04000824
SOLGT
kr 4 290 000,-
1872
m2
84
m2
SØREIDGREND

Dolvikbakken 21

Nydelig 4-roms endeleilighet fra 2021 | Sentral & barnevennlig beliggenhet | Vestvendt terrasse | Parkering m/elbillader

Prisantydning
kr 4 290 000,-
Totalpris
kr 4 417 500,-
P-rom
75
m2
BRA
84
m2
Tomtareal
1872
m2
SOVEROM
3
BOLIGtype
Eierseksjon
eiertype
Eierseksjon
etasje
1
felleskostnader
kr 1 606,- pr. mnd.
fellesgjeld
Byggeår
2021
Stian Bruaas
Stian Bruaas
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Visning(er)
Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
Meld meg på visning
Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Objektbeskrivelse

Om eiendommen

Adresse

Dolvikbakken 21, 5252 SØREIDGREND

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 34
Bnr. 597
Snr. 1
Knr. 4601

Eierform

Eierseksjon

Kort om eiendommen

Leiligheten

 • Endeleiligheten var ny i 2021 og har følgelig god teknisk og estetisk standard
 • Ca. 2 år gjenstående nybygg garanti
 • God planløsning, 3 soverom, delikat helfliset bad, åpen stue-/kjøkkenløsning med spiseplass
 • Varmepumpe og balansert ventilasjon med varmegjenvinning
 • Innvendig og utvendig bod (totalt 9 kvm)
 • Fast parkeringsplass (endeparkering) med god bredde og elbillader
 • Egen inngang og trappefri adkomst
 • 14 kvm vestvendt, overbygget terrasse med utvendig stikkontakt og utebelysning
 • Lave felleskostnader Området
 • Barnevennlig med lekeplass og lekekamerater like utenfor
 • Kort vei til barnehage og skole
 • Dagligvare like ved
 • Flotte turområder i umiddelbar nærhet
 • Ca. 15 min å gå til bybanen, 10 min å kjøre til sentrum

  Innhold

  Areal og romfordeling 1.etg: - 79 kvm BRA-i: Gang, bad, stue/spisestue/kjøkken, 3 soverom, innvendig bod - 5 kvm BRA-e: utvendig bod - 14 kvm TBA: overbygget terrasse I tillegg medfølger 1 stk. fast parkeringsplass med elbillader.

  Byggeår

  2021

  Standard

  Endeleiligheten var ny i 2021, har kun vært bebodd av nåværende eier, og har følgelig god teknisk og estetisk standard. Generelt: - Helfliset bad med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel - Delikat kjøkken med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen, herunder platetopp, komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel. - 3 romslige soverom - Nydelig parkettgulv i alle rom (fliser på gulv på badet) - Åpen stue-/kjøkkenløsning - Takhøyde fra 2,39 - 2,61 - Godt med lagringsplass med 2 stk boder, én innvendig og én utvendig (totalt 9 kvm) - Vestvendt, overbygget terrasse på 14 kvm. Utvendige stikkontakter og utvendig belysning. - Trappefri adkomst - Fast parkeringsplass (endeparkering) med god bredde og elbillader i tillegg til gjesteparkering - Lekeplass like utenfor Oppvarming: - Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning - Varmepumpe i stue - Varmekabler i gulv på bad Teknisk: - Automatsikringer - Vannrør av typen rør-i-rør (fordelerskap plassert i bod) - Automatisk vannstopper med fuktsensor i fordelerskap - Varmtvannsbereder plassert i bod (med sluk) - Synlig fuktsensor under benkeskap i kjøkken - Komfyrvakt på kjøkken

  Beskrivelse av tomt

  Felles tomt for Sameiet er opparbeidet med asfalterte veier, diverse beplantninger, plenarealer, støpte veier og trapper, diverse støttemurer, lekeplass og biloppstillingsplasser. Frittstående boder. Leiligheten har egen inngang.

  Tomtetype

  Eiet

  Tomteareal

  1871.8m²

  Byggemåte

  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex: Boligbygg oppført i 2021. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås. Vinduer og terrassedør (skyvedør) med karmer av tre, og tre-lags glass. Varmepumpe i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende har fått tilstandsgrad 2: Bad: - Blandebatteri er ikke tilstrekkelig festet/er løst. Tiltak bør påregnes. - Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser (ved dusjsonen). Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt. - Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og nødvendige tiltak kan iverksettes. Fordelerskap: - Vannfordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader inne i konstruksjonen hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Tiltak bør påregnes. Fall mot sluk i bod (VVB er etablert i rommet): - Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk, og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel eller vegger. Ved en eventuell lekkasje er det fare for at vann kan renne ut i tilliggende arealer og forårsaker skader. Tiltak anbefales. - Overgang mellom sluk og membran (i bod) er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og nødvendige tiltak kan iverksettes. Diverse: - Gulvets overflatemateriale har enkelte synlige skader (i stue). Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov. - Dørblad til bad bærer preg av enkelte skader/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter. Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie

  Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Oppvarming

  Varmekabler i gulv på bad, varmepumpe i stue, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

  Energimerke

  Energimerking er utført av megler og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

  Diverse

  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BRA-i/BRA-e/TBA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene. Faste løpende kostnader: For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kommunale avgifter, felleskostnader, innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc. Det er tillatt med dyrehold ifølge styreleder.

  Radonmåling

  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

 • Offentlige forhold

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til. Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/34/597/1: 06.08.1954 - Dokumentnr: 306118 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 06.08.1954 - Dokumentnr: 306119 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 02.12.1954 - Dokumentnr: 309837 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 03.03.1955 - Dokumentnr: 301555 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 24.03.1955 - Dokumentnr: 302203 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:140 Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 24.03.1955 - Dokumentnr: 302203 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 17.02.1961 - Dokumentnr: 300895 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 08.02.1977 - Dokumentnr: 2784 - Bestemmelse om bebyggelse Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 11.12.2008 - Dokumentnr: 1000653 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:549 Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 08.01.2015 - Dokumentnr: 16224 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:134 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 05.07.2017 - Dokumentnr: 729900 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:549 Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.2018 - Dokumentnr: 1163147 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:593 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune Org.nr: 964 338 531 Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.2018 - Dokumentnr: 1163147 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:593 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune Org.nr: 964 338 531 Overført fra: Knr:4601 Gnr:34 Bnr:597 Gjelder denne registerenheten med flere 25.06.2021 - Dokumentnr: 774549 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 78/785

  Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørende nybygg leilighetsbygg datert 16.07.2021.

  Regulerings- og arealplaner

  Reguleringsplan Plannavn: YTREBYGDA. GNR 34 BNR 53 MFL., SØREIDE/DOLVIKEN Formål: Eiendommen er regulert til boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse (dekningsgrad 99,9%) Kommuneplan Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Formål: Bebyggelse og anlegg (dekningsgrad 100%) Hensynssoner i kommuneplanen Gul støy: Vei støy - gul sone (dekningsgrad 99,5%)

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Sameie

  Sameie

  Sameiet Dolvikbakken 21-39

  Om sameie

  Sameiet Dolvikbakken 21-39 består av 10 seksjoner.

  Org.nr.

  927874059

  Forretningsfører

  OBOS

  Borettslagets forsikringsselskap

  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring

  7884637

  Område

  Beliggenhet

  Dolvikbakken er et populært boligområde på Søreide for familier med barn, par og etablerere. Det er nærhet til flotte turmuligheter, butikker, lekeplasser, barnehager, skoler, lekekamerater i alle aldre og gode kollektivtilbud til både Lagunen og Sentrum. Kort sagt er det kort vei til det meste en trenger i hverdagen. Nabolaget er barnevennlig og byr på gode oppvekstvilkår. Det er trivelig og sosialt for både store og små med blant annet dagligdags lek, felles St. Hans feiring og Halloween hvor mange går knask eller knep sammen. Barnehager: Eldsbakkane barnehage (0,8 km) Søreidtunet barnehage (0,8 km) Noreidet barnehage (0,9 km) Barneskoler: Aurdalslia skole (0,9 km) Søreide skole (1,3 km) Skranevatnet skole 1-10 kl. (1,9 km) Videregående skoler: Sandsli videregående skole Fyllingsdalen videregående skole De daglige innkjøpene gjøres på Rema 1000 som ligger like ved, Meny eller Coop Extra som også er innen gangavstand. Butikkene inneholder også Post i butikk. Ellers vil man finne det meste en trenger på Fanatorget kun en spasertur unna, med sine servicetilbud som blant annet apotek, treningssenter, legekontor, dagligvare, spisested mm. Ønsker en flere fasiliteter og servicetilbud er Lagunen Storsenter ca. 10 minutters kjøring unna. Bergen sentrum er 20 minutter unna med bil. For de aktive er det gode turmuligheter i området for store og små med blant annet Storrinden og området rundt Skranevatnet og Håvardstunvannet. Det er også flere fritidstilbud i området med aktivitetshall og ballspill ved Søreide skole. Kort vei til treningssentrene Aktiv 365 og Nr1 Fitness. For båtinteresserte ligger Dolviken marina/ båthavn like ved. Videre vil området by på gode kollektivtransport muligheter med nærmeste busstopp like ved samt ca. 15 minutters gange til nærmeste bybanestopp. Dolvik terminal er også innen gangavstand med flere linjer. Boligen har også en sentralt beliggenhet i forhold til noen av Bergens største arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad. Innen 10 minutter befinner en seg også på flyplassen Flesland.

  Parkering

  Fast parkeringsplass med god bredde og elbillader. I tillegg er det mulig å parkere rett utenfor leiligheten hvis man har to biler eller gjester.

  Økonomi

  Prisantydning

  kr 4 290 000,-

  Omkostninger

  4 290 000,- (Kjøpesum) ------------------------------------------------------ Omkostninger: 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:4 290 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt)) ------------------------------------------------------ 117 500,- (Omkostninger totalt) ------------------------------------------------------ 4 407 500,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Totalpris inkl omk

  kr 4 417 500,-

  Formuesverdi primær

  kr 1 047 532,- pr. 2022

  Formuesverdi sekundær

  kr 3 980 620,- pr. 2022

  Info formuesverdi

  For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Andel fellesformue

  kr 12 910,-

  Kommunale avgifter

  kr 8 193,- pr. år

  Info kommunale avgifter

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Felleskostnader

  kr 1 606,- pr. mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  - Grunnpakke kabel-TV og bredbånd (fiber) fra Telenor - Felles byggforsikring - Avsetning til generelt vedlikehold - Forretningsførsel - Strøm på fellesareal

  Regnskap

  Regnskapet for 2023 ble oppgjort med et negativt resultat på kr. 2 453,-. Sameiet har per 31.12.2023 arbeidskapital på kr. 129 978,-. Kopi av årsberetning for 2024 følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Eiendomsskatt

  kr 5 675,- pr. 2024

  Info eiendomsskatt

  Eiendomsskatt har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

  Øvrige kjøpsforhold

  Betalingsvilkår

  Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

  Overtagelse

  Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

  Budgivning

  Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS. Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud. Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

  Boligkjøperforsikring

  Boligkjøperpakke Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger – enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring – for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig – samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nordic Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.

  Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen. Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag er avtalt til: 45 000,- Markedsføring: 16 900 Tilrettelegging: 12 900 Oppgjør: 5 900 Øvrige kostnader: ca. 20 000 Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: intet salg, ingen regning.

  Oppdragsnummer

  04000824

  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF
  Visning(er)
  Book privatvisning via kontaktskjemaet under.
  Meld meg på visning
  No items found.
  Takk for din påmelding. Velkommen på visning.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Kart

  Dolvikbakken 21
  SØREIDGREND

  Dolvikbakken 21

  Nydelig 4-roms endeleilighet fra 2021 | Sentral & barnevennlig beliggenhet | Vestvendt terrasse | Parkering m/elbillader

  Link til kart
  60.307214
  5.269901

  Meld interesse

  Takk. Vi kontakter deg så snart vi kan.
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Stian Bruaas
  Stian Bruaas
  Partner | Eiendomsmegler MNEF