap

  Fremtind Forsikring

  Polisenummer felles forsikring

  27422202

  Område

  Beliggenhet

  Eiendommen har en rolig og meget sentral beliggenhet i etablert område på Laksevåg. I tillegg til fin utsikt over både nærområdet og selveste byfjorden, kan Herman Grans vei 46 skilte med alt man behøver i umiddelbar nærhet Fra boligen er det en kort spasertur til Laksevåg Senter som med glede byr på alt fra dagligvarebutikk, frisør, blomsterbutikk og post i butikk til apotek, samt et rikt utvalg av klesbutikker. Dagligvarehandelen tar du på vei hjem på Kiwi Hamrehjørnet, beliggende et par hundre meter fra boligen. Eiendommen ligger meget barnevennlig til. For små skolebarn ligger Holen skole samt Damsgård og Nygårdslien skole ca. 12 minutters gangavstand unna, selv for små barneskritt. Om skolebarna er noe eldre finnes Laksevåg eller Akademiet videregående skole bare en liten busstur unna. Damsgård barnehage, Laksevåg barnehage på Melkeplassen og Kidsa Vågedalen ligger også bare et par minutter fra boligen, så en med enkelhet kan både hente og bringe de små! Et par hus bortenfor finnes det lekeplass hvor de små kan boltre seg, og i tillegg ligger lekeplassene tilhørende alle skolene ligger selvsagt også innenfor gangavstand. Av andre nærliggende fasiliteter kan det nevnes både idrettsanlegg med blant annet kunstgressbane og løpebane på Nygårdsmyren idrettsplass. Energi på Laksevåg Senter, Elixia Laksevåg og EVO Damsgårdssundet er også like i nærheten om en ønsker å trene tørrskodd. Om en verdsetter rekreasjon i naturen eller generelt er turglad, er det kort vei til flotte turområder både i skog og fjell. Vil du til Løvstakken eller Damsgårdsfjellet er det bare å ta beina fatt og turstiene går ikke langt fra inngangsdøren. Mulighetene for aktivisering og idrett er med andre ord særdeles mangfoldige. Laksevåg senter med bussholdeplasser ligger om lag 700 meter fra boligen ved, og her går det hyppige avganger med buss til Bergen sentrum på om lag 9 små minutter. Om du tar bilen fatt er du i sentrum på ca. 7 minutter. Alt i alt kan beliggenheten til Herman Grans vei 46 oppsummeres som veldig sentral og barnevennlig, med alt man behøver av servicetilbud like i nærområdet.

  Parkering

  Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Sameiet har søkt Bergen kommune om å få etablert parkeringsplasser på sameiets tomt. Det ventes å få svar fra kommunen ila juni. I forbindelse med dette har sameiet fått innvilget et lån på kr 700 000,-. Dersom sameiet får godkjent å lage parkeringsplasser vil kostnaden fordeles likt mellom de 5 leilighetene i sameiet. Med et lån på kr 700 000 utgjør dette kr 140 000 pr leilighet. Dersom det føres som fellesgjeld pr enhet estimerer styreleder at felleskostnadene øker med kr 1 000,-/mnd for hver leilighet, som skal dekke renter og avdrag på fellesgjelden. Et annet alternativ som kan være aktuelt er at hver og en selv kan bestemme om de ønsker å innbetale beløpet i sin helet. Dette vil bli besluttet av sameierne i etterkant av godkjennelsen, dersom søknaden om å få gjennomføre tiltaket blir godkjent hos kommunen.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 2 990 000,-

  Omkostninger

  2 990 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 83 570,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 3 073 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 3 418 570,-

  Formuesverdi primær

  kr 574 248,- pr. 2021

  Formuesverdi sekundær

  kr 2 067 294,- pr. 2021

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Kommunale avgifter

  kr 6 544,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Felleskostnader

  kr 1 000,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Strøm på fellesareal, felles byggforsikring og avsetning til generelt vedlikehold.

  Regnskap

  Sameiet består kun av 5 enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke årsregnskap, vedtekter, husordensregler eller lignende. Megler kan derfor ikke gi ytterligere informasjon om dette.

  Eiendomsskatt

  kr 2 260,- pr. 2023

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 54 000 (gitt salgssum 2 990 000) Markedsføring: 15 900 Tilrettelegging: 12 900 Oppgjør: 5900 Øvrige kostnader: ca. kr 10 000 Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04001423

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Herman Grans vei 46
  LAKSEVÅG

  Herman Grans vei 46

  Delikat 3-roms med svært gode sol- og utsiktsforhold | To altaner på 7,5 og 9 kvm | Oppusset bad og kjøkken i 2017

  Link til kart
  60.386166
  5.293026

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF